Zamkli mě ve vlaku, zavolala jsem 112, hrozí mi pokuta?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26
23.8.25 12:28

Nešťastné volání 112

Zdravím.
Přicházím možná s hloupým dotazem.
Podnikla jsem dnes výlet na Štrbské pleso (jsem na Slovensku).
Při zpáteční cestě jsem nastoupila do jednoho z přistavených vlaků. Dveře jsem otevřela tlačítkem, vešela jsem, vidím, že ve vlaku nikdo není. Tak si sednu a vyhledávám čas odjezdu. Nemohu ho najít, tudíž se rozhodnu vyjít a optat se venku. Jaké to překvapení, že se ven nedostanu. Zkouším se tudíž „doklepat“ na lidi na perónech. Poté se rozhodnu někam volat - jediný vyvěšený kontakt je 112. Vytáčím číslo, popisuji polohu a co se mi „stalo“. Pán byl celkem vlídný, ptal se, zda jsem Češka a na mé jméno. Komunikovali jsme spolu bez problémů, ukončila jsem hovor, až na jeho povel. Ale na konci řekl, že vysílá hlídku!!
Asi zhruba za tři minuty, si mě všimla paní strojvedoucí, z přijíždějícího vlaku z vedlejší koleje. S radostí jsem ji ukázala skrz sklo jízdenku a nějakým způsobem mě pustila ven.
Seznámila jsem jí s tím, že jsem volala to 112 - ona, že o tom ví. Tak ji zřejmě kontaktovala ona policie, se kterou se operátor domlouval, společně v našem hovoru. Ptala jsem se tudíž, zda na policii mám čekat a ona s úsměvem, řekla, že né… Nevíte, nemohu z toho mít nějaký problém (aj v budoucnu), pokud by policie později, po mém odjezdu jiným vlakem, skutečně dorazila? Nevím… Pokuty jsou vysoké :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
671
23.8.25 12:31

Myslím, že to je v pohodě. Pravděpodobně kontaktovali to nádraží aby tě šel někdo osvobodit a policie kvůli tomu vůbec nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27571
23.8.25 12:38

Jestli tě to trápí, zavolej na 112 vysvětli jak tě zachránili a poděkuj jim za pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16165
23.8.25 12:39
@eorminna píše: Více

Když paní řekla, že o tobě ví, tak je kontaktovali a ona sla pomoct. Jak jinak by to vedela? Proč bys teda mela mit z toho problem? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
23.8.25 13:16

@Dahlia0409 To je celkem jednoduché, zbytečný výjezd policie sk. Pokud bych nebyla nalezena na místě oznámení, mají mé jméno, příjmení, telefon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
23.8.25 13:34

Kdyby tam policie přijela a nenašli tě tam, tak by ti určitě volali. Nefunguje to tak, že by policie přijela na místo „a hele ona tu už není, tak ji pošleme jen pokutu“.. Chtěla jsi vysvobodit a oni sehnali zaměstnance co tě vysvobodil. Problém vyřešen na jedničku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64921
23.8.25 13:59
@eorminna píše: Více

vždyt tam poslali tu průvodčí, věděla o tom. A pokud mě někdo někam zamkne a já se nemůžu dostat ven, mám právo, aby mi někdo pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
23.8.25 14:37
@ka2ka píše: Více

Jakože má blokovat linku 112 kvůli poděkování? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27571
23.8.25 14:40
@iila píše: Více

tak nebude první kdo jim takto poděkuje, a blokuje jí spousta lidí kvůli nesmyslům někteří se v tom vyžívají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
23.8.25 15:16

Právě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
23.8.25 15:19

Tak ona se tu trapi, ze zbytecne zalarmovala policci a ted bude jeste zneuzivat 112. Z cehoz pak zase bude mit tezkou hlavu a tak porad dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17183
23.8.25 18:01

Jen to ne! Neblokuj tísňovou linku! Na vysvětlování, kdo otevřel dveře tam nejsou zvědavi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
24.8.25 18:35
Že by nebyla jediná, kdo tam takhle zavolá, je úplně jedno. Ta linka k tomu určená není.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64921
24.8.25 18:37

Stejně to nedává smysl, to poděkování. Kdyby to byl tentýž člověk, ale telefon zvedne ten, kdo má zrovna službu a volnou linku, není tam jen jeden člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76012
24.8.25 18:39
@SOVIČKA93 píše: Více

přesně - problém vyřešen a dál by se v tom neměl nikdo babrat @eorminna
není třeba nikam volat ani nic řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.