Bydlení u pole - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80972
25.8.26 09:47

@IcePlanet7 říkám přečti si něco. Přít se nebudu, s tebou rozhodně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61186
25.8.26 11:56
@IcePlanet7 píše: Více

U nas letos byl červenej jetel, to tak bylo moc hezky :palec: pak se to záhadně proměnilo na pole vlčího máku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3972
25.8.26 15:01
@inkakřivák píše: Více

Vždyť má pravdu! Bydlela jsem 100m (barák k poli navíc zády, o dvě ulice) od pole a v tý době kdy tam byla zrovna řepka bylo vše, ale jakože vše (balkón, auto, okna) žluté. Ano jehličňany produkují také žlutý pyl, ale je ho o poznání méně a nedá se to srovnat s řepkou. Když v další sezóně zasadili ječmen, bylo tam jen to minimum z toho jehličí. Úplně něco jiného, všichni jsme si tehdá odfrkli že tu posr.anou řepku máme za sebou :mrgreen: Fakt ne hele. A ano dívala jsem se jak doporučuješ a vycházíš jen z jednoho nadpisu jakéhosi alergologa „že jako blbost“. NE! Fakt mám osobní zkušenost. Pán spíše chtěl řici, že řepka daleko nedolétne, což asi ano, ale rozhodně to neznamená, že nezasírá okolní domy u pole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80972
25.8.26 15:22

Nevycházela jsem z jednoho článku, ale z tvrzení botaniku, že řepkový pyl je těžký a doletne tak třicet metrů. A vědět o tom něco vím, bydlíme na kraji vesnice a tak do těch 50m od polí. A rozhodně nemáme žluto pokaždé, když kvete řepka. Jo, když se sklízí, tak je všude prach a ten smrad z ní. No ale to trvá den dva, to se dá. A ať je to jak chce, pokud jdu bydlet na vesnici, tak zkrátka se zemědělstvím počítám. I s jeho dopady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí