Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@vokishka píše: Více
Ty jsi jako děcko neběhala mezi kukuřicí? Nutno dodat, že to pole v mém dětství bylo naší babi. Než to dala později dceři. Ale vlastně je to furt v rodině. Až do další vesnice.
Plodiny se každý rok střídají. Za mě je nejhorší kukuřice. To tu první radu máme vždy ožranou od hlodavců. Jinak zajíc, koroptve, srny. Nás to baví. Práší se to ano, ale žádné drama
A kohout nás budí normálně. Ted nám řve už několik nocí nějaká sova u baráku. Je to super ![]()
Příspěvek upraven 24.08.26 v 17:45
@Kelsey1 A jako děti jsme jezdili na kukuřici pro prasata
A to nám víc jak 10 nebylo ![]()
@Kelsey1 píše: Více
ne, hlavně třeba v obilí po tobě přece zůstávají stopy, ze kterých majitel nebude nadšený. Po pooraném jo, ale to je tak od podzimu do jara. Já si představuju léto na poli ![]()
@Snopy123 píše: Více
tak já bydlím na okraji sídliště a teda kohouta měl někdo v rodinném domku kousek od sídliště. Mrcha jedna, řval už ve čtyři ráno
. Už neřve, možná mu někdo zakroutil krčkem ![]()
@vokishka JJ my kohouta máme i v baráku na kraji krajského města
Stále řve, tomu aspoň zakroutit krkem lze. Té sově to moc nejde a houká celou noc (možná volá spíš matku).
Pamatuji si, když otec choval čínská prasata. To jsem měla 7 +- a ségra je 20 měsíců mladší. Jsme ty mladé každá kdesi za barákem vozila v kočárek pro panenky. To byl takový větší, kožený pro panenky. Každá jsme měla svůj a místo panenky selata. Furt někde tam venku. Dom se šlo na jídlo a zas ven. Když přijela sousedům vnučka, která žila ve městě. Chtěla, ať ji kočár půjčíme. Deku jsme si tam dotáhly.
Naši bydlí hned vedle pole, jako není to až taková katastrofa, kdyz to kvete tak je víc pylu, ale není to nějaká úplná pohroma, nejhorší je to po dešti, to ta řepka docela smrdí, ale je to jen pár týdnů v roce, kdy to nejvíc kvete. A pak nějaký den-dva v roce když se pole orá, tak to práší
ale za mě lepší jak bydlet někde ve středu vsi a mít ze všech stran sousedy, takhle mají aspoň hezký výhled. Hlodavce apod snad nikdy neřešili ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak v prvé řadě bych si pohlídal, jestli dům není pod polem a jestli není po větru z pole.
Pokud je pod polem, tak vzhledem ke změnám klimatu reálně hrozí, že přívalový déšť ti strhne bahno z pole do baráku a to nechceš.
Druhá věc je ta, že dnes se hnojí a postřikuje neuvěřitelným svinstvem, kamarád např. po běhu přes pole skončil v bezvědomí v nemocnici s brutální vyrážkou.
Třetí věc je, že pokud tam nebude vodovodní řad, tak jsi bez šance mít kvalitní a zdravou pitnou vodu.
Já osobně bych u pole nebydlel ani omylem.
@Kelsey1 My jsme měli u sousedů v okolí 5 kluků skoro stejného věkového rozmezí
Prasata tedy doma i u sousedů normální. A těm jsme zase vzduchovkou chodili střílet potkany. No vědět to naši tak je klepne ![]()
Ale přežili jsme to všichni… A takových fajn nápadů bylo. Třeba z eternitových desek si stavět střechy bunkrů v létě na poli, když chlapi nabalíkovali (měli jsme vlastní pole) a došly žebříky v široké domácnosti, museli jsme jich mít několik ![]()
Máme dům u pole, jedem z mála kazů. Ale problém to je opravdu jenom pár dní v roce - když se hnojí něčím smradlavým, když se sklízí, tak to práší. Když je moc vlhko (což letos nebylo), je třeba kukuřice ráj pro komáry. Řepka je za mě nejhorší, jsem alergik, ale kvete a smrdí jen tak 3 týdny na jaře - vše je žluté od pylu. Sklízí ji docela brzy, tak je potom v létě klid. Ale po sklizni nás zamořili takoví broučci, co žijí v těch semenech, to bylo nepříjemné, ale stalo se to jednou, trvalo to pár týdnů, než pochcípali (byli na terase, nic hrozného). A prašno tu je, ale v okolí se dost staví. Výhled máme krásný, na hvězdy, za modré nebe.
Hlodavci nás netrápí, jen kočka je ve svém živlu a doma mám jen to, co ona přinese.
V územním plánu se ale pole bude rušit, zastaví se nějakou občanskou výbavou ![]()
Jinak pokud budou stříkat a nebo močkovat a bude blbě foukat tak to nezachrání ani tak 2 ulice od pole… U nás to bylo cítit pravidelně i v okolí. ![]()
Asi takhle pokud se takhle musíš ptát, tak ten barák asi raději přenech jiným a hledej dále.
My u pole nejsme, ale prašnost tu je a myši tu jsou taky, protože prostě vesnice. Lepší než potkani, krysi v městech. Na myši tu máme jedy, plašicku a kocoura. A na prach si poříd čističku vzduchu a parní čistič a máš to. Nebo teda hledej někde uvnitř města a ne na okraji města a ve vesnicích…
Kromě už zmíněného - u nás byly kočky nutnost, blízko byla slepičárna a potkani a myši byli ve velkém. O to nebyla nouze, protože jsem bydlela na okraji obce a pořád tam někdo vyhazoval nechtěná koťata, pak už mně to házeli rovnou přes plot. Pes byl taky nutnost na hlídání kvůli zlodějům. Pokud byla řepka, bylo lepší nic nepěstovat, po sklizni je nálet drepčíků a sežerou úplně všechno. Na podzim nutno hlídat, kdy jsou hony, zavřít zvířata a nepouštět děti ven. Kuny a auto může být dost problém, pomáhá chlorová tableta do bazénu, zavěsit do síťky někam pod kapotu, kde to nebude vadit.