Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojy holky, chtěla bych se zeptat na Váš názor…
Dcerka 5,5roku má od čtvrtka teplotu, začalo to 38,3, po podání léku teplota vydrží sražená cca 8-9 hodin, když je zvýšená, nechávám být, nad 38 dostane paralen. Čtvrtek, pátek teplota, v sobotu už jen zvýšená celý den - bez léku, neděle úplně v pohodě,bez teploty, ale večer opět 38,3. V pondělí ráno jsem volala Mudr, protože moc horečkoví nejsme a s tímto jsem se ještě nesetkala…poradila vydržet, že je to klasický průběh virozy. Po podání paralenu ráno byla celý den OK, i bez teploty, večer opět 38,4. Přes noc spinkala celou noc, ráno opět 38,6.
Sem tam přes den zakašle, má malinko rýmu, takový klasický mírný nachlazení. Ale trošku mě zaráží, že ta teplota je pořád vyšší. Nechci vypadat že hned se vším letím k Mudr, i když pokud to tak bude pokračovat asi koncem týdne vyrazím…
Co si o tom myslíte vy?
Moc díky za příspěvky M.
Myslím, že pokud má takto vysokou teplotu s přestávkami od čtvrtka, šla bych rozhodně zítra k doktorce. Říká se, že samoléčit by se mělo 2-3 dny a pokud nenastane aspoň mírné zlepšení, je na místě doktor. U Vás je to už víc dnů a místo zlepšení se to zhoršuje…
Ahojky, tak mi to nakonec nedalo a ve středu jsme jeli k Mudr,dala nám hned atb, že tak dlouho teploty nejsou normální…udělala i výtěr z krku a dneska výsledek - spála. Absolutně bez typických příznaků, žádná bolest v krku, žádná vyrážka, jen ty teploty. Ted mi začal kašlat ještě syn malej, tak se jen modlím, ať nedopadne stejně ![]()