Nestihnu vybrat rodičák
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nestihnu vybrat rodicak
Ahoj, vratila jsem se sama s malou pred rokem ze zahranici (Australie) a nestihnu vybrat celou castku rodicovskeho prispevku, protoze male budou v lete 4.
Je mozne vycerpat zbytek jednorazove, nebo je to mozne jen v pripade narozeni druheho ditete? Ja sem to moc nepochopila. Byla jsem se ptat na UP, ale pani jen rekla, ze narok nemam, ale na me otazky vlastne proc a jake presne tam jsou podminky mi odpovedet neumela.
Diky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Https://www. uradprace. cz/rodicovsky-prispevek#V%C3%BDplata%20rodi%C4%8Dovsk%C3%A9ho%20p%C5%99%C3%ADsp%C4%9Bvku Jde to jen pokud se ti narodí další dítě. Edit - odkaz nefunguje, stačí zadat do vyhledávače „jednorázové čerpání rodičovského příspěvku“ a vyjede ti toho víc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nelze to vybrat. Pouze pri narození dalšího dítěte. Spíš se divím, že ti ho vůbec přiznali když jsi tady nežila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Nelze to vybrat. Pouze pri narození dalšího dítěte. Spíš se divím, že ti ho vůbec přiznali když jsi tady nežila.
Neni duvod ho po prestehovani nepriznat uz tu zije a podminky splnuje.
A jinak pro zakladatelku, ne narok na jednorazovy doplazek nemas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co vybereš, to vybereš no. Nejde třeba přes vyměřovací základ partnera nastavit vyšší částku, abys vybrala víc? Co nestihneš, to propadne, jednorázový doplatek je jen při narození dalšího dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@effyshka píše:
Ahoj, vratila jsem se sama s malou pred rokem ze zahranici (Australie) a nestihnu vybrat celou castku rodicovskeho prispevku, protoze male budou v lete 4.
Je mozne vycerpat zbytek jednorazove, nebo je to mozne jen v pripade narozeni druheho ditete? Ja sem to moc nepochopila. Byla jsem se ptat na UP, ale pani jen rekla, ze narok nemam, ale na me otazky vlastne proc a jake presne tam jsou podminky mi odpovedet neumela.Diky.
Podmínka je narození druhého dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina dekuji, prave jsem si nebyla jista a neschopnost odpovedet na otazky pani na urade me jeste vice zmatla. S tim partnerem je to slozitejsi, kdyz je mimo evropu 🧐 neda se nic delat nu
preji hezky den ☀️️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michelle_M dekuji, nebyla jsem si jista s tou podminkou narozeni druheho ditete:) ale uz chapu. Diky a hezky den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doplatek je možný jen při narození dalšího dítěte. Co zkusit zvednout přes příjem manžela nebo partnera?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit