Chřipka u 14ti denního miminka

Uju
6750
7.4.11 17:49

chřipka u 14ti denního miminka

Ahoj holky. Dnes jsem byla u Mudry s dcerou(narozena 25.3 na 38tt) Už v porodnici se mi zdálo, že pšiká,ale jelikož pšikala i holčička paní se mnou na pokoji, tak jsem si myslela, že je to prostě suchým vzduchem a navíc při vizitách se nikomu nic nezdálo divného a vše podle Mudrů bylo v naprostém pořádku, tak jsem to prostě neřešila. Včera mi dcera začala ještě kašlat a z nosíku ji při pšikání lítají zelené nudle:-( Dnes jsem s ní mazala k Mudře, poslechla ji a nejdříve se tvářila, že jako nic,ale když si malá pšikla a ona viděla co z ní lítá tak už věděla že nekecám a poslechla ji znovu. A najednou slyšela jakési skřípání. Dostala jsem pro ni antibiotika+ještě antibiotika do nosíku. Chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s chřipkou u tako malých miminek??? Jsem zoufalá a mám hrozný strach,přijde mi, že u takového drobka je i blbá chřipka prostě průser.Co mohu pro naše mrňátko udělat, mohu mu zkusit ještě nějak pomoci? Zatím mne napadlo jen vlhčit doma vzduch. Za každou radu děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5771
7.4.11 17:57

Bohužel neporadím, jen přeji malé brzké uzdravení ať je líp :hug: U takových drobečků je to síla,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
7.4.11 18:06

Ahoj - naše babička prý přijela z jedným dítětem nemocným z porodnice - prý angína, i když se všude tvrdí, že do roka ji děti nemívají.
Každopádně to bylo ještě v době, kdy se v porodnici o miminka staraly sestry na oddělení a přivážely je na vozíkách jen na kojení. Asi se tam s ní někdo nakřáplý pomazlil(s miminkem) a malá onemocněla. Už z porodnice si vezla nějaké ATB v kapkách, které do ní očním kapátkem dostávala. Ale dostala se z toho.
Babičce věřím, je realistka, žádný pohádkářka a ve věku, kdy člověk normálně uvažuje.
Vím, že Ti tato informac moc nepomůže, taky bych měla strach.
Přeju brzké uzdravení :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
7.4.11 18:11

Já teda nejsem doktor, ale žila jsme v přesvědčení, že na chřipku se ATB nedávají :think: Antibiotika do nosu chápu, ale ten sirup (počítám, že máte nějaký ATB sirup) moc ne :nevim:
Má malá teplotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.4.11 18:12

To, že novorozenci pšíkají a kašlou je normální - často se jim dostane mléko při nesprávném odříhnutí až do nosíku. Ale pokud jsou soplíky zelené jak píšeš, tak to není obyč pšíkání. To jen aby ses nedivila, že ti mudr hned nevěřila. Tak hlavně, že jste to podchytili, držím palce, ať se brzo uzdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
7.4.11 18:15

Ahoj, to mi je lito, ze mas takoveho malickeho marudka. Dcera mela prvni rymu a kasel take ve dvou tydnech, narozdil od tve se narodila dva tydny po terminu, ale to je jedno.
Vlhcit vzduch pomuze. A pak jeste hodne pomuze odsavat ty hleny. Moc doporucuju odsavacku na vysavac. Nedes se toho, vypada ten zapnuty lux u toho malickeho miminka hrozne, ale je to jen dojem. Rychle a efektivne z ni ty hleny dostanes a nebude ji to slezat dolu. Je potreba pred i po pouzitim odsavacky nosik prokapnout. Staci nejake obycejne slane kapky, urcite ti v lekarne doporuci neco pro novorozence.
Tohle je prvni odkaz, co mi vyhodil gugl. http://www.babyvac.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
7.4.11 18:35

Naší malé je taky 14 dnů.. nemocná jsem ale já… malá začíná pšíkat :-( :-( :-( hrozím se toho, co bude následovat :nevim: :nevim: :nevim:
Přeji brzké uzdraveníčko maličké :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
7.4.11 18:41
Novire píše:
Já teda nejsem doktor, ale žila jsme v přesvědčení, že na chřipku se ATB nedávají :think: Antibiotika do nosu chápu, ale ten sirup (počítám, že máte nějaký ATB sirup) moc ne :nevim:
Má malá teplotu?

Na chřipku se ATB nedávají, ale u 14 denního miminka je nutné mít to pojištěné. Fakt by každá infekce mohla být problém. I z virové se může vyvinout bakteriální.

Uju, dělala dr. maličké CRP? Odběr krve v ordinaci na zjištění proteinu, podle toho se pozná, jestli je infekce virová nebo bakteriální.
Miminka chrochtají, pšíkají, ale zelené soplíky normální nejsou.
Naše malá se mi nezdála asi v 6 týdnech, taky jsme byli všichni doma nemocní, ale ustála to. Dr. ji vyšetřila důkladně a ještě nás pozvala přednostně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
7.4.11 19:35

Ahoj, malý měl chřipku když mu bylo asi 6 týdnů, ale chřipku s velkým CH, Začalo to zánětem spojivek, potom rýma, průjem a skončilo to kašlem No opravdu to bylo náročné, ale antibiotika jsme měli jen kapičky do očí. Jinak když si pčikl, tak z něj také vyletělo zelené. Když kašlal, tak to v něm chrčelo. Trvalo to asi 2 týdny. Mudr říkala, že pokud kojím, tak se s tím rychleji popere. No zvládl to, ale ty noci byly opravdu hrozné… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
7.4.11 20:00

Když jsme se vrátili s malou z porodnice, manžel měl brutální chřipku, tak jsme s dcerou spaly asi pět dní ve vedlejším pokoji. Když už byla o něco starší, brutální chřipku s horečkou a zelenou nudlí jsem dostala já. Lítala jsem po bytě v roušce a strašně se bála, že to chytne. A nechytla :-) Dnes v noci se malá pořád budila, nechápala jsem proč, až k ránu mi blejsko hlavou, že má asi teplotku. Tak jsem jí změřila a bylo tam 39. Je jí už ale půl roku, tak se s tím vypořádá, věřím líp, než novorozenec. Jenom také nevím co s ní. Je to poprvé, tak jsem rychle v půl šestý volala i na pohotovost co mám jako dělat. Teplotka se jí zatím stále vrací. :-? Držím palce, ať se ti brzy uzdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
7.4.11 21:37

Je holky děkuju za reakce. Z prstíku ji krev nebrala. Teplotu zatím nemáme. A ano máme k antibiotickým nosním kapkám ještě ATB sirup (Augmentin DUO)
Odsavačku na lux jsem zběhla koupit a musím přiznat, že jsem si nemyslela, že bude tolik účiná(co jsem odála jsem nevěřila) a malá se toho kupodivu ani nebojí a nevadí ji to. No, teď spí klidně. Ještě jsem zvedla matračku(teda dcera ležela šikmo),ale raději ještě víc(se zas bojím, že sjede) No, teď v klidu spí tak snad jsem to zachytila dostatečně brzo ATB rychle zaberou a nic se nerozjede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí