(ne)spaní ročního dítěte

Anonymní
7.3.19 08:35

(ne)spaní ročního dítěte

Ahoj holky, moc prosím o radu. Syn 13 měsíců, už od narození je dost náročné dítě a velký nespavec. Vždy se v noci dost budil, klidně i 10×, 20×, ráno brzy vstával a přes den tomu také moc nedal. Poslední dny je to ale takový extrém, že si nevíme rady. Ještě dodám, že je velký jedlík, až má jen 8,5 kg. Takže večer se pěkně nají, klidně krajíc chleba s máslem nebo velkou misku kaše. S uspáváním problém není, usíná sám. Ale tak za 2 hodiny to začne. Probudí se, řve a řve a řve, dokud mu nedám mléko ( ještě kojím), ale napije se fakt hodně, jakoby měl hlad. Položíme ho a stoupne si, třese postýlkou, šíleně řve a má fakt výdrž. Když ho necháme, dokáže tak lomcovat s postýlkou, že cestuje po pokoji. Řve až se zalyká, třese se. Když k němu jdeme, přestane. Když ho vezmeme do ruk, přestane plakat, položíme - vše odznova. Klidně ho zase nakojím, zase do plna. Pak nějak usne vysílením. Za 2 hodiny se vzbudí zase a řve a řve, dokud ho nevezmu a nenakojím, ani pak ale nechce spát. Je to takový rambajz, že je to neúnosné, navíc bydlíme v paneláku. Za noc nakojím klidně 5× a fakt vždy vypije plnou dávku. A s tím řvaním vydrží klidně i hodinu a půl až dvě. A ráno vstává v 5, řvaním se dožaduje do té doby, dokud opravdu nevstanu. A ten řev se opravdu nedá ignorovat. Já už nevím, co mám dělat. Jsem šíleně unavená, dnes se mi zamotala hlava a spadla jsem. Co máme ještě vyzkoušet? Všichni radí nechat vyřvat, ale fakt to nejde, je jak šílený.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1374
7.3.19 08:38

Vzít si ho k sobě do postele. Mě se obě děti v tomhle věku budily na kojení i 10× za noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.19 08:39

Já si ho do postele určitě nevezmu, protože jakmile usnu, tak mám kóma, malý pořád cestuje. Někde by mi spadl a to si opravdu nelajznu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.19 08:41

Navíc má postýlku hned vedle naší postele, tak si nemyslím, že by mu chyběla blízkost. Nemůže mít teď nějaký rychlý růst, že má pořád hlad? Zaráží mne, že fakt hodně vypije mléka a přitom už to vypadalo na odstavení

• Citovat
  • Upravit
1374
7.3.19 08:44
@Anonymní píše:
Já si ho do postele určitě nevezmu, protože jakmile usnu, tak mám kóma, malý pořád cestuje. Někde by mi spadl a to si opravdu nelajznu.

Tak ho nech radši hodiny řvát :roll: Obě děti mi v noci cestují, melou se a kopou, ale když jsou mezi mnou a manželem nebo udělám pyramidu z peřin a polštářů, tak v noci nespadly nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
7.3.19 08:47

Já bych to vyřešila zrušením nočního kojení. V tomto věku to na hlad nejspíš nepotřebuje, má to jako kontakt s tebou a zvyk. Zkus flašku s vodou nebo hrneček, cokoliv, z čeho je zvyklý pít. Ve chvili, kdy mi tohle zacali kluci dělat, skončila jsem s nočním kojením a pomohlo to. Byla jsem si jistá že nepiju na hlad, jen se chtěli mazlit, tak jsme promazlili celý den a v noci už jen pohladit, pusu a spát. Nevyndavat z postýlky, v noci se prostě leží a spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
7.3.19 08:47

Nerostou mu zuby? Syn mívá také období, kdy je protivný, budí se několikrát za noc, potřebuje mléko, chovat, atd, bez dudlíka ani ránu, i když už byl téměř bez něj. No a pak zjistím, že má novou špičku zubu venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
7.3.19 08:48

Mamka moje kojila a ja taky porad nemela dost a porad se budila…doktorka ji rekla, ze ma jakovy mliko a ja mam proste hlad :mrgreen: takze me pak odstavila, vecer jsem se normalne najedla a spala celou noc :mrgreen: nevim, zda to bylo tim. Ale z okoli vim o nekolika pripadech casteho buzeni a revu a po ukonceni kojeni deti spaly celou noc :nevim: popripade me napadly zuby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.19 08:50

@chaela
Také mně to napadlo. Zuby mu rostou průběžně snad od 4 měsíců, to bychom se nevyspali snad už nikdy v životě, ale to noční kojení mne taky pěkně trápí. Jen je divné, že se vždy napije opravdu hodně. Nemá to jako uspávací rituál. Ale asi to fakt vyzkouším, nebudu tolikrát za noc kojit roční dítě, mé duševní zdraví je mi přednější

• Citovat
  • Upravit
868
7.3.19 08:51

Syn je od miminka taky nespavec a dokud jsem kojila, vstával každou hodinu a fakt pil a pil :) vzala jsem ho k nám do postele protože bych jinak odpadla už tím neustálým vstáváním. Navíc když byl u mě v posteli tak jen mnouknul a už se sám obsloužil.. jinak bych to nepřežila, spát celou noc mi začal až teď asi před měsícem (má 22 měsíců), a i tak má dny kdy vstává ve dve ráno a je vyspanej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.19 08:51

@Kukacka123
Děkuju za radu, asi fakt bude problém noční kojení. I když syn je jedlík, on se opravdu i před spaním pěkně nají. Jen mi nejde do hlavy, že za 2 hodiny od usnutí potřebuje zase plnou dávku mléka a pak třeba ještě 4×.

• Citovat
  • Upravit
868
7.3.19 08:52

Jo a taky jsem nocni kojení utnula asi v roce a čtvrt, od té doby je na UM..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
7.3.19 08:54
@Anonymní píše:
@Kukacka123
Děkuju za radu, asi fakt bude problém noční kojení. I když syn je jedlík, on se opravdu i před spaním pěkně nají. Jen mi nejde do hlavy, že za 2 hodiny od usnutí potřebuje zase plnou dávku mléka a pak třeba ještě 4×.

Tez tohle nechapu, mala to nekdy dela taky, ma teda necelych 9 mesicu, tak jeste odstavovat nechci…ale nechavam si jino sebe. Oblozim ji z jedne strany kojicim polstarem a nikde nespadne, i kdyz cestuje ;) jinak taky si vzdy rikam, ze mam koma, ale jak se sustne, tak jsem vzhuru, kor kdyz spi se mnou :P ale asi bych zkusila zrusit to kojeni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.19 09:09

Jako byste psala o mé dceři. Je jí 13 měsíců a už 8 měsíců je to naprosto šílené. V noci se budi klidně po 20 minutách. Na večeři sní také klidně krajíc chleba s máslem nebo lucinou, někdy sní krajíc a půl. Také stále kojím. Uspavam kolem 20 hodiny. Kolem 22 se budi a do rána je to katastrofa. Hrozně řve, propina se , přitom a zavřené očička a kolikrát už nechce ani prso. Spí se mnou v posteli. Přes den spí jednou hodinu. Když si ji chce vzít v noci můj muž aspoň na chvíli, tak to vůbec neprojde, šílené začne řvát a vyžaduje en mne. Mám ještě tříletou dceru a ta spí od miminka nádherné. V noci bez buzení od jednoho roku a dodnes spí přes den jednou 2,5 hodiny. Už jsem vyčerpaná, šíleným způsobem. Do toho jsou holky pořád nemocné…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure