Neštovice - koupání

16
23.1.16 21:01

Neštovice - koupání

Máme od pondělí neštovice, puchýřky už zaschly, ale zatím se neodlupují samostatně. Stále na ně mažu Imazol. Ráda bych se dozvěděla, jestli už můžu dceru vykoupat. Nekoupali jsme doteď, protože měla hodně velkých neštovic na pipine a tříslech. I tak se některé puchýřky sami strhly asi třením teplaku. Když jste koupali už se zaschlymi strupy, tak v čem. Můžu už použít mýdlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13764
23.1.16 21:05

Nekoupala bych, ale jen krátce osprchovala a místo mýdla spíš nějaký dětský šetrný sprchový gel. Já jsem sprchovala i při neštovicích, vždycky jen krátce opláchla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
23.1.16 21:06

Naše malá měla neštovice loni, doktorka řekla 14 dní nekoupat! Tak jsem jí vždycky jen opláchla pipku a pod pžíčkama vlhkou plenkou.

Měla neštovice přes léto, takže to nebylo pro ni vůbec příjemné, ale vydrželi jsme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
23.1.16 21:07

Ahoj, mydlo nepouzivat a pouze rychle osprchovat. Dcera je mela na vanoce :) koupala jsem treti den. Po diskuzi s dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
23.1.16 21:09

Já sprchovat chtěla, ale ty velké puchýře jsem se bála, takže zatím bez koupání. Někdo mi totiž řekl, že jak už jsou strupy, tak normálně napustit vodu do vany a nechat trochu odmocit, ze samy v té vaně odpadnou. Tak jsem z toho jelen.

Příspěvek upraven 23.01.16 v 21:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
23.1.16 21:10

Koupala jsem od začátku a do vody dávala trochu hypermanganu, jen světle růžovou vodu. Žádný dlouhý koupaní, jen pár minut, Krásné po tom pupínky zasychaly a klukům to dělalo vyloženě dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
23.1.16 21:12
@Siemenss píše:
Ahoj, mydlo nepouzivat a pouze rychle osprchovat. Dcera je mela na vanoce :) koupala jsem treti den. Po diskuzi s dr.

My je už máme 6.den. Tak ještě 2 dny vydržíme a pak vykoupeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
23.1.16 21:27

Koupala jsem od začátku ve slabém roztoku hypermanganu, krátká koupel, opatrně osušit a děti si to moc pochvalovaly. Klidně jsem je takhle brala 2× denně :) Mýdlo bych ještě nepoužívala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wewa1
23.1.16 22:13

Koupala jsem kluky od prvního dne neštovic. Respektive se nekonalo žádné dlouhé máčení. Jen opláchnout nebo osprchovat a ručníkem neutírat, ale tupovat. Nemáme ani jednu jizvičku.

• Citovat
  • Upravit
3359
23.1.16 22:39
@Blešík píše:
Koupala jsem od začátku a do vody dávala trochu hypermanganu, jen světle růžovou vodu. Žádný dlouhý koupaní, jen pár minut, Krásné po tom pupínky zasychaly a klukům to dělalo vyloženě dobře

Taky tak, lépe se to hojilo a děti to tak nesvědilo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
23.1.16 22:44

Koupala jsem v roztoku hypermanganu od prvního dne, připravila jsem koupel a pak nechala děti 5min ve vodě a lehce osušila, jakmile měli stroupky mazala jsem olejíčkem a promašťovala, místa kde jich bylo víc jsem mazala sudokrémem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
27.1.16 16:28

Nám řekla dr. nekoupat, dokud nebudou strupy na všech puchýřích, že se infekce přenáší i proudem vody po těle, pak jen krátce osprchovat než bude kůže zahojená, tudíž hygiena na úrovni pralesa tak 14 dní :zed: ale lepší chvíli smrdět než mít jizvy na celý život :mrgreen:
dcera má nejvíc pupínků bohužel zrovna na pipce a nad zadkem, tak tam prý očistit ubrouskem natřeným tekutým pudrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
27.1.16 21:24

@IvčaIva mě ti to přenášení vodou přijde zveličený. Já měla neštovice s klukama, měla jsem sotva 20pupínků, starší jich měl víc, ale taky žádná hrůza a mimino jich bylo plný od hlavy až k patě. Koupali jsme se všichni stejně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
28.1.16 14:28

@Blešík od včerejška se situace změnila, takže koupat budu!
teplota 38,5 v noci, přes den 37,9, kašel, husté sople, co nejdou vysmrknout, pipina není s pupínky, ale je to celé jeden velký červený pupen, takže jsem koupila tanno-hermal (tektuý pudr totiž jak zaschne, docela dře a drolí se) a večer opláchnu v heprmanganu, aspoň ty genitálie, a´t si tam něco nezanese a neskončí ještě s ATB :zed: začalo to dobře, te´d 4.den docela katastrofa, ani nechtěla jíst, chudina, pořád si šahá do gatí :,( zbytek těla je přijatelný, ani to moc nesvědí, tam to namáčet nebudu a dám jen pudr na noc
ach jo, snad už přestane nástup vřídků a začne jí to zasychat - jediná útěcha je, že to přijít na 90% muselo a je to 1× za život :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
28.1.16 14:35

Dceru jsem denně projela ve slabém roztoku hypermanganu na minutku. Oťupkat opartně ručníkem. Za mne nejlepší způsob ošetřování neštovic. :palec:
Na druhou stranu dcera měla super průběh, dostala je skoro v 5 letech. Měla cca 70 pupínků, při výsevu jsem oťupala fialkou. Bez teplot. Občas zakašlala a zčervenalo jí oko, ale framikoinová oční mastička ji pomohla. Druhý den výsevu prospala, jinak jsem jí krotila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí