Neštovice u sourozenců, do kdy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1014
28.5.24 17:13

Neštovice u sourozenců, do kdy?

Ahoj zajímá mě za jak dlouho cca u vás chytil sourozenec neštovice? Vím že každý to má jinak, ale jsem z toho lehce v nervu. Pořád je kontroluji a nic. Nejvíce se bojím u prostřední dcery, protože je atopik a i blbý štípanec od komára je schopná rozškrábat do krve :roll: Lituji, že jsem jí nenechala naočkovat, ale už je pozdě, o očkování jsem se dozvěděla až zde z diskuzí :oops: Starší dcera 9 let přinesla neštovice před 12 dny. Zbývají holka 6 let a kluk 20 měsíců. Celou dobu byli všichni 3 spolu v kontaktu, normálně si spolu hráli, spali atd. Děkuji za odpověď 😊

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35531
28.5.24 17:17

14 dní. Od kámošky až za 3 tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.5.24 17:20

Dítě můžeš nechat očkovat i po nákaze. Tak zavolej zítra lékařce a zeptej se.

• Citovat
  • Upravit
5913
28.5.24 17:22

Jedno dítě to chytlo až 20 den od výskytu prvního dítěte. Byl nejstarší a chytil to poslední a odnesl to nejhůř. Tak se nám doba léčby protáhla na 5 týdnu od onemocnění prvního dítěte. Teď mě doktorka navrhla očkování u skoro 4 leté, ale prý ještě počká, jestli to nechytí. Jinak všechny děcka už to měli,2 holky mě to chytli od sebe do týdne. Tak těžko říct kdy to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14684
28.5.24 17:28

Prvni dve na Stedry den, treti 7. ledna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
28.5.24 17:42

U nás 2 týdny.

• Citovat
  • Upravit
1014
28.5.24 17:44

@Janli ptala jsem se a prý je už pozdě :roll: ale dle názoru bych řekla že není asi fanda tohoto očkování 🙈 takže kdo ví, ale teď už je určitě pozdě. Je to 12 dní.

Dr mi právě říkal ať to u těch dvou očekávám za cca 10-12 dní když jsou spolu takhle hodně ve styku a prd. Dnes 12 dní. Hlavně nejstarší měla 3 dny před teplotu, nevolnost atd. Tihle dva ani náznak ničeho, takže je mi jasné, že to u nás budou ty 3 týdny :zed: chjo fakt lituji toho že jsem aspoň prostřední nedala očkovat a teď bych se nemusela nervovat jaký bude mít průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
28.5.24 17:48

Moje děti je chytili po 14 dnech od sebe. Ale já je prý od ségry chytila až po třech týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2196
28.5.24 17:51

Hlídej si to pak, dají se dát infuze herpesinu, kdyby byl horší průběh. Je potřeba zavčasu, než se to nějak blbě rozjede. Naše dítko je taky atopik. Doktorka už to měla předjednané ve špitále na dětském, že se tam objevíme, když se to bude blbě vyvíjet. Nakonec se jí ekzém zázračně ztratil cca týden před tím, než se jí objevily neštovice. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
28.5.24 18:05

U nás 19. den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
28.5.24 18:20
@Okta píše: Více

Děkuji za tip 😊 a neštovice tedy v pohodě i když je atopik? Já z toho už pořádně ani nespím jak nad tím pořád přemýšlím 🙈 Google moc nepomáhá, protože tam jsou spíš ty horší případy než ty dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
28.5.24 18:21
@Stonyllka píše: Více

To je pěkná doba 🙈 nechápu proč mi dr tvrdil 10-12 dní když většinou je to nejméně 14 dní co čtu 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
28.5.24 18:44

Dcera to od syna chytla cca za týden, starší syn ještě za víc jak týden po ni, takze za víc jak 14 dni od prvního :nevim: v kontaktu byli všichni stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
28.5.24 18:47

Cca 14 dní. Starší se musel nakazit 5.12., na Mikuláše, jindy v MŠ nebyl. Osypal se 19.12. a mladší 1.1.
U nejmladšího mají v MŠ neštovice ve třídě teď. Začátkem července jedem na dovolenou. Tak se modlím. Ani ne tak ať to nechytí, ale ať je v červenci už po.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14684
28.5.24 18:48
@Janča6 píše: Více

Jeste teda dodam, ze to holky chytly od deti, se kterymi byly ve styku 13. prosince. Ty deti tehdy byly jeste v inkubacni dobe. A ve styku s nimi byly vsechny tri nase holky stejne, ale chytly to jen dve. Prvnim dvema se to projevilo na hodinu stejne, treti tedy po tech 14 dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí