Nesplnění studijních podmínek - VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ve třetím ročníku? No o tom žádná, běž a zkus podat vysvětlení, že prostě byla špatná situace a bylo tě třeba jinde. To tak prostě občas. Ve třeťáku bych se za to bila jak lev, byla by to škoda nechat jen tak.
- Citovat
- Upravit
Nelze zapsat predmet znovu? Pokud uz tak bylo ucineno jednou (to jde tusim ze stanov), zadali jsme o vyjimku - treti zapsani predmetu… Kazdopadne jakekoliv odvolani ma smysl, u nas snad pokazde vyhoveli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasný, jestli jsi došla už tak daleko, udělej pro to maximum!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odvolávat ne, spíš žádat a papírově dokazovat. Napiš žádost a dolož ji nějakým oficiálním dokladem, že jsi měla stížené plnění studijních povinnost a pak už záleží na rektorovi/děkanovi zda-li žádost uzná jako odůvodněnou a vyhoví ji. Taky promysli oč žádat - o třetí zapsání předmětu? O prodloužený termínu splnění studijních povinnosti o další pokus zkoušky?…Hodně štěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě, zažádej o třetí zápis předmětu, pokud jsi ho již neabsolvovala. Pokud ano tak nevím zda máš šanci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vtěrnu se s dotazem - zakladatelce se omlouvám. Jak to je v případě že člověk neudělá státnice Mgr. na druhý pokus. Když se přihlasí znova na školu je možné uznaní předmětu (podobný obor jako ten co neudělal)? A jít místo do prvního ročníku Mgr. rovnou do druhého ročníku a jít ke statnicím a musí dělat znova diplomku?
- Citovat
- Upravit
Zakladatelka: děkuju všem za příspěvky. Zkusím to, jen to doložení bude těžké. Jak doložit péči o nemocného dědu? Lékařskou zprávou? Nevím…ale každopádně jste mi dodali odvahu zkusit se odvolat…budu bojovat, ikdyž tedy nevím, jak dopadnu.
- Citovat
- Upravit
@mili84 Ne, kreditů mám přebytek. Ale požádala jsem o opakované zapsaní předmětu, který jsem nesplnila. Důvod tu píšu. Nesplnění druhého zápisu je důvodem k ukončení studia. Dědeček bohužel zemřel a já teď řeším, zda má smysl podávat odvolání..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Vtěrnu se s dotazem - zakladatelce se omlouvám. Jak to je v případě že člověk neudělá státnice Mgr. na druhý pokus. Když se přihlasí znova na školu je možné uznaní předmětu (podobný obor jako ten co neudělal)? A jít místo do prvního ročníku Mgr. rovnou do druhého ročníku a jít ke statnicím a musí dělat znova diplomku?
Jestli jsi neobhajila diplomku napodruhe, tak mi prijde celkem logicke, ze ji budes muset delat znova. Ale osobni zkusenost nemam, bohudik, snad nekdo poradi lepe.
Nedavno jsem ale obhajovala doktorskou disertaci (ne ovsem v CR) a musela jsem podepsat cestne prohlaseni, ze moje prace nebyla dosud nikdy predlozena jakozto soucast doktorske kandidatury (uf, nevim, zda je to spravne cesky, ale snad je to pochopitelne).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla sis dohodnout individuál hned jak nastaly ty závažné okolnosti. Takhle by to mohl říct každý po tom, co nedá zkoušku. Ale jak je psáno, nic za to nedáš, tak to udělej. Ale pokud ti chybí jen jedna, tak sice nemáš splněno ke státnicím, ale máš splněn aspoň minimální počet kreditů a můžeš si předmět zopakovat, případně prodloužit studium, ne? Nebo jak to máš? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
To je individuální škola od školy. Někde jsou třeba tři pokusy na státnice. Někde tě můžou po druhém neúspěšném pokusu vyhodit. Pak musíš složit znovu přijímačky a opět záleží jen na škole, jaké předměty ti uznají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Záleží na škole. Někde uznávají předměty třeba jen za A. Zbyte by sis musela dodělat normálně. Pochybuji, že by tě nechali jít rovnou do druhého ročníku. Spíš půjdeš do prvního, co půjde ti uznají, ale ty předměty bys měla mít zapsané. Diplomku netuším, odevzdávala jsi ji? Je uložená v knihově/systému? Jestli ano, musíš udělat novou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, zakládám téma anonymně, není k čemu se hlásit. Studuji dálkově VŠ třetím rokem, bohužel jsem ale nedala jednu zkoušku, nešlo to. Starali jsme se o nemocného dědu, tudíž priorita byla jiná. Hrozí mi tak ukončení pro nesplnění stud. podmínek. Je to škoda, ale veděla jsem to, když jsem upřednostnila něco jiného. Má smysl se odvolávat? Máte někdo zkušenost?