Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jaké jsou nyní „trendy“ v ošetřování neštovic? Maže se ještě tekutým pudrem?
@Moni85 MUDr. mi tekutý pudr po telefonu doporučila, ale co jsem četla, tak se od mazání upouští (zpomaluje proces hojení). Místo toho jsem děti 2× denně ošplouchla ve slabém roztoku hypermanganu a jednou denně mazala Imazolem. Plus jsem dávala Zyrtec proti svědění a Nurofen podle potřeby na teplotu.
Dětská děckám dala dithiaden a gel ViraSoothe.
Měli je teď v listopadu.
Dávala jsem fenistil kapky a mazala tanno hermal lotio. Holkám to moc pomáhalo a pěkně to vysušovalo pupínky.
Mám nejlepši zkušenost s rychlou koupelí ve slabém roztoku hypermanganu. A tekutý pudr bych nedávala, už se od něj par let ustupuje.
U nás má aktuálně neštovice pětiletá. Nedávala jsem (kromě Dithiadenu) nic. Dnes 5. den od objevení prvních pupínků, má všechno krásně zaschlé.
Přesně tak, čím více má vzduch přístup k pupínku, tím rychleji zaschne. Hypermangan je super, ale pozor, osušovat zlehounka, nejlépe nechat tělo uschnout samovolně. My je „čekáme“ tak mám nastudováno.
Tanno Hermal Lotio a ViraSoothe (postupně, teď si nevzpomenu, který první). Plus oplachy v hypermanganu - dcera je měla, jak byly ty hrozný třicítky.
Jo Tanno si taky chválí, to druhý neznám, tak dík @Slečna Ferka
2 děti měly mírný průběh, stačily Fenistil kapky, aby to tak nesvědilo. Zyrtec mi dr. nedoporučila, že prý je Fenistil na tyto účely účinnější. 1 dítko mělo dost hrozný průběh, horečky několik dní, pupínků asi 1000, tak tomu něco i na horečku + ten Tanno Hermal. Mezi prsty u nohou neměl pupínky zaschlé ještě po 14 dnech, bylo to v létě ve vedrech.