Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, neštovice ještě nemáme, ale dnes byla dcera ve školce s chlapečkem který je má (maminka mi odpoledne, když to zjistila volala) a dcera má AE tak zjišťuji už teď čím jste mazali? Co vašim dětem s AE nejlépe zabralo? Děkuji
Paní doktorka nam v našem pripade doporučila očkování proti nestovicim. Rikam si, jestli by nebylo lepší projít si těmahle dětskýma nemocem a ale na druhou stranu nechci, aby mala trpěla ještě vic, jako ze by se asi ekzem prihlasil…
Tak malá měla neštovice v 11 měsících, ale než nechat očkovat, tak raději si tím projít, ekzém se po týdnu vrátil do normálu.
Taky si to rikam, jsem na vaskach.mam ještě skoro 2 měsíce na premysleni, Potrebuju vic nazoru.No tak holky ![]()
@hanygk tak já jsem dceru naočkovat nechala.Taky jsem dlouho váhala. Ona je atopik od narození a má ho od hlavy až k patě. Pořád nemůžeme přijít na spouštěč. Dr. říkala, že očkování není 100%,že se ji může stejně pár pupínků objevit, ale i tak jsem do toho raději šla. Už tak se drápe do krve a představa, že u neštovic by se drápala ještě víc, tak to by byla úplná kalamita
.Kdyby nebyla atopik, tak ji naočkovat nedám. ![]()
Děkuji za příspěvek. Mala je sice ted bez po skvrnky ale bojim se, že neštovicema se to pořádne nastartuje…
Přidávám svou zkušenost s neštovicemi u hodně suché kůže- v dětství jsem měla AE. Neštovice jsem dostala v dospělosti od dcery…První dva dny jsem používala Tanno Hermal, mazala jsem v celé ploše, pupenů bylo hodně. Kůže hodně pálila- třetí den jsem přípravek smyla, po sprše použila pouze slabý roztok hypermanganu, vlasy omyla v šamponu z mrtvého moře, který je určený na problem. kůži. Lokálně jsem místo mýdla použila Lipikar. Byla to úleva. Pupeny jsem už nemazala ničím. Oproti mým dětem, které jsem Tanno H. mazala, se u mě neštovice hojily pomaleji. Na svědění pomáhal lék na alergii. Za mě tedy Tanno Hermal u suché pokožky a velkého výskytu neštovic raději nepoužívat. Naopak u mých dětí velmi pomohl. Tolik moje zkušenost, ale raději se poraďte s lékařem…