Horečka 3 den,10 měsíční,afty?

397
17.6.16 04:20

Horečka 3 den,10 měsíční,afty?

Dobré ráno,

Prosím o zkušenosti.

Úterý odpol. Najednou 38,4. V noci 38,6.
Středa dopol zvýšená, odpol jsem neměřila, zdál se normální, hrál si, blbl. K večeru 38,6 v noci 39,6!

Čtvrtek ráno 39,2. U doktorky ucha v pořádku, moč v pořádku, říkala, že vidí dva afty a že je to z toho. Odpol zase kleslo, před spaním byla dokonce jen 36,6.

No a teď v pátek ráno zas 39,4!

Zažil to někdo? Co to je?

Nejsem příznivcem léků, ale asi mu dám nurofen.. Nebo byste ještě nechaly horečku pracovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Soňa Zacharová
17.6.16 07:08

@chuanita Dej mu nurofen a už ho netrap. Nebo ty si taky nebereš prášky na snížení horečky když jí máš a necháváš ji pracovat? Jestli chceš s malým skončit v nemocnici tak mu nic nedávej. To je zas otázka :zed:

• Citovat
  • Upravit
10680
17.6.16 07:14

39, 4 myslim ani nase holky nikdy nemely… to uz bych ten Nurofen dala… davam cca nad 38, 5, ale i podle stavu ditete, podle toho, jak spi/nespi, place atd., delala mu dr. CRP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
17.6.16 07:19

Nad 38,5 se horečka sráží vždycky!
Jinak jestli má tři dny horečku a v puse afty, prohlídni mu taky dlaně a chodidla, nemá tam vyrážku? Napadlo mě Ruka-Noha-Pusa, to může v začátku vypadat podobně.

• Citovat
  • Upravit
85346
17.6.16 07:42
@chuanita píše:
Dobré ráno,

Prosím o zkušenosti.

Úterý odpol. Najednou 38,4. V noci 38,6.
Středa dopol zvýšená, odpol jsem neměřila, zdál se normální, hrál si, blbl. K večeru 38,6 v noci 39,6!

Čtvrtek ráno 39,2. U doktorky ucha v pořádku, moč v pořádku, říkala, že vidí dva afty a že je to z toho. Odpol zase kleslo, před spaním byla dokonce jen 36,6.

No a teď v pátek ráno zas 39,4!

Zažil to někdo? Co to je?

Nejsem příznivcem léků, ale asi mu dám nurofen.. Nebo byste ještě nechaly horečku pracovat?

Telo nechej pracovat jen do 38,5 podle stavu ditete. Uz bych mu nurofen davno dala! A z aftu to klidne muze byt. Aftozni stomatitida.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
17.6.16 08:03

@chuanita vážně se ptáš??? 8o :zed: tvoje dítě má skoro 40-ky a ty teda přemýšlíš, zda mu dát lék…dej mu ho proboha! Bych ti přála 40 bez léků…pardon, vim ze kazdy at ai dela co chce, ale tohle mě zvedá ze židle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
17.6.16 08:07

Afty to je svinstvo, nase holka mela silene horecky z toho, ta se hrozne natrapila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
17.6.16 08:08

Jo a ted jak jsme byly v te nemocnici tak kazdy doktor rikal ze decku pri teplote nad 38 dat lek vzdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
17.6.16 08:12

Může se jednat o aftoidní stomatitidu, to měla dcera v roce a půl a byl to teda hnus..pusu plnou aftů (ve velkém se vyrojily asi po 3 dnech od začátku horečky)..jen jsme sráželi horečku, ta taky lezla ke 40 °C, táhlo se to asi 10 dní, nechtěla nic jíst. Malá to chytla v dětském koutku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
17.6.16 08:19

Tak já chápu okamžité nesrážení horeček. Teplota nad 39°C pomáhá imunitnímu systému bojovat s nemocí. TAkže pokud dítě není schvácené, apatické-tak opravdu není nutné okamžitě snižovat a nad 38°C už vůbec, to je naopak kontraproduktivní a jen prodlužuje dobu uzdravení. Ale opakuji, že se musí přihlédnou k aktuálnímu stavu dítěte.
Po třech dnech bych nad 39°c asi snížila-na noc určitě. A zašla bych ještě dnes k dr., aby nabrala min CRP, nejlépe i krev, pokud se v pusince nic nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
17.6.16 11:09

Ty noční nad 39 nebyly celou noc, přísahám. Myslela jsem, že pro něj dělám to nejlepší, že ho necpu hned léky. Tři noci nespím z hrůzy, že usnu a mezitím bude hořet. Vždycky měl pod 39 a když jsem si dovolila na dvě hoďky zaspat, tak tam bylo těch 39,6… Nebylo to celé noci, opravdu bych ho tak nenechala. většinou jsem to naměřila ve 4. A během dopoledne až do večera byl normální. a večer to zas lezlo na 38,6 a drželo se to tam, kolem druhé ráno přebalování, měření,38,6,usnu a ve čtyři 39,6.píšu zmateně, omlouvám se, ale fakt nebyl celou noc ve čtyřicítkách.

Minulou noc i tuto po té čtvrté ranní octové zábaly, dneska nepomohly, tak dostal nurofen.

Včera i dnes u doktorky. Crp nedělala, říkala podle potřeby v pondělí. moč super. Znovu ho prohlédla a až na ty dva miniaftíky nic. Říkala, že asi zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí