Bronchitida u kojence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19
16.5.15 20:34

bronchitida u kojence

Dobry den, prosim o radu. Syn(8mesicu) minulou stredu dostal bronchitidu(jiz po 3) mame na to Ventolin, k tomu chytl od starsiho laryngitidu. Dostali jsme rectodelt 1 3 dny. Prosim vas, nevite jak dlouho trva ten kasel? Porad chrci a sipe, ma takovy ten vlhky kasel, kdy neco odkasle ale vzapeti to spolkne, z nosu lze odsat jen malo. Jinak odmita sunar a papa jen presnidavky. U doktorky jsem byla naposled v patek a mame prijit az ve ctvrtek.Jsem z toho uz na nervy, porad ho pozoruju a nezda ze mi ze by se to zlepsovalo.Moc vas prosim o podobne zkusenosti. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15411
16.5.15 20:40

Pokud se Ti to nezdá, tak určitě k doktorovi dřív, klidně i na pohotovost, je to ještě prcek. Má teplotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
16.5.15 20:41

@jana333222 malej kašle vždycky po bronchitidě ještě tak týden. Ale on už ji měl 10×, takže mě to nechává chladnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
16.5.15 20:50

Je bez teploty. Jen mam o nej hrozny strach. Na pohotovosti jsme byli ve ctvrtek, tam mi predepsali ten Ventolin..Dekuji za prispevky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.5.15 21:03

@jana333222 my byli s bronchitidou v nemocnici, hlavně ho honili na inhalace 5× denně. Nejedl, nepil. Pokud se ti to nezdá, jdi k doktorce dřív. My byli na pohotovosti v sobotu a v pondělí hned u doktorky, protože byl horší a horší. Ale běžně trvá několik dní, než se začne lepšit.

• Citovat
  • Upravit
16363
16.5.15 21:10

@jana333222 Jestli chrci a sipe, jak pises, tak jet znova na poslech. Ze sipe, muze znamenat, ze Ventolin malo zabira a prudusky jsou stale stazene, nelze vykaslat hlen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
16.5.15 21:56

@Billi Dekuji za prispevek. No, doufam ze na nemocnici to nebude… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
16.5.15 22:00

@tulipán v pondeli tam urcite zajedu. Dekuji za radu. To ze by nezabiral me nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
16.5.15 22:01

@jana333222 Ahoj a jak dáváš ten Ventolin? Máte sirup nebo sprej? Dle mé zkušennosti to chce sprej, sirup je na nic. A nebát se toho. Mě vždy doktorka řekne, že mám dávat dvě dávky čtyřikrát denně, ale to v akutní fázi nemoci vůbec nestačí.
Na pohotovosti mi poradili dát zezačátku čtyři dávky najednou, toto třikrát zopakovat vždy po 20ti minutách (tím vlastně dostane během 40ti minut 12 dávek) a pak pokračovat dvěmi dávkami každé čtyři hodiny - toto držet nejméně tři dny (nebo do zlepšení) a poté lze interval pomalu prodlužovat (dvě dávky po 6ti hod., další den dvě dávky po osmi hod., pak po dvanácti a pak lze vysadit.
Pokud máš Ventolin sirup, tak jeďte na pohotovost, ať Vám dají sprej.

• Citovat
  • Upravit
7421
16.5.15 22:10

Souhlas s @pavlats .
Od té doby, co dceři během 20 minut nechala dát pneumoožka 8 dávek, tak se s tím také nepářu… Často dáváme 1, 2 dny po 2 dávkách co 2 hodiny, než ji „rozdýcháme“. To pak chodím každý den na kontrolu. Za poslendí 2 roky měla kvůli těmto problémům jen jednou atb., dřív měla zápal plic i po půl roce…
Vyrazila bych zítra ráno znova na pohotovost (pokud zvládnete noc)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.5.15 22:50

@jana333222 uvidíš, že to bude dobrý, nás tam hnali, protože měl podezření na černý kašel a kašlal 6 týdnů bez zlepšení. Ale spíš jsem tím chtěla říct, že hodně zvlhčuj vzduch. Malý tam první noci spal se zapnutým inhalátorem u postýlky + vlhké prostěradlo u hlavy. Pokud má problémy častěji, zvažovala bych pořízení inhalátoru, my ho už máme doma a nedám na něj dopustit.

• Citovat
  • Upravit
16363
17.5.15 07:27

@jana333222 Jestli chrci a neni mu dobre, jela bych znova na pohotovost. Sama bych davky nezvysovala, mohl by mit tachykardie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
17.5.15 08:49

Dekuji moc za vsechny prispevky. V noci zakaslal jen parkrat, spal uplne klidne, ani nechrcel. Chrci jen ve dne. Davam Ventolin sprej 2 davky kazde 4az5 hodin, krome v noci kdyz spi klidne. Je normalni ze chrci od stredy furt stejne? U doktorky mi vzdy reknou jen davat leky a vyklepavat hleny vic se neda udelat..A vlhky vzduch samozrejme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
17.5.15 11:14

@jana333222 pokud je potřeba roztáhnout průdušky, tak se ještě předepisuje Spiropent. Jinak pokud se ti opravdu nezdá, tak s ním běž na pohotovost klidně dneska. Je malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
17.5.15 13:53

@Vermun Jenže Spiropent je docela hnus a pochybuji, že by ho dali u takhle malého mimina.
@jana333222 Pokud takhle chrčí a chrčí pořád, tak nedělej v noci s Ventolinem pauzy. Tam je potřeba udržovat dávkování. Pokud ho v noci nedostane, projeví se to ráno staženými průduškami.
Takže bych určitě dávala pravidelně po čtyřech hodinách i v noci, když je klidný. To opravdu chce!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA