Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@Popokatepetla to jsem moc slyšet nechtěla ale podle mě by uzlina byla spíše jako pohyblivá kulička že? No potěš díky za reakci
já s kýlou osobní zkušenost nemám, ale před nedávnem to řešila kamarádka, že se ji udělala boulička v třísle a kýla to byla (prý vlivem porodu), tak proto mě to hned napadlo
V trisle často vznikají furunkly, nejčastěji po oholení, ale nemusí být. Přeci jen, ne vždy to tak vetra, ohyb kalhotek apod. A prostě se tam lehce zaniti
pokud to nemá mega rozmery, nechavam je dozrát a buď praskne sám či ja si ho prasknu a prejedu dezinfekci
a jo, můžou mít hezké rozměry ![]()
@Anonymní píše:
Našla jsem si bouli v levém třísle, je to jakoby váleček, přijde mi to jako sval a bolí to co by to mohlo být? Než zajdu k lékaři mohou to být jen uzlinky že? Děkuji všem za odpověd.Docela mě pobolívá podbřišek a kříže
může to být kýla. Měla jsem jí a šla mi teda zamačkávat a když jsem zatnula svaly, tak zase vylezla. Byla jsem na operaci. S uzlinama zkušennost nemám
Měla jsem tříselnou kýlu a byla to boulička, která šla zpátky zatlačit a časem zase vylezla.
Pokud jsi se do toho místa uhodila, může to zduřelá uzlina. V každém případě jdi co nejdříve k lékaři.
Nebo to může zvětšená uzlina. Ta může být projevem nějakého onemocnění. U mě to byla např. toxoplasmosa, ale to pozná opravdu jen doktor. Nejlepší je, když tam zajdeš. Budeš mít klid ![]()
Já teď řešila něco podobného, udělala se mi boule v třísle, byla dost velká, tak jsem s tím hned letěla na gyndu a není to nic vážného, musela jsem si při holení říznout a zanesla jsem si tam infekci. Doktorka mi poradila, ať si to místo při sprchování masíruju co nejvíc teplou vodou, co snesu a napsala mi recept na Framykoin zásyp. Sypala jsem si to místo 2× denně a do týdne to zmizelo a už tam nic nenahmatám a že to byla boule ![]()
Sypala bys to tím zásypem…já to neměla na povrchu, ale jakoby hluboko pod kůží, jak píšeš, jakoby sval
Já jsem si nemohla ani dát nohu přes nohu, jak mě to bolelo a měla jsem to přesně v místě, kde končí lem kalhotek a ten se mi tam zařezával…myslela jsem, že mám nádor a rakovinu
obrovská tvrdá jakoby pecka
Doktorka říkala, že se to zapouzdřilo a pokud by nepomohla ta teplá voda a ten zásyp, tak by se to muselo chirurgicky odstranit…pro jistotu si zajdi k lékaři
Ahoj,
já měla něco podobného, dlouho mě trápily a bolely boule v tříslech, byl v nich hnis. Chodila jsem na kožní, dali mi tam antibiotickou mastičku, která trochu pomáhala. Silná antibiotika, která nepomohla vůbec a Aknevac, který také nepomohl. Doktorka mě posílala na chirurgii, že prý je to akné a je to už zapouzdřené, takže by to mělo jít ven s tím, že není jisté, že se to neobjeví znovu. Naštěstí jsem odmítla. Potom jsem narazila na pampeliškový kořen. Čaje každé ráno a večer mi do měsíce pomohly, ještě několikrát se to pak objevilo ve zmenšené formě, ale pár čajů to zahnalo a teď jsem úplně bez obtíží. Jde o to, že jíme různé chemikálie v potravinách a občas to chce prostě detox. Snad to aspoň někomu pomůže, protože jak jde o chronické nemoci, jsou doktoři úplně na prd a nevědi nic.
Dobry den, před dvěmi dny se mi udelala červená bolestivé boule v levém třísle strašně to boli nemuzu ani chodit na dotyk je to bolestivé koupila jsem si v lékárně betadine mast namazala ale nepomáhá. Už si s tím nevim rady nevíte co to muže být? Děkuji za odpovědi ![]()
@Nikolkaaas píše:
Dobry den, před dvěmi dny se mi udelala červená bolestivé boule v levém třísle strašně to boli nemuzu ani chodit na dotyk je to bolestivé koupila jsem si v lékárně betadine mast namazala ale nepomáhá. Už si s tím nevim rady nevíte co to muže být? Děkuji za odpovědi
Hned ráno běž k obvodnímu lékaři. URČITĚ!