Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kelsey1 píše: Více
My vozily babičky psici. A byla tak hodná, že si nechala kolem hlavy i uvázat čepičku a přikrýt se peřinkou. Se tam rozvalila a blaženě chrněla. ![]()
Já bych se bála kvůli postřikům. Takže za mě ne. Nechtěla bych tomu vystavovat svou rodinu.
My bydlíme od pole tak 10m. Máme ho ale vedle domu, kde nejsou okna.
Hlodavci tu jsou, samozřejmě ![]()
Máme na to kočku. V domě jsme myši měli tak 2× za celý můj život.
Prašnost nevím… Prostě každý týden utřu doma prach. Jak se práší v domě ve městě netuším. Řepku jsme tu měli tak 2×, většinou tu máme pšenici a kukuřici. Žádné smrady necítím, ani hnojení (ale říkám - nejde nám to přímo do oken) ![]()
Jediné co, tak když orají v noci, to je při otevřeném okně celkem hlučné. Nicméně to je tak 2-3 dny v roce.
Co se týká postřiků - to by to pole muselo být vyloženě nalepené na vás, na nějakou zeleň, aby mi to vyloženě vadilo.
Já to beru spíše jako výhodu. Alespoň na 1 stranu je klid a procházka po polničce je pro nás plus, když jdeme s dětmi na procházku, nebo se psem.
Nevím, podle mě jde si na jít něco na všem.
https://www.stream.cz/…-deti-199812
Takže asi tak. Mohu dát i jiné odkazy, čemu všemu jsou obyvatelé u polí vystaveni. Apropo ve světě jsou z těchto důvodu bezpočnostní zóny. Tady v cr se na to ale dlabe (jak je zvykem)
Stříkají tam hrozný svinstva. U pole bych bydlet nechtěla ani za nic…
Za mě jsou problém ty postřiky, pokud je tam vlastní studna, tak bych nepočítala, že budu mít co pít a měla bych strach pustit na zahradu děti, často to totiž postříkají i s přilehlými zahradami.
@vokishka píše: Více
Pole s obilím už jsou dávno sklizená… žádný od podzimu. ![]()
Jinak my bydlíme u pole. Nějak extra hlodavců nemáme, práší se jen, kdyz sklízí. Byla tu kukuřice, hrách, obilí, brambory… Ale řepka nikdy. Jsem ráda, řepka smrdí… děsně. ![]()
Nejraději mám, když tu je kukuřice. Nevím proč, ale působí to tak tajemně… až strašidelně. Hlavně, když už je vyšší než my… ![]()
Mám pohled na tu vlnící se a šustící kukuřici hrozně ráda. Večer…
Jako pole je v pohodě, ale řepka smrdí, ale pravděpodobně tam příští rok bude neco jinyho.. Třeba obilí nic moc, to hrozně práší, když se seká.
Ale připrav se na to, že pole se hnoji a smrdí to fakt hodně.. Pak na různých stránkách prilehlych měst a vesnic jen čteš, jak jsou ty zeměděleci blbý, ze hnoji zrovna když by se dalo otevřít okno ale nemůžou, protože to smrdí, atd. ![]()
@vokishka píše: Více
Jojo, ale taky jsme měli za barakem obilí, děti tam litali a ztratily kolo 🤦 jen přišly domů, že ho nemůžou najit.. No vím, koho to pole je, tak taky jsem jim hned říkala, že se tam takhle válet nemůžou
ale prostě děti to baví, no ![]()
Činnost na poli neovlivňuje jen přímo sousedící domy. Občasná prašnost, zápach z hnojení nebo pyly se šíří v celé obci. Jen to ve větší vzdálenosti není tak evidentní, protože je to víc rozptýlené, ale je to prakticky všude. Když fouká, tak se pole nepostřikuje, ale když na to farmář dlabe, tak to vítr taky odnese daleko. Z tohoto pohledu je celkem jedno, jestli bydlíš na kraji obce nebo uprostřed. Hlodavci nebývají problém. Hlučnost je víc lokální, ale těch přejezdů je za rok tak málo, že nemá smysl to řešit. Jasně, že je lepší bydlet někde v pahorkatině mezi lesy a loukami, ale pokud řešíš bydlení v zemědělské obdělávané krajině, tak okraj pole není horší než ulice uvnitř. Velká města jsou něco jiného, ale tam je obecně prašnost a hluk větší než na venkově hlavně kvůli trvalé dopravě.
Ano, je to všechno pravda. Prach, hluk strojů, smrad při hnojení, minulý týden jsem šlápla na mrtvou myš, kterou mi kocour laskavě nechal hned za dveřmi - a to ani s polem přímo nesousedíme. Ale jindy to tady zase zaplaví vlčí máky, ráno cestou do školky máváme srnkám, na podzim pouštíme draky a když se vracím domů z vršku polní cestou, automaticky mi v hlavě naskočí vyznání pana doktora, co se kochal - to není zem, to je zahrádka
Konec sentimentální vložky ![]()
@IcePlanet7 ten žlutý prach není z řepky, počti si něco o řepce. Je to pyl z jehličnanů.
@Michelle_M Kocour tě miluje. Já jsem prosím dostala minulý týden od psa bezhlavou myš až k posteli - a já blbec na ten dar šlápla.
@inkakřivák píše: Více
Ne NENI, je to pyl z repky!
Je zaujimave ze tie „domnele ihlicnany“ produkuju pel iba v roky ked sa polnohospodari rozhodnu na vedlajsom poli vysadit repku ze ![]()