Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Treba nekdo poradite…vlitla jsem do prechodu skoro ze dne na den, na navaly si zvykam, ale co me fakt trapi, je velka nespavost, vecer usnu hned, ale za dve hodiny jsem vzhuru a treba se 2 hodiny prevaluju, pak zase usnu, ale do rana se porad budim, jsem uz z toho fakt vycerpana…co Vam prosim pomohlo v tomto obdobi k lepsimu spanku? diky za rady
Ja jsem 3,5 roku po prechodu (je mi 47) a mam to tak, ze vecer jsem mrtva, usnu, ale tak do hodiny se vzbudim…nespim dobre, take chodim na zachod a budim se kolem pate (tyden po posunu casu to bylo lepsi, ale uz je to zpet), kdyz se prinutim usnout znovu, zda se mi pate pres devate (to ostatne celou noc). Jedine, co me fakt umrtvi, je zyrtec, ale po tom jsem totalne unavena. Radu moc nemam..navaly jsem teda nikdy nemela, naopak, je mi porad a vsude zima, beru menoflavon, ale radu nemam 🤨
Melatonin, červený jetel, magnézium - ne nutně v tomhle pořadí
taky je zajímavý guajacuran, lék asi na tři různé věci. subjektivně po něm spím líp
Nic moc nepomáhá. Občas taky zobnu melatonin a hořčík, ale stejně se budím v noci. Trpím na noční návaly a pocení, musim spát sama, všechno mě ruší. Co mi vyloženě zhoršuje usínání i celkově spánek, je jít spát s plným žaludkem.
@Anonymní píše: Více
Tez musim spat sama, taky me vse vzbudi a pak zase dobu usinam
@sobesin Já to mám úplně stejně. Je mi 50let Co 2 hodiny se budím, zkoušela jsem melanin hořčík a nic. Doktor mi sice napsal prášky na spaní, ale tohle jsem zavrhla. Tak asi budeme muset vydržet jestli se to časem nesrovna. Návaly jsem měla ze začátku pak to ustalo, ale ten spánek už mě taky ubíjí.