Nesplnění studijních podmínek - VŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
895
1.9.14 17:36

Já bych zkusila nejdřív kontaktovat vyučujícího, vysvětlit mu situaci a požádat o odepsání předmětu. Pokud by nebyl ochotný vyjít vstříc, obrátila bych se na proděkana pro studium, který ti může povolit další termín, případně prodloužit zkouškové období. Někam výš to hnát podle mě nemusím, zkus to cestou domluvy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
1.9.14 17:51

Je možné nějak doložit, že péče o dědu není jen výmluva, ale že byla nutná tvoje celodenní asistence? Žila jsi s dědou například ve společné domácnosti? Byla jsi jeho jedinou příbuznou? Nechci ti brát iluze, ale péče o nemocného dědu - tak jak jsi to podala - sotva bude někoho zajímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
1.9.14 18:00

Omlouvám se zakladatelce, taky se vtírnu s dotazem. Nevíte, co mi může škola udělat když se nedostavím na imatrikulaci? Samozřejmě, že to budu řešit nejdřív se studijním, ale nesplňuji ani jeden důvod, který omlouvají. Jedná se o kombinované studium. Ten den je syn objednaný už dlouho dopředu k lékaři a ještě k tomu pro něj opravdu nemám hlídání. A jeho zdraví je pro mě v tomhle případě na prvním místě. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.14 18:02

@Teruna000 Imatrikulace přece není povinná :D /zakl/.

• Citovat
  • Upravit
895
1.9.14 18:03

@Teruna000 Vůbec nic :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
1.9.14 18:15

Tak to je dobře. Na stránkách školy je napsáno, že účast je povinná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
1.9.14 18:19

@Teruna000 Protože jinak by tam nikdo nepřišel :D nás tam bylo ze 30 asi 6 a nikomu se nic nestalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
1.9.14 18:21

@Borůvka16 Tak to pak jo :-D Díky za uklidnění :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
1.9.14 18:23
@Borůvka16 píše:
@Teruna000 Protože jinak by tam nikdo nepřišel :D nás tam bylo ze 30 asi 6 a nikomu se nic nestalo :)

Jojo, to oni jen vyhrožují. :mrgreen: Ale je to fajn tam být. Sice taková ta klasická otrava, ale kdybych tam nebyla, tak si asi pořád budu říkat, že jsem o něco přišla. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
3.9.14 15:49

@Teruna000 Já nemam ráda tyhle ceremoniály ( :roll: ), takže jsem tam taky nešla, ale musela jsem pak jít na studijní oddělení podepsat imatrikulační slib.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
3.9.14 16:00
@Anonymní píše:
Vtěrnu se s dotazem - zakladatelce se omlouvám. Jak to je v případě že člověk neudělá státnice Mgr. na druhý pokus. Když se přihlasí znova na školu je možné uznaní předmětu (podobný obor jako ten co neudělal)? A jít místo do prvního ročníku Mgr. rovnou do druhého ročníku a jít ke statnicím a musí dělat znova diplomku?

Musíš si zjistit, jak to u vás máte. U nás ve škole to takhle jde, že si daj lidi znovu přihlášku a uznaj jim všechny zkoušky, pokud nejsou starší pět let, a pošlou je rovnou do druháku. Někde třeba uznávaj jen jedničky a dvojky, u nás teda i trojky. Pak záleží, jestli se ti nepovedla jen obhajoba nebo jak. Letos jedna moje spolužačka pohnojila práci i obhajobu, ale potom všechny ty otázky věděla, takže teď už jí stačí předělat práci a obhájit, ale skripta už se nešrotí. Tak nevim, jestli to je i na jiných školách :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.18 13:48

Chtěla jsem se zeptat, jak ti to nakonec dopadlo? Protože teď řeším úplně stejnou situaci :,( .
Hledám možnosti a nechci to jen tak nechat bejt :zed: …

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.18 14:13

Odvolání, žádost o přezkoumání

Všechny vás zdravím,
chtěla jsem zkusit štěstí a poptat se v této skupince, jestli náhodou někdo z vás netuší, jak napsat odvolání (nebo žádost o přezkoumání), nebo jak se tomu vlastně dneska říká :-)? Jedná se o to, že zkouším co se dá, naše fakulta umožňuje jít ke státnicím jen 2×. Bohužel mi to nevyšlo ani podruhé, ale nechci se jen tak vzdát. Chci pro to udělat všechno. Poradili mi napsat žádost o přezkoumání, ale jak hledám, tak hledám, nemůžu najít nic, co by mi vyhovovalo. Neprošel jste si někdo taky tím samým? Děkuji a přeji všem hezký den :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze