Neštovice - foto

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1495
14.4.11 17:20

Můžou to být neštovice?

holky jdu pro radu…minulý týden v úterý se synkovi (4roky) udělaly 4 pupínky na předloktí jedné ruky a na druhé asi tak 8…bylo to divné, teplota nic, nesnědl žádné extra divné věci…pak byl klid a předevčírem se mu vyrojilo asi 5 pupínků na tvářičce a nad pusou, jsou to takové jakoby beďarky …ale ne veliké, teď mi přijde že má teplotu…pořád si lámu hlavu zda jsou to neštovice …vím, že tohle jde blbě poznat ale hodím sem i foto …myslíte? jinak má ještě kašel a rýmu taky asi 2 dny…chjooo k mudře se mi nechce zatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1495
14.4.11 17:22

a ještě jedno foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
14.4.11 17:48

Ahoj. Myslím, že neštovice to nejsou, při nich bývají puchýřky nalité tekutinou (na fotce je jeden dobře vidět nad obočím). A třeba moje doktorka si neštovicema u Anežky nebyla jistá, dokud jednu neobjevila ve vlasech. Někde jsem četla, že vždycky se neštovice objeví ve vlasech :nevim: .

A jestli se nové udělaly po týdnu, tak to mi přijde dost neobvyklé. Každopádně pokud si myslíš, že to jsou neštovice (a třeba tvoje maminka nebo tchyně by to nepoznala?), tak je dobré mít to od doktorky ověřené :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1495
14.4.11 17:54

díky pak fakt nevím co to bude a co z toho vyleze…on tam vevnitř jakoby trošičku na špičce tekutinu má…v tom velikým už to zaschlo pomazala jsem mu to betadinem…ale fakt to je divná věc :) každopádně díky :mrgreen:
maminku nemám a tchýně neporadí ta chudák má právě 3tt pásový opar…ale nebyla tady ani jsme s ní nepřišli do styku

hkac píše:
Ahoj. Myslím, že neštovice to nejsou, při nich bývají puchýřky nalité tekutinou (na fotce je jeden dobře vidět nad obočím). A třeba moje doktorka si neštovicema u Anežky nebyla jistá, dokud jednu neobjevila ve vlasech. Někde jsem četla, že vždycky se neštovice objeví ve vlasech :nevim: .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
14.4.11 18:24

Ahoj, tak dnes ráno přišel můj syn s tím, že má na krku pupínek.Myslela jsem, že to má jak se pod dekou zpotil a že je to malá potnička.Ovšem to byl omyl.Ve školce mi bylo řečeno, že tam řádí neštovice a odpoledne jsem ho odváděla ze školky se 13 pupínky.Nemá je taky nijak nalité vodou.Dokonce jsem se na internetu dočetla, že se nalívají až později,tak :nevim:
Každopádně je má určitě.
Před týdnem začal pokašlávat a měl rýmu.Bohužel v tom článku jsem četla, že je to první příznak neštovic. :nevim:
Hlavně aby už to bylo za námi,jelikož je chytne určitě i ten mladší. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
14.4.11 18:29

No ono to u každého může probíhat jinak. Já si taky tenkrát nebyla jistá, a proto jsem šla k doktorce. Nejdřív jsem tam volala a ona nás pozvala až za dva dny (asi čekala, až se to rozjede, aby to bylo jasnější). Rýmu ani kašel teda Anežka vůbec neměla, nalité byly hned.

Mě u zakladatelky nejvíc zarazilo, že se jí první pupínky objevily minulý týden a další až tento týden. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1495
14.4.11 18:47
no mě to zarazilo taky.. :oops:
ale zkusím počkat přes víkend a kdyžtak v pondělí dojdu k mudře, :mrgreen:
hkac píše:
No ono to u každého může probíhat jinak. Já si taky tenkrát nebyla jistá, a proto jsem šla k doktorce. Nejdřív jsem tam volala a ona nás pozvala až za dva dny (asi čekala, až se to rozjede, aby to bylo jasnější). Rýmu ani kašel teda Anežka vůbec neměla, nalité byly hned.Mě u zakladatelky nejvíc zarazilo, že se jí první pupínky objevily minulý týden a další až tento týden. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1495
14.4.11 18:49
no taky jsme si myslela, že to můžou být potničky…ale trochu mě zarazily teď ty beďary..no a to chodil normálně celou dobu do školky…ale třeba to fakt u nás nebude nic..
Hako píše:
Ahoj, tak dnes ráno přišel můj syn s tím, že má na krku pupínek.Myslela jsem, že to má jak se pod dekou zpotil a že je to malá potnička.Ovšem to byl omyl.Ve školce mi bylo řečeno, že tam řádí neštovice a odpoledne jsem ho odváděla ze školky se 13 pupínky.Nemá je taky nijak nalité vodou.Dokonce jsem se na internetu dočetla, že se nalívají až později,tak :nevim:
Každopádně je má určitě.
Před týdnem začal pokašlávat a měl rýmu.Bohužel v tom článku jsem četla, že je to první příznak neštovic. :nevim:
Hlavně aby už to bylo za námi,jelikož je chytne určitě i ten mladší. :-(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3031
14.4.11 19:10

Neštovice to být mohou, zvlášť když má tchýně pásový opar, ona je totiž inkubační doba 2-3 týdny, než se vysejí. Takže bych pátrala, s kým byli oba ve styku před 3 týdny, což ale tak snadno nezjistíš, páč mně bylo řečeno, že jsou právě nejvíc infekční 2 dny před výsevem, takže ten co je má, vlastě ještě neví, že je má :mrgreen: Malej měl nejprve 1 na nose(asi 3 dny), 4. den se jich udělalo pár na ručičkách, ale pořád jsem nevěděla, hledala jsem ty pravé „skleněnky“. Pak mi mamka poradila, ať ho zahřeju, že se vysejí rychleji a bude jasno. Nabalila jsem teda synka a během pár hodin bylo jasno, byly tam :wink: On je to třeba celej den jen pupínek a nalije se až večer, lehce praskne, takže se to fakt blbě hledá, když jich máš pár. Pak se vyséval ještě 6 dní. Přišlo mi to dlouho, ale prý je to běžné a každý má jiný průběh. Někdo jich má pár, někdo stovky, někdo se vyseje během 3 dnů, někdo déle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1495
14.4.11 19:20
taky díky za radu, já právě zkoumám jak je to různý u každého dítka…manžel jich měl prý taky jen pár a lehký průběh…tchýně má pásák 3tt a předtím spolu byli tak ještě týden zpátky už jsem to počítala, když mu lezly ty pupínky na rukách…pak právě nic a předevčírem na té tváři…fakt nevím netuším :)
spaagetka píše:
Neštovice to být mohou, zvlášť když má tchýně pásový opar, ona je totiž inkubační doba 2-3 týdny, než se vysejí. Takže bych pátrala, s kým byli oba ve styku před 3 týdny, což ale tak snadno nezjistíš, páč mně bylo řečeno, že jsou právě nejvíc infekční 2 dny před výsevem, takže ten co je má, vlastě ještě neví, že je má :mrgreen: Malej měl nejprve 1 na nose(asi 3 dny), 4. den se jich udělalo pár na ručičkách, ale pořád jsem nevěděla, hledala jsem ty pravé „skleněnky“. Pak mi mamka poradila, ať ho zahřeju, že se vysejí rychleji a bude jasno. Nabalila jsem teda synka a během pár hodin bylo jasno, byly tam :wink: On je to třeba celej den jen pupínek a nalije se až večer, lehce praskne, takže se to fakt blbě hledá, když jich máš pár. Pak se vyséval ještě 6 dní. Přišlo mi to dlouho, ale prý je to běžné a každý má jiný průběh. Někdo jich má pár, někdo stovky, někdo se vyseje během 3 dnů, někdo déle :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
14.4.11 19:31

Jak je dostala Anežka, to jsem nikdy nezjistila, to ještě nechodila do školky a nejsem si vědoma, že by s někým takovým přišla do styku. Ale to je jedno, já jsem ráda, že je má za sebou, měla celkem lehký průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
14.4.11 19:36

no já jsem taky zvědavá jak dopadne.Zatím všechny děti doma lehly.Každou chvilku ho přeměřuji a počítám pupínky.Ale abych pravdu řekla ,jsem bezradná.Chvilku napočítám 13 pupínku a pak zase méně.No zítra zavolám MUDr.Možná bude mít taky pomalejší průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1495
14.4.11 19:49
tak dej pak vědět :) to je detektivka teda…kdo by to řekl blbý neštovice :oops:
Hako píše:
no já jsem taky zvědavá jak dopadne.Zatím všechny děti doma lehly.Každou chvilku ho přeměřuji a počítám pupínky.Ale abych pravdu řekla ,jsem bezradná.Chvilku napočítám 13 pupínku a pak zase méně.No zítra zavolám MUDr.Možná bude mít taky pomalejší průběh.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kik
1801
14.4.11 22:34

Někdy to asi opravdu není jednoduchý to poznat. Nám je potvrdili až na základě krevních testů (protilátky). My jsme to měli ale komplikované ekzémem a navíc 7 dní předtím jsme byli na očkování Priorixu, tak si všichni zpočátku mysleli, že to bude reakce na očkování.
Takže pokud by Dr třeba taky nevěděla, tak si nechte nabrat protilátky a budeš mít jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
15.4.11 15:18

Ahoj holky,tak má zase o trošku víc pupínků.Nejvíc na zádech,pár na noze a rukou,krku a dělají se mu už i v obličeji.
Po telefonické domluvě s doktorkou nesmíme nikam,až budou všechny vylouplé tak pak ano,ale ne na sluníčko.Má pomalejší průběh,některé děti se prý osypou hned večer.Přijde mi , že to má jak vlny,některé se teprve dělají, jiné už jsou nalité vodičkou.Tam kde je jen červený flíček,tam se do několika hodin udělá mrška neštovice.Horečky naštěstí zatím nemá,ale byla jsem upozorněna na to, že pokud to má průběh takhle pomalý,dělat se mu můžou ještě 3 dny a horečky můžou stoupnout až budou všechny.Mazat máme SUDOCREMEM.
Bříško ho naštěstí už nebolí, tak se snad z toho brzy dostane.U mladšího syna to mám očekávat též a to po 14-21 dnech. 8-o :-(
Už aby to bylo za námi.Ven nemůžeme, tak je to na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí