Neštovice? Váš názor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
199
19.6.16 19:03

Neštovice? Váš nazor

Dobrý večer. Prosím o váš pohled…Starší synek má od utěrka Neštovice, čekám, kdy je dostane malá. Včera večer měla různé po těle červené skvrnky s pupínky nalitymi průhlednou tekutinou, ne tedy jako propukle Neštovice. Hned jsem myslela, cze je to začátek Neštovice, skutečně to jako začínající vypadalo. Dala jsem fenistil kapky, protože se drbala a namazala mastickou přímo na Neštovice. No ale, do 15 minut to zmizelo… Tak teď nevím, co myslíte, byl to začátek a nějak jsem to zarazila, nebo co? Děkuji. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
199
19.6.16 19:22

Malýmu jsem dávala a dávám to samé a normální průběh. Tak nevím…fakt to vypadalo, že je ma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
19.6.16 20:12

Asi nikdo nemá podobnou zkušenost, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
19.6.16 20:30

Dítěti vypucelo par pupinku jako u neštovic, za chvili zmizely.. Do tři dnu propukly neštovice :mavam: tak uvidíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
19.6.16 20:43

@PepiKo díky, konečně se ozvala maminka s podobnou zkušenosti. Tak uvidím.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
19.6.16 21:02
@Domino111 píše:
@PepiKo díky, konečně se ozvala maminka s podobnou zkušenosti. Tak uvidím.. :mavam:

Nám říkala dr., že neštovice propukají po 14 dnech kontaktu s nakaženým. Dcerky spolužačka je dostala a dcerka přesně na den po těch 14 dnech. Jinak začaly jí teplotou a bolestí hlavy, první pupínky se udělaly až druhý den.

• Citovat
  • Upravit
25100
19.6.16 21:49

Uvidíš za pár dní. Ale musela by se nakazit spolu se synkem někdy před 2-3 týdny. To je inkubační doba neštovic. Od syna to není. To by se jí vyklubali až za ty 2-3 týdny.
Jinak zkušenost je taková, že se holky taky osypaváli déle. Nejstarší byla slitá běhen jendé noci a nejmladší měla 2 dny jen asi 3 pupínky a více osypala se až ten 3. a 4. den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
20.6.16 06:24
@JayLee píše:
tak to nebyly nestovice navíc nestovice se maj nechat vybujit protože kdyby to nestovice byly nebo pokud to byy, tak jsi je timhle zarazila a riskuješ ze se ti vrat znova když poradne nevybuji ;) a není rpavidlo ze to dostane sourozenec mala je mela mesic v tu dobu malymu bylo 6 mesicu a nedostal je od ni ;) maj inikubacni dobu az 21 dnu ;)

nestovice to asi fakt nebyly, ale vybujit??? Naopak, muzes klidne od prvnich priznaku davat herpesin a tim se vyrazne zlepsi priubeh, na naslednou imunitu to nema vliv. Kdyz uz to propukne, mas telo zaplavene viry, ktere se poctive tech 14 dni inkubacni doby mnozily, nebala bych se, ze by si toho B lymfocyty nevsimly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
20.6.16 16:32

Tak mi to připadá, že dcerka má " večerní Neštovice" :D Večer zase pupínky jak při nestovicich, zase svědění. Nedala jsem nic a rano vše zase pryč. Prostě večer Neštovice má a ráno už ne :think: Tak to buď nejsou anebo si to tělo zkouší, než je nechá propuknout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.6.16 00:15

Ahoj maminko, zarazit nestovice opravdu nedokaze nikdo,…kazdopadne mala nestovice zrejme ma a to s prubehem odpovidajicim jejimu veku…maminky kazdopadne nepanikarte, nestovice patri k lehkym virovym onemocnenim a hlavne jednejte rozumem a ne lekarnou, co se nemaze a necha se vyschnout se hoji nejlepe…,maly 3 roky zrovna ma nestovice, nicim nemazeme, pouze kazdy vecer ciste bavlnene pyzamko a moje objeti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
6.8.18 19:46

Mám dotaz. Syn prodělal neštovice v 5 letech. Dceři je 10 a ještě je neměla. Chodila jsem s ní různě na návštěvy, kde byly děti s neštovicema. Poslední dva roky ne. Nedávno jsem četla, že pro holky kolem puberty jsou neštovice nebezpečné, nebo spíše mají blbý průběh. Že v tomto věku už by se mělo jít přeočkovat, než aby to chytila. Máte s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
6.8.18 19:50

@zelená7 doktorka mi říkala, že když syn neprodělá neštovice do 10 let, tak ho naočkuje. Možná bych jí ale nejdřív nechala zjistit protilátky, než jí rovnou očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85259
6.8.18 19:51

@zelená7 nechala bych nabrat protilatky, treba je mela v podobe minipupinku. A pak bych naockovala, jsou nebezpecne pro tehotnou. Ale musi se preockovavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
6.8.18 19:55

Děkuji holky. To zjišťování protilátek mě vůbec nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
6.8.18 20:16
@zelená7 píše:
Děkuji holky. To zjišťování protilátek mě vůbec nenapadlo.

Byla jsem v loni na podzim..praktická mi nabrala krev a poslala do laboratoře, bylo to zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí