Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, jen jsem se chtěla zeptat, děti nikdy nestovice ještě neměly. Tak bohužel nevim jak vypadají. Syn má teď nestovice ve školce. Před 10dny u nich odpadly 3 děti ve stejný den(už byly osypane)Od te doby nikdo. Dnes se synovi ráno objevily 3 takové pupinky na zádech(Jako puchýřek s tekutinou uvnitř). V hlavě ani nikde jinde je nemá. Je normální nic mu není, ani teploty před, proste nic. První si rozeškrábl a ta Vodička vytekla. Tydle dva už naštěstí ne. Od odpoledne už se mu žádný jiný neobjevil. Přijde mi, ze se tydle i zmenšily. Tak se mi to zdá divné, ale jak říkám, nikdy jsme je ještě nemeli( já když sem byla malá, ale to si samozřejmě nepamatuji). Myslíte ze by to mohly být? Jde mi to, abych teda věděla, případně s nim pro jistotu radši nikam už nechodila. Nechci je šířit. Moc vám dekuji
kdybych nevěděla ze ve školce byly, asi by mě to nějak nezarazilo no. ![]()
Podle mě to neštovice určitě jsou. Může se to ještě rozjet. ![]()
Klidně může být. Sice bývá nejdřív červený flíček a pak se z něj stane pupínek s tekutinou. Ale můj měl nejdřív taky jeden poměrně rychle nalitý tekutinkou a flíčky skákaly později. Uvidíš ráno / dopoledne. Mělo by se udělat pár dalších.
Jj vypadá to že jsou. Jinak dcerka začala jedním, další den bylo tři a další den byla osypaná všude… Objevují se ve vlnách.
No, tak nestovice ve skolce, syn pupinky s tekutinou
,tam se to dost nabizi…ne vzdy jsou u nestovic horecky, nebo jine problemy..dala bych mu fenistil kapky na noc na spani, kdyby ho to treba melo svedit a rano uvidis, jestli jsou to nestovice, urcite jich bude rano vic..jeste by to mohly byt molusky, ale to jsou snad lepsi ty nestovice 🙈..uvidis zitra a v pondeli rano, jak se to vyvrbi, ale spis bych planovala doktorku, nez skolku ![]()
Jo, budou to ony. Kdyz je mely ve skolce, tak je to celkem jasne. Je to dost infekcni. Vloni to meli moji kluci ze skolky. Ve skolce to chytli postupne vsichni, kdo to jeste nemeli. Nekdo jich ma par a nekdo mrak. Jeste se treba vyroji. Zitra uz nijam nechodte a uvidis, jak bude. Puchyrek s tekutinou uvnitr, tak to je scela klasicky popis.
@Melodie91 píše:
No, tak nestovice ve skolce, syn pupinky s tekutinou,tam se to dost nabizi…ne vzdy jsou u nestovic horecky, nebo jine problemy..dala bych mu fenistil kapky na noc na spani, kdyby ho to treba melo svedit a rano uvidis, jestli jsou to nestovice, urcite jich bude rano vic..jeste by to mohly byt molusky, ale to jsou snad lepsi ty nestovice 🙈..uvidis zitra a v pondeli rano, jak se to vyvrbi, ale spis bych planovala doktorku, nez skolku
U nas se s nestovicemi k doktorce nechodi. Nekomplikovany prubeh se jen nahlasi. Radsi lepsi zavolat a domluvit se.
Tak vám děvčátka moc dekuju💋 😂zůstaneme tedy už radši doma. A když mu to nezmizí, objednam ho v pondělí k dr, aby řekla. Dekuju🙏🏼
My ani k dr nemuseli jezdit. Stačilo zavolat. Pochybnosti jsem o nich neměla (výskyt ve školce, typické pupínky po 14 dnech od kontaktu).
Tak pokud potřebuje paragraf, bude muset k doktorce, alespon sama
@Whitedog Ano, u nás se taky chodí jen s pochybnostmi, ale pokud mu zůstanou jen tyto, a jiné mít nebude tak ji raději zavolám, aby jsme věděli na čem jsme. 🙏🏼dekuju
@Oriseka píše:
U nas se s nestovicemi k doktorce nechodi. Nekomplikovany prubeh se jen nahlasi. Radsi lepsi zavolat a domluvit se.
Ja myslela spis kvuli ocr, nez s ditetem na prohlidku no
@vokishka nene jsem na mateřské s mladším 😊 to je naštěstí v pohodě. Proto bych byla i radši, aby si to oddelali dokud jsem doma a ne v praci 🙏🏼
@vokishka píše:
Tak pokud potřebuje paragraf, bude muset k doktorce, alespon sama
To se ještě nevystavuje online?
@lucad77 píše:
To se ještě nevystavuje online?
ne, tak je fakt, že se tam vypisují dny, můžeš to střídat s prací