Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den maminky, prosim o vas nazor..Dcera 2,5 roku ma 14 den nestovice, pupinky mame všechny zaschle, ale plno strupu jeste..Kdy ji muzu uz normalne vykoupat a umyt vlasy samponem? Utirame aspon vlhkym hadrikem, ale neni to ono, nehlede na to, ze mame kudrnate vlasy a strasne se ji cuchaji…děkuji za nazory ![]()
@Sofiiii píše:
Dobry den maminky, prosim o vas nazor..Dcera 2,5 roku ma 14 den nestovice, pupinky mame všechny zaschle, ale plno strupu jeste..Kdy ji muzu uz normalne vykoupat a umyt vlasy samponem? Utirame aspon vlhkym hadrikem, ale neni to ono, nehlede na to, ze mame kudrnate vlasy a strasne se ji cuchaji…děkuji za nazory
Já děti koukala od prvního dne v hypermanganu i vícekrát, perfektně se to hojilo a pomáhalo na svědění… Takže bych klidně vykoupat, ale fakt jen spíše " prohodit vanou" na rychlé umytí vlasku… Po devíti dnech byly bez strupu…
Příspěvek upraven 13.06.18 v 16:38
@P4ja a nevadi, ze ma ještě strupy? Bojim se abych ji je nestrhla a vlivem tech sprchacu ji pak nezustaly fleky…to by me trefilo, kdyby ji zustalo kolem 400 fleků ![]()
@Sofiiii Ne, tak jí nedrhni sprcháčem, ale lehce opláchni. Já se sprchovala každý den třeba dvakrát. Vždyť to musí být hrozné se dva týdny nemýt.
@MarieP v hypermanganu jsem take namacela, protoze na svedeni nam absolutne nic nezabiralo, fenistil uplne na ho*no s prominutim az po hypermanganu to prestalo svedit…ale porad me desi zes je to 14 dni a. porad ma strupy, vsichni uz jsou ze skolky bez nestovic jen my ne…
Koupala jsem obě děti hned a v hypermanganu.. neštovice prodělali letošní zimu 2 a 4 roky
@P4ja no to je hruza dva tydny nekoupat jen v tom hypermanganu namacet tod vse… jenom za ten hypermangan jsem od doktorky dostala spuca jako male dite jestli jsem normalni..tak se ptam tady radsi ![]()
@Sofiiii píše:
@P4ja no to je hruza dva tydny nekoupat jen v tom hypermanganu namacet tod vse… jenom za ten hypermangan jsem od doktorky dostala spuca jako male dite jestli jsem normalni..tak se ptam tady radsi
Nvm, já měla neštovice jako dospělá a normálně mně dotorka řekla, že se sprchovat můžu. A po sprše jsem je natřela pudrem. Každý na to má jiný názor..jak lékaři, tak ženy tady.
@Sofiiii, já bych vykoupala v hypermanganu, bez sprchace, jen bych umyla vlásky samponem a dala ven… ![]()
Pokud jsou pupínky zaschlé může se určitě koupat opatrně aby se neztrhly.
@wendy1607 ze se ji to rozleze po celem tele a bude mit horsi prubeh atd…ale podle me, snad hypermangan leci a vysusi ty pupinky, ale byla nekompromisni…
A jeste dotaz na konci mesice by jsme meli jet k mori, neublizi ji to slunce pokud bude mit treba jeste cervene skvrny po strupech?
@Sofiiii no to je zajímavé, dcera se 3dny nekoupala, výsev tak 800-1000 pupínků, šíleně jí to svědilo tak jsem začala koupat v hypermanganu a třeba na nohy se jí to vůbec nerozlezlo. Právě naopak hypermangan to krásně vysušil a hojilo se to krásně. 14 dní po jsme nevěděli, že nějaké neštovice měla.