Komplikace při střihnutí uzdičky? Poraďte prosím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
107
14.5.15 09:25

komplikace při střihnutí uzdičky??poraďte prosím...

Ahoj holky,
malému je rok a čtvrt. Má srostlou uzdičku pod jazýčkem. Sál z lahve dobře, nehubne ale když mu dám třeba zmrzlinu tak jí nemůže ani lízat. Manžel i tchán byly na přestřižení. Taky jsme měli jít na zubní ale pan doktor nám to nechce udělat. Že prý to má komplikace v podobě špatného srůstu a chce počkat až malému bude 5 až 7 let! 8o To mi přijde šíleně dlouho…měli jste nějaké komplikace? Zjizvení, zarůstání? :nevim:
Komplikace můžu mít i když si vemu prášek na hlavu. Zdá se mi, že se to moc řeší. Nechci aby si to malej pamatoval. Chtěla bych jít teď, ne čekat až mi začne šišlat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6594
14.5.15 09:28

Ahoj, nepomůžu, ale nejspíš nás to čeká taky. Malý ji má taky srostlou, ale dětská mi říkala už od narození (teď je mu 18m), že počká, až se rozmluví a podle tohoto střihne nebo ne. Z lahve pije normálně, kojila jsem přes klobouček. Bráchovi se to stříhalo někde v roce.

Ale ven jazyk prostě nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12680
14.5.15 09:32

@lucijekk Já byla v dospělosti. Už mi to předělávali třikrát. Mám to zjizvené, citlivé a bolavé. Když vypláznu jazyk tak cítím, jak se zastaví o zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
14.5.15 09:33

No prý existuje nějaký reverz, ten podepíšeš jako že souhlasíš s případ. následky a pak ti to udělají. Četla jsem tu, že to dělají už i v porodnici ale teď mají zase ty jejich nové studie…takže se čeká…
Já si myslím že teď je ta uzdička ještě taková měkká, nemá tolik prorostlé ty nervy takže to i míň bolí… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
14.5.15 09:35

No právě v dospělosti to už je ta uzdička dost prokrvená ne? To pak chápu že se hůř hojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
14.5.15 09:39

Mudr říkal, že musíme jazyk cvičit. Malej teda žvatlá ostošest…ale jestli jsi cvičila a přesto
jsi musela jít znovu pak to asi věk neovlivní-z hlediska toho cvičení. Mudr řekl, že když ještě nemluví tak právě nemůže ten jazyk procvičovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
14.5.15 09:40

A dělá se to ambulantně, jen šmikne a hotovo? Jak dlouho to pak prcky bolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
14.5.15 09:49

@lucijekk mne ji strihali v 6 letech - bez komplikaci, synovci v 19 letech - bez komplikaci, synovi ve 2 letech a 9 mesicich - taktez bez. Dceri jsme nechali fiknout ve 2 mesicich, nevim, jake to tam ma, ale jazyk uz neni do srdicka. Syn i dcera byli na ORL, ja i synovec na stomatologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
14.5.15 09:53

Dělá se to ambulantně to vím…ale dávali vám nějaké znecitlivění? Ve spreji nebo injekce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
14.5.15 11:41

Víš co, komplikované hojení může být u všeho. Pokud má potíže při lízání zmrzliny, asi bych zašla na ORL. Aby pak neměl problémy s mluvením. Co vím, tak se běžně znecitlivění nedělá, možná gel, ale to taky málo, injekce určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
14.5.15 11:59

No právě já si to taky myslím, že u všeho…že to moc řeší. Samozřejmě že jsem s tím počítala že se to může hůře hojit…když si vezmeš prášek na bolest hlavy tak máš taky spoustu nežádoucích účinků a kvůli tomu ho asi prodávat taky nepřestanou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí