Mezenteriální lymfadenitida

20376
14.5.15 18:20

Ahoj
kamarádka mě poprosila o radu tady na emiminu. Kopíruju její dotaz a předem děkuji za jakékoliv odpovědi :kytka:

Mam 13letého syna, kterému se po silném nachlazení vytvořily na pravé straně podbřišku uzliny. Dost ho to bolí, po vyšetření a ultrazvuku nám bylo řečeno, že je to mezenteriální lymfadenitida. Bohužel, není na to žádná léčba, uzliny se prý časem sami vstřebají, máme jen možnost odstranit laparoskopicky slepé střevo. Ale ani po tomto zákroku není jistota, že bolest přestane. Máte někdo s timto zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
14.5.15 18:32

http://www.rodina.cz/…vep_tree.asp?…

Zkusila bych i podání Yuccy v tabletách, je na pročištění organismu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20376
14.5.15 19:44

@pannda
děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
14.5.15 19:44

Ano, v podstate je je to tak…ja bych do te operace slepeho streva nesla, myslim, ze by to nemelo efekt…moje dcera na toto trpi od ctyr let…pri nachlazeni velka bolest briska…2× jsme jeli na pohotovost s podezrenim na slepak, a vzdy to byly " jen" ty uzliny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3665
14.6.15 18:43

Můžu se zeptat, jak dlouho to bolení bříška v případě mezenteriální lymfadenitida trvá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
11.1.17 07:49

Má s tím někdo zkušenosti? Už týden mě bolí břicho, včera mi našli akorát uzliny v mezenteriu, velikost 10 mm, CRP 55. Tak by to mělo být bakteriálního původu. Tlak jsem měl 190/nevím, ale to nemuselo souviset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
8.11.22 21:37

Obnovuji diskuzi - snad mi někdo poradí. Dcera (9 let) má diagnostikovanou mezenteriální lymfadenitidu - lym. uzliny se dceři v bříšní dutině zvětšili po několika infekcích (nachlazeních, střevní viroze, covidu,…), které měla během posledního roku. Na bolesti břicha si stěžuje poslední 4 měsíce. Před cca 1,5 měsícem se konečně přišlo na příčinu bolesti v pravém podbřišku. Lékař dceři nasadil šetřivou dietu a po cca 7 dnech se bolesti břicha zmírnili a vypadalo to už dobře. Poté ale opět chytla virozu se zvýšenou teplotou a po týdnu dceři opět začalo bolet břicho i když dodržuje dietu :-(
Máte prosím někdo s touto nemocí zkušenosti? Kolik měsíců trvá než se uzliny zmenší a bolesti odezní napořád? Kromě diety existuje např. doplněk stravy, čaj atp. který pomáhá zmírnit bolesti břicha? Na bolesti břicha dám dceři občas brufen, ale vůbec to nepomáhá :-(
Nikde na internetu jsem žádné informace o této nemoci nenašla, tak třeba aspoň tady mi někdo poradí… Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
31.1.24 23:16

Ahoj,
synovi byla diagnostikována mezenteriální lymfadenitida, již jsem si přečetla pár článků a diskuzí, ale zatím jsem se nikde nedočetla, zda a jakým způsobem lékaři zjišťují, zda se jedná o virový či bakteriální původ onemocnění. A zda dojde k plnému uzdravení či nikoli. Nás trápí problém již 8 tydnů a zatím jsme se nikam neposunuli. Pokud by jste měli někdo nějaké zkušenosti, informace či rady, budu za ně ráda. Moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
31.1.24 23:29
@iva8019 píše:
Ahoj,
synovi byla diagnostikována mezenteriální lymfadenitida, již jsem si přečetla pár článků a diskuzí, ale zatím jsem se nikde nedočetla, zda a jakým způsobem lékaři zjišťují, zda se jedná o virový či bakteriální původ onemocnění. A zda dojde k plnému uzdravení či nikoli. Nás trápí problém již 8 tydnů a zatím jsme se nikam neposunuli. Pokud by jste měli někdo nějaké zkušenosti, informace či rady, budu za ně ráda. Moc díky

Právě to taky prožíváme. Dcera čerstvých 9 let byla včera několik hodin v nemocnici na observaci. Má to přidružené, nedávno měla angínu a teď o víkendu zánět středního ucha, na pohotovosti píchlé. Vše s horečkami. Má vysoké CRP, podle UTZ zvětšené uzliny v břiše, trpí bolestmi břicha, v záchvatech, vždy je pár hodin klid a potom pláče, že má křeče. Prý má hmatatelné i uzliny na krku. Má kombinaci dvou ATB a dle lékařů už by se to mělo zlepšovat.
Během těch několika hodin jí odebrali veškeré odběry, udělali rtg a utz celého břicha(nejen vyloučení slepáku), odebrali moč cévkou a ještě zkontrolovali, jak se hojí zánět v uchu. Před tím v ordinaci vyšetřila pediatrička a vyloučila třeba zánět průdušek. Usoudili, že s tou kombinací léků můžeme domů, udrží je a nejsou potřeba kapačky. Už přišla s ATB k vůli tomu uchu, v nemocnici k tomu něco přidali.
V pátek jdeme na kontrolní vyšetření k pediatričce, s močí a na CRP.

Na angíny trpěla starší, dnes patnáctiletá dcera. Už z dob jejího dětství vím, že streptokok tyto problémy s uzlinami způsobuje a že ty děti k vůli tomu bolí často břicho. O virovém původu jsem moc neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.1.25 08:28

Hezký den všem,
má 10ti letá dcera skončila před Vánoci po x návštěvách pediatra v nemocnici, kde jí po ultr. vyšetření zjistili mezenteriální lymfadenitidu. Stále ji bolelo břicho a měla pocit nucení na wc. Mělo by to prý časem samo odeznít. Zatím nevidím žádné zlepšení, každé ráno odchází do školy s pláčem, protože bolest břicha i nucení na wc přetrvává, během jedné vyučovací hodiny je schopna odejít i 5× a přitom se nevyprázdní. Potřebovala bych co nejvíce informací od někoho, kdo s touto diagnózou má zkušenosti. Hlavně, zda to nucení na wc může být k této diagnóze. Na internetu toho moc nenacházím.
Děkuji všem za jakoukoliv zpětnou vazbu.
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
13.1.25 17:58

Zdravím všechny, tak u nás je to samé, dcera prodělala 3×streptokok,2× angínu a teď naposledy schönleinovu purpuru a k tomu zápal plic…po vyléčení bolest bříška, dnes znovu odběry, vypadá to na lymfadenitidu, jak tak čtu tak trvá dlouho, to mě teda asi už odvezou, od září je stále doma, je jí 10 let.,dnes dostala algifen, jinak když jí to chytne jen nehybně leží a nic…trvá to už týden a jen mám dávat léky od bolesti, je to nekonečné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.1.25 22:17

@helga123
Tak to s Vámi plně soucítím a přeji co nejrychlejší uzdravení. My už jedeme cca 2. měsíc, břicho o něco lepší, ale to nucení je hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.25 16:43

@stejji Dobry den. Dcera na toto trpí už tři roky. Všude nám říkali, jen dietu a musí to odeznít samo. Až v Motole nám pan doktor poradil k dietě užívat Lactulosu. Střevo tím splaskne a netlačí tolik na ty uzliny. Do dvou dnů se dceři od bolesti vždy uleví a odezní pocit neúplného vyprázdnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.2.25 17:12

@Jesterka1610 Dobrý den, děkuji za reakci. Já nasadila Hylak forte a řekla bych, že též lepší. Jinak už jsem byla rozhodnutá též navštívit Motol. Je to asi opravdu běh na dlouhou trať, ale tři roky, to mě šoklo. Někde jsem četla, že až půl roku a Vy toto.. Každopádně určitě zkusíme i tu Lactulosu tedy, protože to nucení stále je, sice se to o dost zlepšilo, ale stoprocentní to není. Budu vám i nám držet pěsti, ať je zase dobře. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.25 18:50

@stejji Ja to myslela tak, že poprvé před 3 lety. Né v kuse. Vrací se to při virózách většinou. Poprvé nás honili od čerta k ďáblu, rozháněli slepak atd.. Měsíc bolesti a jen, že to odezní samo. Podruhé návštěva Motol. Pak téměř dva roky klid. Ted naposledy (po třetí) už jsme ani nešli k lékaři. Klidový režim, dieta a Lactulosa a za tři dny bez problému. Držím moc palce, ať je malá brzy v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí