Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám 3měsíční mimi a je pořád nespokojené.Nic ho nebaví a když jo tak jen chviličku. Pak spustí křik. Ke všemu přes den málo spí. Jsem z toho unavená.
Je to vcelku normalni.
Venuj se mu, chovej ho, potrebuje te.
Co od 3m miminka ocekavas?
Lens, možná pláče právě proto, že nemůže usnout, naše malá má přes den taky problém usnout, takže když chce spát a nejde to, tak řve a řve a řve a nic ji nebaví. Nám pomáhá plena přes oči+dudlík do pusy
Pořádně zateplit a vyvenčit pár hodin venku v kočárku
To by bylo, aby nespalo ![]()
lulushka píše:
Lens, možná pláče právě proto, že nemůže usnout, naše malá má přes den taky problém usnout, takže když chce spát a nejde to, tak řve a řve a řve a nic ji nebaví. Nám pomáhá plena přes oči+dudlík do pusy
Holky jí se prostě ničím nezavděčím. Ven s kočárkem můžu jít jen když vím,že opravdu usne. Jinak se jí to nelíbí a řve. Doma střídáme lehátko s hrazdou,kolébku…
lens píše:
Holky jí se prostě ničím nezavděčím. Ven s kočárkem můžu jít jen když vím,že opravdu usne. Jinak se jí to nelíbí a řve. Doma střídáme lehátko s hrazdou,kolébku…
Já si spíš myslím, že problém bude i tak trochu v tobě. Řekla bych, že jsi měla o miminku jiné představy a nějak nemůžeš rozdýchat, že se představy nesešly se skutečností.
Není na tom nic špatného, spousta z nás si prošlo takovou krizí.
Co na to říct, ne všechna miminka spí celou noc, jedí v pravidelných intervalech, prospí polovinu dne a nepotřebují blízký kontakt s matkou.
To chce klid! Když jsi nervozní malá to cití a řve!
U nas to bylo taky tak. Pomahalo pevně zavínout, vzit k prsu, houpat a dělat šššššššššš. Časem se to zlepší, bude potřebovat mámu min a min, a když ji bude 15 tak si na to budeš vzpominat. Dřžim palce a hodně trpělivosti!
ahoj, taky jsem měla uřvana, byl neustále nespokojený až do 4 - 5 měsíce potom se to zlomilo. Nejhorší bylo, když se mu chtělo spát a nešlo to … super řev. Taky jsem si první měsíce vůbec neužila. Dudlík? .. pche ani náhodou, plínka? … haha … ani náhodou, jedině venku teda kolikrát mu dalo než usnul. Prostě řval i v kočárku, kolikrát mi bylo už trapně, že se lidi otáčeli a já jsem se cítila jako ta neschopná matka. Měla jsem doma golfky a pěkně přes koberec s vysokým chlupem a vždycky mu trvalo tak půl hoďku než zabral. Potom se to zlomilo a teď je docela v pohodě. Dopoledne usíná v postýlce samozřejmě za mé asistence a odpoledne chodíme ven. VYDRŽ bude líp ![]()
Taky mám 3m mimi a taky málo spí. Málo vydrží vzhůru, většinou jen dopoledne po probuzení z nočního spánku. Když se mu pak chce spát, tak začne plakat, ale nemůže usnout. Navíc v postýlce nespí déle jak 30 min. Jediné co pomůže je dát ho do šátku, tam vydrží spát 3-4 hodiny, takže většinou 1× denně nosíme ![]()
V kočárku taky nevydrží spát, zavinování nesnáší ![]()
Taky čekám, kdy se to zlomí, kdy už vydrží déle vzhůru a nebude vyžadovat kojení po dvou hodinách…
naše princezna 3,5m přes den spinká jen venku, takže i při -8,
už mám vychytané, že poznám, kdy se jí chce spinkat, zlomí se to ale během minuty, pak blesková oblikačka( přebalit, body, dupačky, flisové kalhoty, mikina, rukavice, čepice 2×, kombineza, deka, fusák, plenka přes obličej), když to přetáhnu je zle.
Doma přes den v postýlce spala jen jednou, měli jsme si jí vyfotit
.
Večer nás zachranilo pevné zavinovaní.
nám se nejlépe osvědčilo toto (praktikuju to od narození doted- akorát ted jsou ty intervaly spánku kratší a hraní delší, Honzíkovi je 4,5 měs):jí- pak si chvilku hraje, jakmile začne být unavenej-pobrekává, žádná hračka se mu už nelíbí, až si mnne oči, tak šup do postýlky- dřív plínka přes oči, dudlík a uspat..měli jsme s uspáváním problém-jakmile se nevystihla ta správná chvilka a přetáhli jsme tak řval jak magor, chce to pořád dokola ššššššš a znova a znova strkat vyplivnutej dudlík do pusy-usne, probudí se, přebalí se, nakrmí se a zase dokola..mám „zlaté“dítě, takže žádný uspávání v kočárku, natož nosit neznám..
přikláním se k tomu, že třeba pláče opravdu z únavy, ve 3měs by mělo mimi mezi jídlama ještě dost spinkat..
Take mame 3 mesice..a zacina se nam to lamat k lepsimu.Malej spinka v noci krasne a pres den jen kdyz jsme venku.Ale jinak ho nejak pres den neuspavam.Uz chce taksy koukat a pozorovat co se kolem nej deje tak proc mu v tom zakazovat.Davame ho pres den obcas do lehatka tam si boucha do hracek a je hodnej.Vyzkousej taky kolotoc nad postylkou.Malej kouka jak se toci a posloucha co to hraje a obcas nam usne.:)Tak hodne sil.Ale urcite to zvladnes.Malej nam to 3 mesice taky vubec nespal.Ja mela oci porad dokoran a pritel spaval vedle aby se vyspal do prace.Cekala jsem na zlepseni jako na zazrak