Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hlavne anginu chytit je celkem kumst. Nestovice jsou virove, ty chytes tutove.
Dite nechat doma, do lesa muzete i bez kamaradu.
@Janli píše:
@Tajemnadama jaká angína zase? Co to sem motáš?
Píšeš jak má clovek 14 dní zničenou dovolenou kvůli neštovicim, tak se ptám, při jiné nemoci zničena není? Zase ne každé dítě má při nestovicich horecku, apod. Pokud se bojim nestovic, mam decko nechat vcas naockovat. Mmch mas skvělou doktorku co ti dá OCR na zdrave dite. ![]()
Super skvělé matky se zde kasaji jak mají děti doma, když byli v kontaktu s nemocným. Haha. No už vidím jak Vam lekari sypou jedno ošetřování za druhým, reslita bude jinde ze. ![]()
@Tajemnadama píše:
Super skvělé matky se zde kasaji jak mají děti doma, když byli v kontaktu s nemocným.Haha. No už vidím jak Vam lekari sypou jedno ošetřování za druhým, reslita bude jinde ze.
@Tajemnadama píše:
Píšeš jak má clovek 14 dní zničenou dovolenou kvůli neštovicim, tak se ptám, při jiné nemoci zničena není? Zase ne každé dítě má při nestovicich horecku, apod. Pokud se bojim nestovic, mam decko nechat vcas naockovat. Mmch mas skvělou doktorku co ti dá OCR na zdrave dite.
Bavíme se tady o neštovicích, který jsou na rozdíl od angíny silně infekční. To za první. Za druhý, neštovice jsou infekční ještě před výsevem a v bezpříznakovým období, angína ne.
@Tajemnadama píše:
Píšeš jak má clovek 14 dní zničenou dovolenou kvůli neštovicim, tak se ptám, při jiné nemoci zničena není? Zase ne každé dítě má při nestovicich horecku, apod. Pokud se bojim nestovic, mam decko nechat vcas naockovat. Mmch mas skvělou doktorku co ti dá OCR na zdrave dite.
Ale na otázku se školou, žádná reakce … ![]()
Takže klasika. Na ty super zodpovědné si jen hrají. ![]()
@Janli píše:
Bavíme se tady o neštovicích, který jsou na rozdíl od angíny silně infekční. To za první. Za druhý, neštovice jsou infekční ještě před výsevem a v bezpříznakovým období, angína ne.
Ale jdi ty
zase tak super infekční nejsou, že bys prošla okolo decka a chytla je. ![]()
@DelfinaPau píše:
@Lucie_Sx ja se “bojim” toho, ze kdyz zacnu upozornovat, ze dite bylo na hristi s nakazenym, budem to my, kdo bude sedet doma a mit zabity dva vikendy kvuli potencionalni nakaze. A zaroven nechci byt bezohledna, ale kvuli dovolenym kamaradu nechci rusit preventivne dovolenou nasim detem - krom te chaty je tam jeste jedna vicedenni vyprava. Jak pisu v nazvu, je to dilema a nejvic vlastne vaham, kdo ma byt doma - ten, kdo se boji nakazy pres dve kolena, nebo ten, kdo se potkal s nakazanym?![]()
No vy normalne jedte, at nejede ten co se boji.
@Janli tak ať si je rodiče, co se bojí nestovic naockuji a budou mít jistotu. Přece ty nestovice může dítě chytit kdykoli ve školce a ani o tom nevíš, když to rodiče nenahlasi… separovat svoje dite 14 dní kvůli kontaktu s jedním dítětem na hřišti, aby náhodou to od nás nechytl někdo, kdo jede na dovolenou, mi přijde Teda už moc
![]()
@Tajemnadama píše:
U nas to nehrozí, mám deti očkované.
Ehm, i ockovane dite to muze chytit a sirit.
@Lucie_Sx píše:
Ehm, i ockovane dite to muze chytit a sirit.
Ochrana před nákazou je 98%. A neboj, zrovna ockovani na neštovice mam osvědčené v rodine, že to očkovaný nechytl. A to byl otec přímo se svým dítětem nonstop v kontaktu. Navíc jak jsem psala, nikdy bych dite neizolovala zbytečně. ![]()
@Tajemnadama píše:
Ale jdi tyzase tak super infekční nejsou, že bys prošla okolo decka a chytla je.
Ale jsou, přesně takhle je chytla moje dcera… Ta si kolem chlapečka v inkubační době, ale už infekčního doslova jen prošla v jedné místnosti.
@Janli píše:
Ale jsou, přesně takhle je chytla moje dcera… Ta si kolem chlapečka v inkubační době, ale už infekčního doslova jen prošla v jedné místnosti.
Můj synovec co je každý druhý týden na hromadce s pruduskama, neštovice chytil až po dvou mesicich. A to byl zrovna v ty skolce téměř celej mesic.
@Šmoulice píše:
Ale na otázku se školou, žádná reakce …
Takže klasika. Na ty super zodpovědné si jen hrají.
Teď jsem měla doma dítě víc než týden, protože sourozenec měl infekčního streptokoka… stačí ti to?
A co se týká neštovic, tak ty už na základní škole má drtivá většina za sebou, tam už je to dost ¨bezpředmětný.
@alialiali píše:
@Janli tak ať si je rodiče, co se bojí nestovic naockuji a budou mít jistotu. Přece ty nestovice může dítě chytit kdykoli ve školce a ani o tom nevíš, když to rodiče nenahlasi… separovat svoje dite 14 dní kvůli kontaktu s jedním dítětem na hřišti, aby náhodou to od nás nechytl někdo, kdo jede na dovolenou, mi přijde Teda už moc![]()
Proč by měl někdo dítě zatěžovat očkováním, když se dá nákaze předejít odpovědným chováním druhýho člověka? Ale chápu, přece se nebudeš kvůli druhým omezovat, že? A proč ty nenecháš dítě očkovat, když mělo kontakt s nemocným? Tím zabráníš nejen propuknutí neštovic, ale i infekčnosti… To už se taky týká tebe, že?