Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den vespolek. Chci se zeptat jestli jste to taky někdo neměl ![]()
Syn má 3 měsíce a já proste nemůžu v noci zabrat. Přitom syn spinka opravdu krásně ( vzbudi se jen jednou na krmeni kolem 2 hodiny ráno a hned znovu usne). Já večer sice usnu, ale po tom krmeni proste nemůžu až 3 hodiny zabrat. Usnu zas až kolem 5ti ráno a spím cca do 8-9, dokud nejede manžel do práce. Setkal se s tím někdo? Mužou to byt ještě pořad hormony? V těhotenství jsem taky špatně spala, ale před tehu vše ok. Mám ještě 2,5 leteho chlapečka, takže denní zaprah mám. Poraďte prosím. Jestli to mám už nějak řešit u lékaře nebo ještě počkat?
Děkuji ❤️
U me je tohle úplně normální už odnepamněti a s mateřskou to nijak nesouvisí… Když mi něco takhle přetrhne spánek tak pak třeba nespím až do rána…😂 To máš ještě dnes bre že můžeš spát do 8-9. Mě mladší dítě vstává kolem 6. Manžel kdyz jde na denní tak ve 4..takže kolikrát spím cca od 9 co usne starší do půlnoci kdy se obvykle poprvé budí mladší…a pak Ende…smůla…občas se teda malej vzbudí až ve 2…🤭
Mně se to stalo taky. Došlo to tak daleko že jsem využívala ty dvě hodiny v noci na tiché práce v domácnosti. Umýt koupelnu, vyžehlit prádlo atd. Někdy jsem četla nebo koukala na nějaké seriály. Já mám ale rozházené spaní ze sloužení nočních několik let.
Po 1. porodu jsem vlivem hormonů, mj. i od ŠŽ nespala skoro vůbec, pomohly až homeopatika a ano taky jsem pak v noci vesela prádlo nebo žehlila, malej spal hezky do 1.kojeni kolem 2-3. a pak už se většinou dost vrtěl, kňoural, hekal, pr. děl, nekdy si totiž neodkrknul jak při kojení vytuhnul, nebo se vzbudil jak sem ho položila do postýlky. Manžel když o víkendu nevstával, tak si ho třeba do toho 1.probuzeni nechal v obýváku, přebalil a přinesl mi ho až na kojení, ale pak už šel taky spát a co jsem nenaspala do té doby, už sem nedohnala, budilo mě všechno a kolikrát když ho měl u sebe, jsem tam vlítla, že malej brečí, ty to neslyšíš? Ale slyšela sem to jen já ve svý hlavě, už mi z nevyspání fakt hrabalo. V porodnici sem spala za 3 dny asi 2 hodiny, takže sem to měla rozhozené i z toho - zombík hadr. A dodnes když se kolem té 2-3. vzbudím, nebo k nám přijde malá a já se musim presunout do pokojíku, bo s ní se nevyspím tak mám problém znovu usnout a měla sem to i v obou těhotenstvích. Prášky sem brát nechtěla, ale ty homeo fungovaly (vím, placebo efekt)…