Nesplněná zkouška VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nesplněná zkouška VŠ
Neudělala jsem zápočet v zimním semestru s tím, že ho udělám v letňáku, ale v letním už tento předmět nemáme. Co teď? Mám se zapsat v příštím roce a chodit s nižším ročníkem na tento předmět?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Adel-ajda to má každá vejška jinak, musíš si přečíst svůj studijní plán a nebo se zeptat na studijním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to bylo tak, že šlo ten předmět udělat za rok. Běžně bylo víc ročníků v jednom předmětu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba na UJEPu si to člověk mohl udělat za rok, na CEVRU to člověk musel udělat v tom roce jinak pápá. Takže se vážně podívej, jak to je přesně u vás.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to tak, že až bude další zimní semestr, tak pro tento předmět, jsou k zápisu kolonky pro opakující, ale chodí všichni dohromady, ale já to mám dálkově..Někteří nechodí společně a jen se pak přihlásí ke zkoušce/zápočtu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, myslím, že si předmět budeš moci zapsat znovu příští rok v zimním semestru
pak se dá často i učiteli domluvit, že nemusíš na předmět chodit a stačí napsat zápočtový test, ale to je o domluvě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, u nás by to tak bylo. Standartně se u nás vyučují předměty buď jen v zimním nebo jen v letním semestru, takže když opakujeme předmět, tak až za rok, s mladším ročníkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adel-ajda píše:
Neudělala jsem zápočet v zimním semestru s tím, že ho udělám v letňáku, ale v letním už tento předmět nemáme. Co teď? Mám se zapsat v příštím roce a chodit s nižším ročníkem na tento předmět?
zkouska snad muze byt vypsana, ikdyz ten predmet se uz neuci, ne? zeptala bych se na prislusnem sekretariate. znovu na predmet chodit nemusis, pokud mas zapocet.
ted teprve ctu poradne, nemas zapocet. No tak to bych se zeptala vyucijiciho, jestli ti umozni nejak si ho dodelat. Pokud mas obsence, tak asi ne, ale pokud slo jen o nejaky test, tak by snad mohl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já neudelala zkoušku v zimním, jsem s přednášející domluvena že mám splnit do konce června, taky nemám tento předmět v letním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme to měli tak, že pokud se předmět vypisoval až za rok, splnil se prostě až za rok. Horší situace nastávala v případě, kdy byl daný předmět prerekvizita k nějakému dalšímu předmětu, to pak někteří kvůli tomu prodlužovali studium.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co dál...
Včera jsem neudělala druhý pokus zkoušky na VŠ (máme jen dva pokusy na zkoušky). A příští týden mám další, ještě těžší zkoušku. Škola mě ani nebaví (obor ale ano). Mám maturitu na průmyslovce a říkala jsem si že VŠ zvládnu. Ale nelíbí se mi ve velkoměstě kde studuji, ani na koleji. Ničí mě učitelé, kteří ani neumí učit, jen si na nás honí své ego.
Mám rodinného příslušníka na operaci se srdcem a při tom se mám soustředit na učení.
Práci bych našla raz dva a špatně by taky placená nebyla.
Nevím co dál :/ Už jsem přemýšlela jestli radši neskončit celý život, ale moc bych tím ublížila rodině. Od včera jen brečím a nejsem schopná dělat nic. Už nemůžu. Bojím se skončit, ale když zůstanu na škole bude mi to ničit čím dál tím víc.
Bojím se, že bez vš titulu budu za několik let nic.
Achjo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Máňa.L na vš je tak nějak jedno, jestli přednášející umí učit. Snaž se, dej to na děkanský termín, nebo jdi do práce. Kvůli škole končit se životem je fakt nesmysl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Máňa.L A můžeš dostat ještě jeden termín (pokud to chápu správně a máš vyčerpané oba dva pokusy? Se životem nekonči, neblázni!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Máňa.L Můžeš si předmět zapsat znovu? Můžeš žádat o děkanský termín?
Máte na škole psychologa speciálně pro studenty? (na některých bývá) Pokud ano, tak si s ním zkus promluvit, třeba by Tě nasměroval na jinou školu nebo Tě podpořil v té stávající. Nebo bys skutečně dospěla k tomu, že je pro Tebe práce lepší.
Nebo máš nějakou kamarádku, se kterou bys to mohla probrat a utřídit myšlenky? Čím Tě ta škola tak ničí?
A na závěr: končit se životem po jedné nepovedené zkoušce? Asi Ti to na celé Tvé situaci nedodalo, ale neblázni, bude lépe
.
Mít vysokou školu je fajn, ale i člověk bez ní může hodně znamenat a udělat i kariéru. Není to v životě to úplně nejdůležitější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit