Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jdi rovnou na kozni, kamoska mela s malou taky takove divne vyrazky, a jela rovnou do nemocnice na detskou kozni, nemusela se objednavat
![]()
Taky bych navštívila nějaké kožní, nám například neustále u mladšího dětská tvrdila, že má malý prostě suchou a citlivou kůži, na kožním pak hned narovinu řekli že jde o atopický exem, tudíž reakci na něco a tak nakonec z citlivé pokožky „vylezla“ potravinová alergie o které dětská říkala že to 100% není.
Ahoj, určitě vyražte na kožní.
I když naše první zkušenost s kožním byla- no řekněme smolná- Luky měl celé tělo od pupínků a kožařka ho cpala jedněmi kortikoidy za sebou, léky na plísně atd a bohužel vůbec nepoznala atopák, který naopak po mém podezření s jistotou potvrdila naše báječná dětská Dr.
Teď jezdíme na kožní do Motola a jsme spokojení.
Jo a držíme palce ať se toho brzo zbavíte a uleví se!! ![]()
určitě na kožní, já tam byla i bez doporučenky od obvodní. Přinejhorším bys návštěvu zaplatila, což si myslím že je nepravděpodobné, že to zaplatí pojištovna i bez doporučení. A určitě tam malému pomůžou mnohem rychleji a líp než nezkušená obvodačka. Jedte hned zítra ráno at máte klid, měsíc je dlouhá doba na to jak se trápí
Kožní a možná také alergologii, kvůli možnosti atopického ekzému. Každopádně bych moc neposlouchala dětskou dr, s tím mám také špatné zkušenosti (také nepoznal alergii, čímž se to zbytečně zanedbalo…)
u nas se musi na kozni objednavat, urcite bych nejprve zavolala
jizvíková píše:
u nas se musi na kozni objednavat, urcite bych nejprve zavolala
U nás se taky objednává, ale když vidí doktorka akutní případ, tak vezme rovnou. Takže by možná měla lepší kdyby nevolala, ale rovnou tam přišla a kdyžtak se nechala objednat osobně.
holky diky moc hned zitra tam frnku,a budu cekat tak dlouho dokud nas proste nevemou,a nahodou nemela jste nektera neco stejneho?co z toho nakonec vylezlo?dneska jsem byla s klukama asi dve hodky venku na zahrade,a ted vecer ma maly pusinku uplne olezlou,takze cekat urcite nebudu. ![]()
holky diky moc hned zitra tam frnku,a budu cekat tak dlouho dokud nas proste nevemou,a nahodou nemela jste nektera neco stejneho?co z toho nakonec vylezlo?dneska jsem byla s klukama asi dve hodky venku na zahrade,a ted vecer ma maly pusinku uplne olezlou,takze cekat urcite nebudu. ![]()
nevím odkud jsi nechci ti načumovat na profil
ale u nás pokud je něco takhle akutní se chodí rovnou bez objednání na příslušné odd. do nemocnice…teda kamarádky to takhle praktikujou, může to být cokoliv…můj prcek se divně osypal minulou středu jen na rukách pupence, čekala jsem do rána neštovice, ale pupínky už nepřibyly…ale tohle je fakt už asi i nepříjemný, když to má chudáček takhle kolem pusy…co třeba nějaká alergie na sluníčko? na jahody? na něco co jedl? držím palce a kdyžtak pak dej vědět D.
marra píše:
holky diky moc hned zitra tam frnku,a budu cekat tak dlouho dokud nas proste nevemou,a nahodou nemela jste nektera neco stejneho?co z toho nakonec vylezlo?dneska jsem byla s klukama asi dve hodky venku na zahrade,a ted vecer ma maly pusinku uplne olezlou,takze cekat urcite nebudu.
draga píše:
nevím odkud jsi nechci ti načumovat na profilale u nás pokud je něco takhle akutní se chodí rovnou bez objednání na příslušné odd. do nemocnice…teda kamarádky to takhle praktikujou, může to být cokoliv…můj prcek se divně osypal minulou středu jen na rukách pupence, čekala jsem do rána neštovice, ale pupínky už nepřibyly…ale tohle je fakt už asi i nepříjemný, když to má chudáček takhle kolem pusy…co třeba nějaká alergie na sluníčko? na jahody? na něco co jedl? držím palce a kdyžtak pak dej vědět D.
marra píše:
holky diky moc hned zitra tam frnku,a budu cekat tak dlouho dokud nas proste nevemou,a nahodou nemela jste nektera neco stejneho?co z toho nakonec vylezlo?dneska jsem byla s klukama asi dve hodky venku na zahrade,a ted vecer ma maly pusinku uplne olezlou,takze cekat urcite nebudu.
AHOJKY klidne si mohla nacumovat
na prfil,jsme ze vsetína,takze pujdeme do nemocnice sem,ikdyz nerada ale nic jineho mne bohuzel nezbide..ted jsem dovolala se segrou,lezi v nemocnici v Olomouci,a rikala ze se ptala doktorky na toho naseho prcka,ohledne vyrazky,a ta ji rekla at radeji nikam s detma nevylezam ven,prej je tady uz velka radiace,a ta vyrazka se mohla zhorsit po tomhle
ze ve zpravach radeji nic nerikaji
me asi klepne,kazdopadne radiace neradiace zitra jedu,nemuzu ho nechat trapit,uz dva dny si maly stezuje na bolest briska,a ted trosku zvracel,tak ja uz fakt nevim..pisnu zitra jak jsme dopadli papappa ![]()
ahojky,tak jsme pred chvili dofrceli,a tedy prvni mne vbylo receno,proc jsem nedosla uz driv,ze mesic je ddlouha doba,ze se maly musel trapit
nacez jsem tedy ospovedela,ze jsem byla xxx u detske doktroky,a ta me nikam neposlala,no ale ma to neco spolecneho se streptokokem,nejaka infekce,a ma to i v ryme,nebo co
takze na tri tydny antibiotika,a mazat mazat mazat,koupat v desinfekci,a dvakrat tydne na kontrolu
no a pokud se to nezlepsi tak aloup na infekcni,asi me klepne pepka,ale hlavne ze bude malej v poradku.
jo a tim jak ma rymu tak si to vlaste roznasi,tak jsem koupila odsavacku na vysavac tak budem odsavat:)jinak holky dikyyyyy mooocccccccc
No, dobrý
.
Tak alespoň, že už víš co to je a víte co s tím.
Přeju ať je to brzo pryč a už Vás nic netrápí! ![]()
Ahoj holky, moc prosím o radu,před cca mesicem se memu 4letemu synovi udělala vyrazka kolem pusiny,mazala jsem framikoinem,ale poras se to rozsirovalo,doslo az na pupinky okolo oci nosu,usi krku,tak jsme jeli k obvodni lekarce,kde nam rekla ze je to infekcni,a dala na tyden antibiotika,plus mazat imazolem,a za tyden kontrola,jeste jsem prikoupila na doporuceni desinfekcni rioztok,ovsem za tyden se to jeste zhorsilo,rozlezlo se mu to po celem tele,a porad ho to svedilo,no vsude sami pupinek,tak jsme sly znovu,rekla jsem lekarce ze nejspis masticka nezabira,a jestli to nemuzou byt nestovice,docela hnusne se na me ohnala,jak ona to ma poznat kdyz to ma tak rozskrabane,a s receptem na dalsi imazol nas vyprovodila,trosicku se to zlepsilo,ale ted je to tri dny co to ma zase po cele tvaricce,a hruza des,volala jssem lekarce a ta my zdelila,ze musime vydrzet a mazat,holky nejak se my to nezda,opravdu uz s tim bojujeme mesic,a je to jen horsi,posilam foto pro predstavu,myslite ze mam radeji navstivit primo nejake kozni oddeleni?musim se tam objednavat,nebo muzu rovnou prifrcet?je my maleho strasne lito,a chci mu pomoct,co myslite?co to muze byt?doktorka proste ,,nevi"
ale kdo jiny to ma vedet ze?