Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,ahoj,můžete mi prosím poradit,dceruška má asi zácpu,vrtí se v postýlce,natahuje nožičky u toho dost pláče,celou noc a den nekakala,co s tím
,mám radši volat dortora,plně kojíme děkuji za rady
jeden den bez stolice není zácpa .. plně kojené děti nemusí kajdit až týden, takže bych se spíše přikláněla k prdíkům, musela jsi sníst něco, co ji odčividně dělá bolení.
Zkus ji dát napít heřmánkového nebo fenyklového čaje.. sama pij fenyklový čaj…
Taky to vidím spíš na prdíky, zkus nahřát plínu (nebo třešňový polštářek, jestli máš) v mikrovlnce a přiložit na bříško, promasírovat, pěkně zacvičit nožkama. Jestli máš doma anýz, udělej si čaj (jednu lžičku na hrníček), lžičku čaje můžeš dát malé, jinak si ho vypij sama. Anýz je mnohem účinější než fenykl. Nebo můžeš zkusit teplejší koupel, při koupeli opět bříško masírovat, cvičit nožkama. Ať je malé brzy dobře.. ![]()
to sou asi prdy…kdyz plne kojis tak dite nemusi kadit i tri tydny…me mala v jinym intervalu nikdy nekajdila dokavad byla kojena
tak nejaky ty kapicky..teply na brisko apod.
jak píšou holky, když plně kojíš a nekaká,tak je to normální, no a na prdíky moc pomáhá kapičky sab simplex, když ani to ne, tak zkus rektální rourku,to se jí uleví hned, v lékarně ti s tím poradí
Děkuji za rady,zkusím co půjde,aby se jí ulevilo
,je možné že kvůli tomu nechce jíst?po 2hodinách 8minut kojení,ted už spí4,5hodiny. ![]()
kdyby ti bolelo bříško, měla bys chut k jídlu? držím palečky at je malé zase dobře ![]()
meli jsem to podobny, malej my nekakal 7dni, doktorka me rikala ze u plne kojenych deti se to resi az 10ty den
kdyztak muzes zkusit rourku, nebo teplomer do zadecku