Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim o radu mame uz 5 dni horecky, byly jsme druhy den na pohotovosti horecky 40. CRP nizke tak pry viroza a nic. Vcera jsme jeli k DR horecky neustupovali tak nam dala ATB. Mala ma kasel u ktereho zvraci ten davivy, dnes kasle trosku hlen ale place ze ji hrozne ten krk boli. Doktorka nam dala sinecod, nevim jestli je to spravne to je na zastaveni kasle mam strach aby to nesedlo treba na plicr nevim
za dalsi uz do ni 5 den jedu nurofen a ten se ma brat 4 dny. Jsem uz docela zoufala mala uz jen place je otekla uplne vyrizena aja taky:-( ATB mame fromilid. Nevim treba jaky zabal pouzit na ten kasel bolavy krk jestli na vykaslani nebo priesnitz kdyz ma horecku:-(
@Luciet2 píše:
Prosim o radu mame uz 5 dni horecky, byly jsme druhy den na pohotovosti horecky 40. CRP nizke tak pry viroza a nic. Vcera jsme jeli k DR horecky neustupovali tak nam dala ATB. Mala ma kasel u ktereho zvraci ten davivy, dnes kasle trosku hlen ale place ze ji hrozne ten krk boli. Doktorka nam dala sinecod, nevim jestli je to spravne to je na zastaveni kasle mam strach aby to nesedlo treba na plicr nevimza dalsi uz do ni 5 den jedu nurofen a ten se ma brat 4 dny. Jsem uz docela zoufala mala uz jen place je otekla uplne vyrizena aja taky:-( ATB mame fromilid. Nevim treba jaky zabal pouzit na ten kasel bolavy krk jestli na vykaslani nebo priesnitz kdyz ma horecku:-(
Ten krk by určitě stál za zábal. Já dávam klasicky mokrý kapesník do dlouhého obdélníku, na to do obdélníku přehnutou potravinářskou folii (jako těsnění) a aby to celé drželo, tak nakonec kapesník do trojúhelníku a udělat uzlík. S ostatním bohužel nedokážu poradit :-/ ale krk určitě zkusit.
Přesně tak, na krk priznic. jinak dcera měla ve 3 letech TÝDEN horečky. v pondělí se probudila s 39,5 srážela jsem to panadolem, pak to zase vyletělo a takle to bylo celý týden. byla jsem u dr, pak 2× v krči, pořád se mi to nezdálo ale vše bylo dle dr. ok, veškerý výtěry, sono atd… pořád mi říkali že to je kombinace virozy a střevní virozy.. já už byla zoubalá… po týdnu, kdy v neděli měla pořád 39 se v pondělí ráno probudila s 36…
3,5 Roku je male…uz am strach doufam ze zaberou ty ATB, nakonec si myslim ze to je asi angina prej ma rudej krk a kdyz mi pri tom kasli place jak ji to boli
A dělali jí výtěr z krku po těch 5ti dnech? my byly jednou u dr, krk jen zarudlý a za 4 dny jsem tam byla znova a dala jí atb…
Ale tak dr určitě ví co dělá… jak jsem psala, my měli horečky týden…
My to měli o vánocích. ja na to taky trpím - takovej ten kašel co škrábe v krku - pořád kašlal, neuměl přestat, úplně podrážděnej krk. koupili jsme neo angin pro děti a mullerovi pastilky. moc neléčí, kor anginu, ale ten krk zklidnily během pul dne. na jedněch - ten neoangin je myslim od 4, ale k lékarně říkali že je to kvůli tomu aby to nevdechli. můžu jen doporučit.
No nedelali ano vyter, rikala ze kdyz to trva uz takto tak hned dame ATB, jen furt premyslim o tom sinecod jestli davat nebo ne
@Luciet2 sinecod je na suchy drazdivy kasel, pokud uz je kasel vlhky, tak stoptusin napr. Na teploty jsou misto leku dobre octove ponozky- ocetxvoda /vlazna/ 1×2 dily, namocit ponozky, vyzdimat a obleknout alespon na 20min. Nebo tim roztokem potirat kotniky a zapesti.
Na krk zabal a nechat klidne cely den, na noc novy.
Tantum verde cucat -citronove nejsou oalive, sprej asi neda.
No na zabaly me jeci jak viktorka a trha to ze sebe a prosim me o prasek:-D i ten na krk, hruza…no ma drazdivej ale malicko i vlhkej a uz mi zvraci z tech sirupu vsech tak davam ten ainecod kapky
@Luciet2 stoptusin je na oba druhy kasle, kapky jsou fajn, protoze tam staci tusim do deseti kapicek, je k tomu strikacka s ukazatelem kapek. Tak uvidis.