Neštovice v 19 měsíci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
487
17.5.15 21:28

neštovice v 19.měsíci

Mám dceru 19.měsíců kamarádky malá dostala neštovice a měli bychom tam jít zítra na návštěvu tak vůbec nevim co mám dělat. Chtěla bych aby si neštovice odbyla co nejdříve, ale nevim jestli to mám riskovat, jedem 12.6. na dovolenou. Poraďte mi prosim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
17.5.15 21:29

Ne

• Citovat
  • Upravit
5436
17.5.15 21:29

Vzhledem k termínu dovolené bych teda ty neštovice určitě nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.5.15 21:30

Abych to teda upřesnila. Nejsem proti tomu, aby si děti neštovice prodělaly, ale pokud jedete v polovině června na dovolenou, tak je to asi blbost, že? Nebo jsi ochotná dovolenou zrušit?

• Citovat
  • Upravit
322
17.5.15 21:33

Takhle pred dovolenou urcute ne. A ja bych i pockala, az bude preci jen starsi. Mam 2 letou dceru a nestovicim bych ji urcite jeste nevystavovala. Mozna tak ve 4 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
17.5.15 21:34

Ne, je mala, jedete na dovolenou, nestovice jsou napor na imunitu. Nikdy bych sve deti nenakazila cilene
 https://www.emimino.cz/…aruby-10545/

Pocti si, co muzou nestovice zpusobit. Nejmladsimu bylo pouhych 9 mesicu, kdyz nestovice prodelal, ctyricitky, milion pupinku, nastesti zadne komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
17.5.15 21:37

Za mě ne. Jednak nejsem zastáncem cíleného nakažení (ale samozřejmě to je každého věc), ale vzhledem k termínu dovolené byste jí museli zrušit.
Navíc, máme neštovice aktuálně za sebou. Nejlépe je snášela tříletá dcera, která je přinesla ze školky. Syn (16m) se od ní nakazil, měl čtyřicítky horečky, pupínků mraky, hlavně v obličeji. Navíc je na plínách, takže hojení pod plínou je celkem na dlouho.
Takže i kdyby nebyla ta dovolená, dle mě je na to ještě malá.

Příspěvek upraven 17.05.15 v 21:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
17.5.15 21:37

@veverka2013 pokud chceš riskovat, že budeš rušit dovolenou.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
17.5.15 21:49

@veverka2013 já bych to neriskovala, jednak mi přijde, že je malá malá (kdyby to chytla od sourozence, nic s tím nenaděláš, ale takhle…) a pak ta dovolená. neštovice mají inkubačku až 3 týdny (u nás to mladší chytil od staršího až po těch 21 dnech) a budeš zbytečně trnout, ať to nevyjde na dobu dovolené, nehledě na to, že neštovice taky tak týden dva trvají, než se vyléčí, zahojí apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21516
17.5.15 21:52

@veverka2013 nikam bych nesla. Dcera je jeste hodne mala a taky bys riskovala dovolenou. Nehlede na to, ze cilene loveni nemoci fakt neuznavam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.5.15 22:25

No inkubační doba neštovic je i 14-21 dní..to by bylo velký riziko. my jedeme pryč 15., a trnu, aby je nechytili..my máme 3 děti, takže to by byl konec, u nás by to bylo minimálně na měsíc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
17.5.15 22:56

Mne rikala doktorka, ze je cas tak do tri let. Nastesti je muj 19m syn od holcicky, s kterou si 3 hodiny hral, nechytl. Jeji maminka volala po 3 dnech, ze se u ni objevily nestovice. Zitra koncime 4 tydenni inkubacni dobu a zatim nic, tuk tuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6376
17.5.15 23:03

Přesně jak píšou holky, vzhledem k tomu, že jedete na tu dovolenou tak bych to určitě neriskovala. Jinak náš nejmladší měl neštovice ve 14-ti měsících a zvládl to celkem dobře…jen prvních pár dní se v noci budil jak ho to svědilo jinak v pohodě. Ale kvůli dovolené bych návštěvu určitě zrušila!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
17.5.15 23:13

Ne, nešla bych na návštěvu. Momentálně neštovice doma máme, prodělává je skoro 4 leťák a doma máme ještě čerstvě roční holčičku u které předpokládám, že se také nakazila a já též. Neměl ani horečky, pupínků má stovky, což ještě jde, ale teda je to i tak očistec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
17.5.15 23:36

@veverka2013 8o 8o určitě ne 8o naše malá měla neštovice v 16m cca a nebyl to teda žádný med.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí