Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebuju poradit. Naše Terezka 2,5 roku od malička fláká smrkání.
Ona jen tak vydechne prudšeji nosem, ale většina jí tam zůstane. Poslední dobou trpí na rýmu a proto mě s tím vytáčí víc než jindy. Jediné co pomůže je, že se vzteká a to pak vyfrkne snad i dutiny.
Zkoušela jsem jí ukázat odsávačku, vyhrožovat pícháním ouška, slibovala hory doly, ale ona prostě nefrkne.
Neměl jste to někdo podobně? Nemáte nějaké tipy jak jí donutit se pořádně vysmrkat? V září by měla jít do školky, jenže se děsím, až bude mít rýmu.
Ona si to vždycky rozšmudlá po celém obličeji, protože vydechne a zbytek utře do kapesníku (a tváří). Poraďte, jak na ní… Už týden máme rýmu a já vyzkoušela co se dalo, jak jí motivovat frknout, ale nic nezabralo. ![]()
vesna píše:
Potřebuju poradit. Naše Terezka 2,5 roku od malička fláká smrkání.Ona jen tak vydechne prudšeji nosem, ale většina jí tam zůstane. Poslední dobou trpí na rýmu a proto mě s tím vytáčí víc než jindy. Jediné co pomůže je, že se vzteká a to pak vyfrkne snad i dutiny.
Zkoušela jsem jí ukázat odsávačku, vyhrožovat pícháním ouška, slibovala hory doly, ale ona prostě nefrkne.Neměl jste to někdo podobně? Nemáte nějaké tipy jak jí donutit se pořádně vysmrkat? V září by měla jít do školky, jenže se děsím, až bude mít rýmu.
Ona si to vždycky rozšmudlá po celém obličeji, protože vydechne a zbytek utře do kapesníku (a tváří). Poraďte, jak na ní… Už týden máme rýmu a já vyzkoušela co se dalo, jak jí motivovat frknout, ale nic nezabralo.
neporadim jak motivovat,ale zkuste PHYSIOMER je to vyborna vec na cisteni nosiku,da se pouzivat denne,preventivne a vse co byt v nosiku nema vytece ![]()
Majda taky nechce smrkat…
Radši si sama vysaje vysavačovou odsávačkou. Co ve školce, taky netuším.
Anonymní píše:vesna píše:neporadim jak motivovat,ale zkuste PHYSIOMER je to vyborna vec na cisteni nosiku,da se pouzivat denne,preventivne a vse co byt v nosiku nema vytece
Potřebuju poradit. Naše Terezka 2,5 roku od malička fláká smrkání.Ona jen tak vydechne prudšeji nosem, ale většina jí tam zůstane. Poslední dobou trpí na rýmu a proto mě s tím vytáčí víc než jindy. Jediné co pomůže je, že se vzteká a to pak vyfrkne snad i dutiny.
Zkoušela jsem jí ukázat odsávačku, vyhrožovat pícháním ouška, slibovala hory doly, ale ona prostě nefrkne.Neměl jste to někdo podobně? Nemáte nějaké tipy jak jí donutit se pořádně vysmrkat? V září by měla jít do školky, jenže se děsím, až bude mít rýmu.
Ona si to vždycky rozšmudlá po celém obličeji, protože vydechne a zbytek utře do kapesníku (a tváří). Poraďte, jak na ní… Už týden máme rýmu a já vyzkoušela co se dalo, jak jí motivovat frknout, ale nic nezabralo.
To je ta mořská voda? Tu máme, ale stříkáme, jen když to má v nose zaschlé. Zkusím stříkat častěji. Dík za tip! ![]()
Já bych doporučila odsávat.Nebo se pak může rýma dostat do oušek a to už bolí
Vím, o čem mluvím.A to pak teprve děcko odradí ke smrkání, když to bolí
pří každem smrknutí.
Odsávat a ve školce, nebojte.Sice učitelky je nechají smrkat samotné, ale když uvidí jiné děti a jak si sami můžou jít pro kapesníček.tak se to naučí.
Ale pokud je rýma, která nevytéká, určitě bych odsávala.
Nebojte, naučí se to.
vesna píše:Anonymní píše:To je ta mořská voda? Tu máme, ale stříkáme, jen když to má v nose zaschlé. Zkusím stříkat častěji. Dík za tip!vesna píše:neporadim jak motivovat,ale zkuste PHYSIOMER je to vyborna vec na cisteni nosiku,da se pouzivat denne,preventivne a vse co byt v nosiku nema vytece
jojo presne ta
.i denne nekolikrat a i jen jako hygiena denni.nam fakt pomohla,pomaha a trapili jsme se dlouho s rymou a normlani kapky muze max tyden ![]()
Naší Adriance je přes tři a taky se sama pořádně nevysmrká. Tak odsáváme vysavačem a ve školce se snaží smrkat, protože tam mají všude krabice s papírovými kapesníky a vidí i ostatní děti. Taky netuším, kdy se naučí pořádně vysmrkat.
Náš malej uměl krásně smrkat na roce a půl. Ano, tak brzo, ale když omarodil na druhém roce, záhadně to už neuměl nebo to prostě naschvál bojkotuje
.
Nutím ho, aby se snažil, ale spíš tak trochu frkne a to je vše, řekne že nechce…nedá se to lámat přes koleno
. Naštěstí mu odsávání nevadí, ale taky mi to vadí
Můj syn ( 3.5 )taky nechtěl smrkat, museli jsme pořád odsávat.
Nakonec jsem ho „hrou na slona“ přesvědčili, že smrkat je lepší, jenom to pořád šidí a fouká pusou.
Kapesník držím stranou, ucpu mu dirku a donutím fouknout, abych viděl, že fouká nosem a ne pusou. Teprve potom nudli utřu. Používám kapky, aby mu rýma pěkně tekla, už jsme 3× měli střední ucho z rýmy…
Zkusím poradit..Když jsem malého učila smrkat, tak jsem si udělala pár kuliček z vaty, položila na stůl, z čehokoli udělala branku a foukali jsme jednou nosní dírkou do vaty tak, aby se trefil do branky. Měl z toho srandu, a já neměla nervy, že nesmrká. Vždycky si musí jednu dírku podržet, a foukat nosem. A pak vystřídat. Je to jako si hrát, a při tom se to naučí. Pak foukejte oběma. Nám se to osvědčilo. Hrajeme si tak i s malou, a ta má 21 měsíců. Je na to ještě docela malá, ale už jí to jde, a snaží se už smrkat sama. Zkus to, třeba se zabaví, a zároveň se naučí smrkat. Držím pěsti. ![]()
kopretinanika píše:
Zkusím poradit..Když jsem malého učila smrkat, tak jsem si udělala pár kuliček z vaty, položila na stůl, z čehokoli udělala branku a foukali jsme jednou nosní dírkou do vaty tak, aby se trefil do branky. Měl z toho srandu, a já neměla nervy, že nesmrká. Vždycky si musí jednu dírku podržet, a foukat nosem. A pak vystřídat. Je to jako si hrát, a při tom se to naučí. Pak foukejte oběma. Nám se to osvědčilo. Hrajeme si tak i s malou, a ta má 21 měsíců. Je na to ještě docela malá, ale už jí to jde, a snaží se už smrkat sama. Zkus to, třeba se zabaví, a zároveň se naučí smrkat. Držím pěsti.
To jsme taky zkoušeli
Majda umí foukat nosem, ona prostě nechce smrkat ![]()
kopretinanika píše:
Zkusím poradit..Když jsem malého učila smrkat, tak jsem si udělala pár kuliček z vaty, položila na stůl, z čehokoli udělala branku a foukali jsme jednou nosní dírkou do vaty tak, aby se trefil do branky. Měl z toho srandu, a já neměla nervy, že nesmrká. Vždycky si musí jednu dírku podržet, a foukat nosem. A pak vystřídat. Je to jako si hrát, a při tom se to naučí. Pak foukejte oběma. Nám se to osvědčilo. Hrajeme si tak i s malou, a ta má 21 měsíců. Je na to ještě docela malá, ale už jí to jde, a snaží se už smrkat sama. Zkus to, třeba se zabaví, a zároveň se naučí smrkat. Držím pěsti.
My zkoušely foukat do třásní na lampě a to jí jde v pohodě. Jen je asi pohodlná než aby frkla pořádně, když má smrkat. ![]()