Neštovice jaro 2015

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9659
14.5.15 21:27

neštovice jaro 2015

Ahoj holky,

už jsem teď poprvé slyšela, že děti onemocněly neštovicemi. U nás v MŠ (ani v okolí) je zatím nemáme. Jak to vypadá u vás?

Ráda bych věděla, jestli se už blíží ;) Bydlím na Praze - východ. Pohybujeme se v okolí Říčan.

Starší 3 děti je už měly dávno. Už zbývá jen náš nejmladší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
14.5.15 21:30

Až tak jo? :mrgreen: Západní okraj Prahy ani náznak. Ale vši byly ve školce už třikrát :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
14.5.15 21:43

@Run u nás jsou ve školce vši asi nějak pernamentně… Naštěstí na malého nelezou, tak si je domů nepřinesl ani jednou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127

V Budějcích jich je všude dost :lol: ale než to od nás z jihu dorazí do Prahe, to bude na dlouhý lokte :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847

Praha Západ - proděláno minulý měsíc - pěkně dvakrát za sebou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
14.5.15 21:52

@Blešík @Gina108 tak to je pěkné… Už se to blíží :roll:

Mám před nimi docela respekt… Děti je měly: 1. a pak další dvě s odstupem 14-ti dnů. Takže jsem byla pěkně měsíc zavřená doma. K tomu je to svědilo, byly mrzuté - první dny. V noci fňukaly…

Vím, že s jedním dítkem to bude mnohem lepší. Ale stejně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.5.15 21:57

@Eveelin njn, v létě je to blbý - nesmí se na sluníčko. Jj taky rozestup 14 dnů jsme měli. Ale čím víc syn fňukal a vypadalo to na horší průběh, tím to zas měl rychleji za sebou. Dcera to fakt měla 14 dnů celkem v pohodě, ale ne a ne se toho zbavit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
14.5.15 22:07

@Gina108 tak to jsi si také užila :hug: Už to máte za sebou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.5.15 22:45
@Run píše:
Až tak jo? :mrgreen: Západní okraj Prahy ani náznak. Ale vši byly ve školce už třikrát :jazyk:

super, to jsi mě potěšila, že tady nejsou :dance: se 3 to bude jednou krušný, ale teď je fakt nechci, s miminem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
14.5.15 22:52
@slavuska1 píše:
super, to jsi mě potěšila, že tady nejsou :dance: se 3 to bude jednou krušný, ale teď je fakt nechci, s miminem :roll:

No tak mám zvědy ve všech školkách kromě tý Vaší, tak doufám, že tu nešířím bludy.. :mrgreen: Ale ťuk ťuk až na ty vši (který naštěstí neměla) se naší školce zatím nemoci a epidemie vyhýbají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.5.15 22:58
@Run píše:
No tak mám zvědy ve všech školkách kromě tý Vaší, tak doufám, že tu nešířím bludy.. :mrgreen: Ale ťuk ťuk až na ty vši (který naštěstí neměla) se naší školce zatím nemoci a epidemie vyhýbají.

tak malej začal do školky chodit až tento týden, jinak byl od prosince doma, aby netahal na mimino bacily, poprvý jsme ho tam dala den po velikonočním pondělí, no a zjistila jsem, že od ledna se jim tam pořád dokola vrací spálová angína, že jen několik málo dní jim chodilo víc dětí než 10, v to úterý tam bylo taky asi 11 dětí..no tak jsme ho nechala doma další měsíc, a teď už to tam je prý dobrý. tak doufám že neštovice nás nečekají, za měsícje potřebuju mít nutně zdravý, a troje neštovice, kdo jestli by se to stihlo :roll: no každopádně prostřední má ode dneška teplotu, tak kdo ví, jestli nejstarší něco nepřitáhl..celou zimu byli bez teplot, a sotva jde do školky, tak to tu máme zas :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
14.5.15 23:02

Malá měla neštovice v březnu. Nevím, kde je vzala, nikde žádná epidemie nebyla. Ale pravděpodobně si je přivezla z Prahy :) Hrne se ke každýmu dítěti a jely jsme MHD bez kočáru :) No čtrnáct dnů nato je chytnul přítel od ní, prý je v dětství měl. Byl trochu za exota v Hradci Králové na infekčním si z něj dělali srandu :)I když byl dva dny před výsevem na dětském maškarním, tak to od něj nikdo nechytil, naštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
14.5.15 23:21

Měli jsme nestovice asi pred mesicem - centrum Prahy ;-). Nastesti rychly a bezproblemovy prubeh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
15.5.15 08:51

Starší to má pár dní za sebou, měl cca 100 pupínků, bez teplot, po týdnu už jen stroupky, po 10dnech už skoro nic a to už šel normálně ven. Fungoval jako by se nechumelilo, dávala jsem fenistil kapky proti svědění a fakt zabíraly, kluk nevěděl že nějaký pupínky má. Mladší a Já to máme čerstvě tak jsem zvědavá na průběh :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
15.5.15 12:18

Na jaře je sezona neštovic každoročně, moje děti je měly přesně před rokem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí