Co to může být? Mám plašit?

Anonymní
22.1.16 08:17

Co to může být? Mám plašit?

Dobrý den,

potřebovala bych radu. Mám 5-ti letou dceru. Chodí do školky již 3. rokem. Včera ve školce byla taky a najednou ve 14. hod telefon ze školky, že dcerka hrozně pláče, že ji bolí bříško. (už se občas stalo, že to ve školce zkusila, ale nikdy mi nevolali). Paní učitelka říkala, že ji určitě bříško bolelo. Tak já jela z práce pro ni, dcerka vypadala už dobře /chtěla i kokino/. Celé odpoledne byla celkem v pohodě, na bříško si nestěžovala. Na dotaz, zda ji bolí, mi řekla, že trošku. Dneska je u babičky, odpoledne by teoreticky měla jít lyžovat (má zaplacený kurz). Nicméně si včera vyžádala na večeři rohlík s máslem a medem /její oblíbené jídlo/ a párkrát si kousla a že už nechce, že ji bolí bříško. Takže už nic nejedla. Noc byla klidná. Ráno, že ji bříško nebolí, takže odjela. Manžel jí koupil snídani v pekárně a zase párkrát kousla a že ji bolí bříško a že tedy asi nebude moct jít lyžovat /těší se/. Nakonec snídani dojedla, ale bříško ji údajně bolí. Nezvrací, nemá průjem. Na velkou byla včera a měla normální konzistenci. Dcerka není stěžovací typ. Nevím co s tím, zda ji vzít k dr když je pátek a nebo ne? Včera tedy měla lehce zvýšenou teplotu (37,5), ale jen asi hodinku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7376
22.1.16 08:21

Nemá namožený sval? v kombinaci s tou teplotou se ti divím, že si s ní nešla alespoň k pediatrovi. Může to být počáteční slepé střevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.16 08:25

@MarieOVMUC k dr jsem měla v plánu jít, ale ona si nijak neprojevuje, že ji bolí břicho. Kdyby ráno řekla, že ji bolí, tak ji samozřejmě k dr vemu. Kromě toho, že ji údajně bolí, když si dá jídlo. Teplotu měla hodinu…

• Citovat
  • Upravit
7376
22.1.16 08:27
@Anonymní píše:
@MarieOVMUC k dr jsem měla v plánu jít, ale ona si nijak neprojevuje, že ji bolí břicho. Kdyby ráno řekla, že ji bolí, tak ji samozřejmě k dr vemu. Kromě toho, že ji údajně bolí, když si dá jídlo. Teplotu měla hodinu…

mě přesvědčovat nemusíš, ty jsi rodič a je to na tobě. Já bych šla. Radši třikrát kvůli hlouposti než jednou pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.1.16 08:30

Zašla bych k dr, ten pohmatá a třeba cos objeví..  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
22.1.16 08:32

Ve školce může být střevní chřipka. Možná se o malou pokoušela :think: Asi bych to dnešní lyžování vypustila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12692
22.1.16 08:53

Všichni v mém okolí si prošli střevní virozou. Takže tipuji to, ale od obrazovky toho moc nezjistím. Já bych určitě zašla k dr, když je před víkendem. Ať pak nemusíte na pohotovost (u nás je hrozná). Nebo klidně počátek zánětu slepého střeva. Nebo jen zaražené prdy. Kdo ví. Asi bych fakt šla k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
22.1.16 08:56

Pokud to je jen a pouze, kdyz neco zrovna sni, tak mi to prijde spis od zaludku nez slepe strevo atd.

bohuzel deti nejsou moc schopny popsat, kde presne a jak to boli. takze fakt lepsi profi pohmat. nezkousela jsi ti sahat na ruzne mista, jestli ji to nekde boli na dotek?
jinak, ze jste neleteli hned k doktorce chapu, podle popisu vcerejska bych taky nesla. ale ze to trva i dnes uz je zvlastni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.16 08:58

@Ali-Ali zkoušela jsem včera ji prohmatat břicho, na nic zvláštního jsem nepřišla. :nevim: Babička tvrdí, že je úplně v pohodě. Volala jsem jí…

• Citovat
  • Upravit
9018
22.1.16 09:05

Mohou ji bolet uzliny v břiše.
Může tak začínat chřipka, angína, či jiný bacil se tak může hlásit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5936
22.1.16 09:11
@Anonymní píše:
@Ali-Ali zkoušela jsem včera ji prohmatat břicho, na nic zvláštního jsem nepřišla. :nevim: Babička tvrdí, že je úplně v pohodě. Volala jsem jí…

Podle toho co píšeš bych šla k doktorce, ví kam šáhnout, třeba to může být nenápadně se projevují slepé střevo, a taky třeba ji zlobí jenom střívko, stačí když je trochu nafouklé tak občas zabolí, je pátek, raději bych se poradila u své doktorky než o víkendu sedět na pohotovosti, u dětí člověk nikdy neví co se vyvrbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
22.1.16 09:57
@Anonymní píše:
@Ali-Ali zkoušela jsem včera ji prohmatat břicho, na nic zvláštního jsem nepřišla. :nevim: Babička tvrdí, že je úplně v pohodě. Volala jsem jí…

Může to být jen boj se střevní chřipkou, pokud nechceš k doktorce, dje jí dva dny dietu, jak při střevní chřipce, suchý rohlík, brambory se šunkou apod. Na pití úplně ledovou colu, co njevíce, ti bacili ledové nesnáší a vyvarovat se dva dny teplému čaji. Jen studené. Pokud si troufneš do coly dej pl vršku rumu, ten to zdesinfikuje. A nebo ještě preventivně enterol či uhlí či endiaron.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
22.1.16 11:20

Nám takhle začíná u staršího angína, teploty, ale ty nám jdou až do 40st během dvou dnů - bolest břicha (uzlinky) a přestává jíst skrze bolest v krku. Vyhřát, nepřepínat (žádné aktivity) a uvidíte. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí