Neštovice u 5 měsíčního kojence

56
1.2.24 16:07

Neštovice u 5 měsíčního kojence

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda měl někdo neštovice u 5 měsíčního kojence 🙁můj 8lety syn má teď neštovice a já se docela. bojim že to chytne malý. Má někdo prosím zkušenost u tak malého miminka s neštovicemi děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35908
1.2.24 16:13
@Nikola209 píše:
Dobrý den chtěla bych se zeptat zda měl někdo neštovice u 5 měsíčního kojence 🙁můj 8lety syn má teď neštovice a já se docela. bojim že to chytne malý. Má někdo prosím zkušenost u tak malého miminka s neštovicemi děkuji za odpověď

Malá měla v 6 měsících, dcera donesla ze školy. Měla celkem běžny průběh. Dávala jsem ji fenistil kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10986
1.2.24 16:28

Třeba to nechytne. Syn je mel na začátku prazdnin jeste ze školy a miminko to nechytlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
1.2.24 16:31

@JancaS84 já se toho docela bojím každý mě straší že je moc malý na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.24 16:59

Já je v dětství přinesla ze školy a mladší sourozenec, v takovém věku, je chytil. Oba jsme měli pupínky, sourozenec se narozdíl ode mě ani neškrabal. Vše bylo ok.

• Citovat
  • Upravit
34322
1.2.24 17:00

Pokud ses setkala s nestovicemi behem tehotenstvi (coz vubec nemusis vedet), tak to vubec nechytne.
A pokud je kojeny, tak je to taky velka vyhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
1.2.24 17:01

Jestli je miminko ještě kojené, tak údajně může mít nějaké protilátky od tebe. Vím, že to řešila kamarádka u miminka, mělo tři sourozence s neštovicemi a opravdu je nechytilo.

Nicméně bych to zase neviděla tak černě, samozřejmě nikdy nevíš, jaký průběh postihne zrovna vaše dítko, ale aspoň víš, že je můžete očekávat, tedy se můžeš nachystat s mazáním, případnými léky na horečku a snažit se, ať je nechytí s oslabeným organismem nějakou jinou nemocí. A až to dorazí, nebudeš tápat, jestli to neštovice jsou nebo nejsou. No a budete mít od nich aspoň klid.

• Citovat
  • Upravit
9293
1.2.24 17:15

Neteř měla neštovice v 6 měsících a zvládla to o moc lépe než ta starší. Já bych se neplašila dopředu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
1.2.24 17:42

@Nikola209 dcerka je měla v 8.mesicich, v pohodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8771
1.2.24 17:42
@Lucie_Sx píše:
Pokud ses setkala s nestovicemi behem tehotenstvi (coz vubec nemusis vedet), tak to vubec nechytne.

Na to jsi přišla kde? Já jsem se s nestovicemi v těhotenství setkala (ještě se řešily protilátky, protože jsem je jako dítě údajně nemela) a dcera pak neštovice měla ve 4 letech. Nidko neresil, že se jako těhotná setkávám s nestovicemi, ale to, že jsem je já neměla, a pokud bych je jako těhotná dostala, tak by to byl problém pro plod. Ale pokud bych je měla, tak je to úplně jedno a zadny (ani pozitivní) vliv na plod to nemá.

Jinak k dotazu, bratr měl neštovice v 5 měsících a průběh měl lepší než druhý bratr tehdy sestilety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
1.2.24 17:44
@Lucie_Sx píše:
A pokud je kojeny, tak je to taky velka vyhoda.

Blbost! Já měla neštovice ve 12.tt a hodně těžký, byl strach i o mimco..naštěstí zdravá a neštovice měla v 8.mesici hned od segry. A taky kojena :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35908
1.2.24 18:53
@Nikola209 píše:
@JancaS84 já se toho docela bojím každý mě straší že je moc malý na to

Dvouletý syn měl daleko horší průběh než půlroční dcera. Já jsem je taky měla v půl roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.2.24 19:48

Pokud se setkas s nestovicemi v tehotenstvi, tak telo vyrabi protilatky a ty jdou placentou miminu.
Takze to mimino je pak po nejakou dobu od porodu nechytne, resp. je vysoka pravdepodobnost, ze je nechytne.

Samozrejme pak ty protilatky postupne vyprchaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6004
1.2.24 21:33

@Midaku @lucynka25
Ona ale myslí, že to nechytne v tu aktuální dobu.
Taky jsem to někde slyšela…
Ty protilátky samozřejmě později zmizí a neštovice chytne od někoho jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
2.2.24 14:16

Holky můžu se zeptat můj 8 letý syn má neštovice má jich mraky jsou zarudli brečí mi že ho bolí hlava hrozně máme je druhý den teploty 38,3 je to normální??? Nebo by jsme měli nějak řešit přes infekční já jsem z toho tak vyplašená :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí