Proč nechce smrkat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
714
8.4.11 11:01

Proč nechce smrkat?

Potřebuju poradit. Naše Terezka 2,5 roku od malička fláká smrkání. :zed: Ona jen tak vydechne prudšeji nosem, ale většina jí tam zůstane. Poslední dobou trpí na rýmu a proto mě s tím vytáčí víc než jindy. Jediné co pomůže je, že se vzteká a to pak vyfrkne snad i dutiny. :-) Zkoušela jsem jí ukázat odsávačku, vyhrožovat pícháním ouška, slibovala hory doly, ale ona prostě nefrkne.

Neměl jste to někdo podobně? Nemáte nějaké tipy jak jí donutit se pořádně vysmrkat? V září by měla jít do školky, jenže se děsím, až bude mít rýmu. :nevim: Ona si to vždycky rozšmudlá po celém obličeji, protože vydechne a zbytek utře do kapesníku (a tváří). Poraďte, jak na ní… Už týden máme rýmu a já vyzkoušela co se dalo, jak jí motivovat frknout, ale nic nezabralo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
8.4.11 11:05
vesna píše:
Potřebuju poradit. Naše Terezka 2,5 roku od malička fláká smrkání. :zed: Ona jen tak vydechne prudšeji nosem, ale většina jí tam zůstane. Poslední dobou trpí na rýmu a proto mě s tím vytáčí víc než jindy. Jediné co pomůže je, že se vzteká a to pak vyfrkne snad i dutiny. :-) Zkoušela jsem jí ukázat odsávačku, vyhrožovat pícháním ouška, slibovala hory doly, ale ona prostě nefrkne.Neměl jste to někdo podobně? Nemáte nějaké tipy jak jí donutit se pořádně vysmrkat? V září by měla jít do školky, jenže se děsím, až bude mít rýmu. :nevim: Ona si to vždycky rozšmudlá po celém obličeji, protože vydechne a zbytek utře do kapesníku (a tváří). Poraďte, jak na ní… Už týden máme rýmu a já vyzkoušela co se dalo, jak jí motivovat frknout, ale nic nezabralo. :think:

neporadim jak motivovat,ale zkuste PHYSIOMER je to vyborna vec na cisteni nosiku,da se pouzivat denne,preventivne a vse co byt v nosiku nema vytece :palec:

• Citovat
  • Upravit
24798
8.4.11 11:07

Majda taky nechce smrkat…
Radši si sama vysaje vysavačovou odsávačkou. Co ve školce, taky netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
8.4.11 11:08
Anonymní píše:
vesna píše:
Potřebuju poradit. Naše Terezka 2,5 roku od malička fláká smrkání. :zed: Ona jen tak vydechne prudšeji nosem, ale většina jí tam zůstane. Poslední dobou trpí na rýmu a proto mě s tím vytáčí víc než jindy. Jediné co pomůže je, že se vzteká a to pak vyfrkne snad i dutiny. :-) Zkoušela jsem jí ukázat odsávačku, vyhrožovat pícháním ouška, slibovala hory doly, ale ona prostě nefrkne.Neměl jste to někdo podobně? Nemáte nějaké tipy jak jí donutit se pořádně vysmrkat? V září by měla jít do školky, jenže se děsím, až bude mít rýmu. :nevim: Ona si to vždycky rozšmudlá po celém obličeji, protože vydechne a zbytek utře do kapesníku (a tváří). Poraďte, jak na ní… Už týden máme rýmu a já vyzkoušela co se dalo, jak jí motivovat frknout, ale nic nezabralo. :think:
neporadim jak motivovat,ale zkuste PHYSIOMER je to vyborna vec na cisteni nosiku,da se pouzivat denne,preventivne a vse co byt v nosiku nema vytece :palec:

To je ta mořská voda? Tu máme, ale stříkáme, jen když to má v nose zaschlé. Zkusím stříkat častěji. Dík za tip! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
8.4.11 11:13

Já bych doporučila odsávat.Nebo se pak může rýma dostat do oušek a to už bolí :-( Vím, o čem mluvím.A to pak teprve děcko odradí ke smrkání, když to bolí :-( pří každem smrknutí.
Odsávat a ve školce, nebojte.Sice učitelky je nechají smrkat samotné, ale když uvidí jiné děti a jak si sami můžou jít pro kapesníček.tak se to naučí.
Ale pokud je rýma, která nevytéká, určitě bych odsávala.
Nebojte, naučí se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.11 11:14
vesna píše:
Anonymní píše:
vesna píše:
neporadim jak motivovat,ale zkuste PHYSIOMER je to vyborna vec na cisteni nosiku,da se pouzivat denne,preventivne a vse co byt v nosiku nema vytece :palec:
To je ta mořská voda? Tu máme, ale stříkáme, jen když to má v nose zaschlé. Zkusím stříkat častěji. Dík za tip! :palec:

jojo presne ta :-) .i denne nekolikrat a i jen jako hygiena denni.nam fakt pomohla,pomaha a trapili jsme se dlouho s rymou a normlani kapky muze max tyden :-?

• Citovat
  • Upravit
913
8.4.11 11:18

Naší Adriance je přes tři a taky se sama pořádně nevysmrká. Tak odsáváme vysavačem a ve školce se snaží smrkat, protože tam mají všude krabice s papírovými kapesníky a vidí i ostatní děti. Taky netuším, kdy se naučí pořádně vysmrkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
8.4.11 11:18

Náš malej uměl krásně smrkat na roce a půl. Ano, tak brzo, ale když omarodil na druhém roce, záhadně to už neuměl nebo to prostě naschvál bojkotuje :cert: .
Nutím ho, aby se snažil, ale spíš tak trochu frkne a to je vše, řekne že nechce…nedá se to lámat přes koleno :nevim: . Naštěstí mu odsávání nevadí, ale taky mi to vadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
8.4.11 11:37

Můj syn ( 3.5 )taky nechtěl smrkat, museli jsme pořád odsávat.
Nakonec jsem ho „hrou na slona“ přesvědčili, že smrkat je lepší, jenom to pořád šidí a fouká pusou.
Kapesník držím stranou, ucpu mu dirku a donutím fouknout, abych viděl, že fouká nosem a ne pusou. Teprve potom nudli utřu. Používám kapky, aby mu rýma pěkně tekla, už jsme 3× měli střední ucho z rýmy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.11 12:28

Zkusím poradit..Když jsem malého učila smrkat, tak jsem si udělala pár kuliček z vaty, položila na stůl, z čehokoli udělala branku a foukali jsme jednou nosní dírkou do vaty tak, aby se trefil do branky. Měl z toho srandu, a já neměla nervy, že nesmrká. Vždycky si musí jednu dírku podržet, a foukat nosem. A pak vystřídat. Je to jako si hrát, a při tom se to naučí. Pak foukejte oběma. Nám se to osvědčilo. Hrajeme si tak i s malou, a ta má 21 měsíců. Je na to ještě docela malá, ale už jí to jde, a snaží se už smrkat sama. Zkus to, třeba se zabaví, a zároveň se naučí smrkat. Držím pěsti. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.4.11 13:08
kopretinanika píše:
Zkusím poradit..Když jsem malého učila smrkat, tak jsem si udělala pár kuliček z vaty, položila na stůl, z čehokoli udělala branku a foukali jsme jednou nosní dírkou do vaty tak, aby se trefil do branky. Měl z toho srandu, a já neměla nervy, že nesmrká. Vždycky si musí jednu dírku podržet, a foukat nosem. A pak vystřídat. Je to jako si hrát, a při tom se to naučí. Pak foukejte oběma. Nám se to osvědčilo. Hrajeme si tak i s malou, a ta má 21 měsíců. Je na to ještě docela malá, ale už jí to jde, a snaží se už smrkat sama. Zkus to, třeba se zabaví, a zároveň se naučí smrkat. Držím pěsti. :lol:

To jsme taky zkoušeli :mrgreen: Majda umí foukat nosem, ona prostě nechce smrkat :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
8.4.11 13:11
kopretinanika píše:
Zkusím poradit..Když jsem malého učila smrkat, tak jsem si udělala pár kuliček z vaty, položila na stůl, z čehokoli udělala branku a foukali jsme jednou nosní dírkou do vaty tak, aby se trefil do branky. Měl z toho srandu, a já neměla nervy, že nesmrká. Vždycky si musí jednu dírku podržet, a foukat nosem. A pak vystřídat. Je to jako si hrát, a při tom se to naučí. Pak foukejte oběma. Nám se to osvědčilo. Hrajeme si tak i s malou, a ta má 21 měsíců. Je na to ještě docela malá, ale už jí to jde, a snaží se už smrkat sama. Zkus to, třeba se zabaví, a zároveň se naučí smrkat. Držím pěsti. :lol:

My zkoušely foukat do třásní na lampě a to jí jde v pohodě. Jen je asi pohodlná než aby frkla pořádně, když má smrkat. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí