Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mel nekdo podobny problem pri nasazovani Sertralinu (Zoloftu)? Po cca prvnim tydnu uzivani se mi nedari usnout a celou noc jen prolezim, nepomahaji ani leky na zklidneni. Dekuji za nazory, m.
@skakao A berete ho ráno?
Jinak až si sednou hladiny, tak to přejde. To že se dějou divný věci, tak to znamená, že lék zabírá, jen trvá tři, čtyři týdny, než si to srovná.
Ja ho beru tři týdny a taky nespí teda večer usnu ale od dvou cumim do stropu
@skakao ano,mela jsem to uplne stejne, od zacatku jsem jej brala rano a stejne jsem nespala..ale tak zhruba po mesici se to upravilo ![]()
Ano, beru ho rano. Tak doufam, ze to brzy prejde. Je to fakt hrozny celou noc jen tak prolezet a pak rano fungovat, jako kdyby nic..A nejake prasky na spani Vam nepomahaly? ![]()
Mi tehdy doktorka dala 1/3 Trittica na spani, ale ja beru ad na panickou poruchu a kdyz jsem se docetla, ze u nekoho tak snizi tlak, ze to s nim slehne, tak jsem mela strach to vubec brat
tak jsem si to radsi odtrpela i kdyz je fakt, ze jsem byla na nemocenske a dospavala pripadne pres den ![]()
Obnovuji diskusi, musim brat ad zoloft po porodu mrtveho miminka, zacinala jsem na 50mg ted me zvysil lekar na 100mg a proste kazdy den nespim celou noc…uz jsem mela problem i s tim 50mg. Zadne leky na spani pro planovani tehu nechci brat, lekar mi predepsal derin na spani ale po precteni ruznych diskuzich sem si ho nevzala…je to strasne vycerpavajici celou noc nespat…myslite ze to muze byt po navyseni te davky a mam vydrzet? Beru to takhle 4.den
@Raciolka22222 píše:
Obnovuji diskusi, musim brat ad zoloft po porodu mrtveho miminka, zacinala jsem na 50mg ted me zvysil lekar na 100mg a proste kazdy den nespim celou noc…uz jsem mela problem i s tim 50mg. Zadne leky na spani pro planovani tehu nechci brat, lekar mi predepsal derin na spani ale po precteni ruznych diskuzich sem si ho nevzala…je to strasne vycerpavajici celou noc nespat…myslite ze to muze byt po navyseni te davky a mam vydrzet? Beru to takhle 4.den
Já nejsem odborník, ale může to takhle někdo mít. Já beru AD už několik let a také jsem na začátku trpívala nespavostí, na kterou trpím už roky, ale po čase se to srovnalo, takže vydrž a dle mého se to srovná.
@carola zatim do prace nechodim ale nedovedu si predstavit s timhle pak fungovat…ani chvili nezaberu…ted to aspon dospim treba do 10 hod…
@Emimin7 100 mg beru 4 dny ale 50 mg beru uz od 16.listopadu…to stale muze znamenat ze to jeste neni “prekonane”? - tzn.ze to jeste nezacalo poradne fungovat? Jinak psychicky mi to strasne pomohlo uzkosti jsou pryc…jen ta strsna nespavost furt
Jojo, já měl u Velaxinu opak, nejdřív 50mg nic, 100mg vyléčilo nespavost, ale úzkosti byly pořád, 225mg pořád stejné a až 300mg se ukázalo jako adekvátní dávka.
Ale každá dávka se projevila až za dva až tři týdny. Píšeš, že jsi na téhle dávce 4. den, což je tedy vesměs stejné, jako bys byla pořád na těch 50mg.
Jen pozor, až to zabere, to spaní hlídat. U mě se to pak převrátilo na extrémní únavu a pořád jsem chtěl jen spát. To je také špatně, takže pak délku spánku hlídat.
@Emimin7 píše:
Jojo, já měl u Velaxinu opak, nejdřív 50mg nic, 100mg vyléčilo nespavost, ale úzkosti byly pořád, 225mg pořád stejné a až 300mg se ukázalo jako adekvátní dávka.Ale každá dávka se projevila až za dva až tři týdny. Píšeš, že jsi na téhle dávce 4. den, což je tedy vesměs stejné, jako bys byla pořád na těch 50mg.
Jen pozor, až to zabere, to spaní hlídat. U mě se to pak převrátilo na extrémní únavu a pořád jsem chtěl jen spát. To je také špatně, takže pak délku spánku hlídat.
Mohu se zeptat. Já beru také Velaxin, ze začátku 300mg, nyní jsem na 100,je mi fajn, beru ho už dlouho, ale i po této relativně nízké dávce se šíleně potím. Teď v zimě to jde, ale v létě to je šílené. Když tlačím malou do kopce s kočárkem, tak mám úplně mokrá záda, to jsem dříve nikdy nemívala.
@carola píše:
Mohu se zeptat. Já beru také Velaxin, ze začátku 300mg, nyní jsem na 100,je mi fajn, beru ho už dlouho, ale i po této relativně nízké dávce se šíleně potím. Teď v zimě to jde, ale v létě to je šílené. Když tlačím malou do kopce s kočárkem, tak mám úplně mokrá záda, to jsem dříve nikdy nemívala.
No, já se potím celý život, máme to v rodině, tak těžko říct. Na to se musíš zeptat doktora. Ale nezdá se mi, že by Velaxin měl co do činění s pocením. U mě se v jeho rámci v tomhle směru nic nezměnilo.
@Emimin7 píše:
No, já se potím celý život, máme to v rodině, tak těžko říct. Na to se musíš zeptat doktora. Ale nezdá se mi, že by Velaxin měl co do činění s pocením. U mě se v jeho rámci v tomhle směru nic nezměnilo.
Jj, já už to paní doktorce říkala, ona právě říkala, že Velaxin tohle způsobuje. Právě jsem myslela, že když budu mít sníženou dávku, že to bude lepší, ale ani moc ne, ale na druhou stranu, hlavně, že je mi dobře. Jen mě zajímalo, jestli to má někdo podobně.