Neštovice - dilema

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
260
2.6.23 00:14

Neštovice - dilema

Ahoj, mam dilema ohledne nestovic. Moje dite stravilo odpoledne venku na hristi s dcerou kamaradky, ktera mi dnes psala, ze se mala osypala. Nevim, jak se k tomu postavit ohledne naseho programu v nasledujicich dnech. Davat svoje dite do skolky, jet s kamarady a jejich detmi na vikend na chatu, chodit proste mezi dalsi deti v potencionalni inkubacni dobe, jak bylo v planu, nebo radsi ne? Vubec nevim, jak moc to “hrotit”… Diky za vase nazory ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35437
2.6.23 02:58
@DelfinaPau píše:
Ahoj, mam dilema ohledne nestovic. Moje dite stravilo odpoledne venku na hristi s dcerou kamaradky, ktera mi dnes psala, ze se mala osypala. Nevim, jak se k tomu postavit ohledne naseho programu v nasledujicich dnech. Davat svoje dite do skolky, jet s kamarady a jejich detmi na vikend na chatu, chodit proste mezi dalsi deti v potencionalni inkubacni dobe, jak bylo v planu, nebo radsi ne? Vubec nevim, jak moc to “hrotit”… Diky za vase nazory ;)

Do školky bych dala, ven taky chodidla, u kamarádů bych zjistila jestli už je jejich děti měly a případně jestli by jim vadila/nevadila potenciální nákaza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
2.6.23 05:41

@DelfinaPau dělej všechno jako doteď :palec: nikde není jistota, že to tvoje dítě chytí taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
2.6.23 06:06

@DelfinaPau

1. Není jisté, že se dítě nakazí.
2. Inkubační doba je 2-3 týdny dlouhá. První dva týdny bych neřešila nic. Po 10-12 dnech bych možným návštěvám hlásila, že teoreticky by mohly u dítěte vypuknout neštovice, ať zváží riziko. Neštovice nejsou covid v první vlně a maminky nákazu často vítají, některé se chodí s dětmi nakazit cíleně. ALE - některým rodinám už to může zhatit plány dovolených - vzhledem k dlouhé inkubaci - když se tvoje dítě opupínkuje za 2 týdny, za další 2 týdny se opupínkuje dítě návštěvy - a to už jsme na začátku prázdnin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43019
2.6.23 06:10

Prvni tyden nic neřešit, druhy tyden skolka ano, vikend, jak pise @JancaS84 zeptat se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
2.6.23 06:15

@Whitedog inkubační doba je deset dní až tři týdny. Ty čtyři dny jsou slušný rozdíl, neboť už osm dní od kontaktu může být dítě infekční.

• Citovat
  • Upravit
11771
2.6.23 06:33

Noo…rozhodně bych nenutil a dítě sedět 3 týdny doma jen co kdyby náhodou..ale upozornila bych že je tu ta možnost že se nakazil a jestli máte jet na tu chatu…ale jestli spolu chodí do školky tak je to asi jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
2.6.23 06:46

Co bláznis? U nas radily neštovice loni dva mesice, a spousta deti je chytla až právě po těch dvou měsících…A to chodily do skolky denne.

• Citovat
  • Upravit
15360
2.6.23 07:19
@DelfinaPau píše:
Ahoj, mam dilema ohledne nestovic. Moje dite stravilo odpoledne venku na hristi s dcerou kamaradky, ktera mi dnes psala, ze se mala osypala. Nevim, jak se k tomu postavit ohledne naseho programu v nasledujicich dnech. Davat svoje dite do skolky, jet s kamarady a jejich detmi na vikend na chatu, chodit proste mezi dalsi deti v potencionalni inkubacni dobe, jak bylo v planu, nebo radsi ne? Vubec nevim, jak moc to “hrotit”… Diky za vase nazory ;)

A to řešíš i u rýmy, nachlazení, kašle, angíně, atd atd? Jsme v kontaktu s infekcemi a různými nemocemi defakto pořád. Takže by jsme vlastně ani nemohli vylézt z baráku …
Vůbec nic neřeším a jedu dál v klasickém stylu. Až se něco projeví, řešit to začnu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.6.23 07:44

Všechny okolo sebe důrazně upozorňuj, že tvoje dítě může mít neštovice. Teď už má spousta lidí zaplacený dovolený a fakt nestojí o to, aby jim někdo nakazil děti neštovicemi.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
2.6.23 07:47

Jsou mnohem horší věci, než zrušená dovolená.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.6.23 08:23

Jako rady typu nic nedělat, me teda zvedají ze židle …taky jsme měli takový kontakt a bohužel jsme pak museli zrusit dovolenou a fakt jsem byla na dotyčnou velmi nas…., ze nám neřekla, ze dítě bylo v kontaktu (protože pak bych se od nich separovala)

• Citovat
  • Upravit
34322
2.6.23 08:27
@Anonymní píše:
Jako rady typu nic nedělat, me teda zvedají ze židle …taky jsme měli takový kontakt a bohužel jsme pak museli zrusit dovolenou a fakt jsem byla na dotyčnou velmi nas…., ze nám neřekla, ze dítě bylo v kontaktu (protože pak bych se od nich separovala)

Ale nemuzes dite drzet 3 tydny doma…
Tak 10 dni bych to neresila a potom navstevy a kamose upozornit. Skolka normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
2.6.23 08:30
@Anonymní píše:

Anginu, chřipku apod taky resis?

• Citovat
  • Upravit
260
2.6.23 08:36
@Anonymní píše:

A na hriste bys s ditetem chodila? Nebo bys ho dva tydny drzela doma/nekde mimo hriste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí