Neudržím moč

Anonymní
11.5.14 16:27

Neudržím moč

Ahoj, jsem 7 tydnu po porodu. Ihned po porodu me to malinko palilo pri curani. Doktorem mi bylo receno, ze to tak nekdy po porodu byva. 5 tydnu po porodu jsem musela na gyndu, pac me to palelo cim dal vic… Dokonce to zacalo i strasne rezat, tak ze sem to nemohla vydrzet. Dr mi rekl ze tam malej zanet je. A ze to mam ze skadkyho… Je pravda, ze co kojim, tak jim porad cokolady, oplatky atd. dostala jsem od dr zavadeci tabletky. Po tydnu rezani sice preslo, ale neudrzim moc. V noci jsem se pocurala.. Myslela jsem si ze se mi to stalo nejak omylem, ale ted, kdyz potrebuju jit na zachod, tak musim jit ihned. Jakmile ihned nejdu, tak jsem hned pocurana… Snazim se to zastavit, ale nejde to… Curam proste i kdyz to nejde. Jsem 7 tydnu po porodu. Holky, poradte co mam dekat? Jsem z toho zoufala. Dr ma ted dovolenou a je mi trapne jit k nekomu jinemu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7211
11.5.14 16:30

Musíš posilovat pánevní dno, najdi si na to na internetu cviky, s tímhle ti doktoři nepomůžou - musíš ty svaly zase posílit.

Pokud tě to ale bude pálit tak k dr., jinak cvičit a cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.14 16:43

Takové pálení jsem měla po porodu také, postupně jsem zjistila, že to byla patrně reakce na nějakou dezinfekci u porodu. Na léčbu tabletami, mastmi,… tělo nijak nereagovalo. Přešlo to časem, vrátilo se to při zavední tělíska a použití dezinfekce :cert: Jinak na problémy s udržením moči mi pomáhá pilates, cvičím 3 měsíce a je to mnohem lepší.

• Citovat
  • Upravit
3549
11.5.14 16:58

Po druhém porodu jsem měla taky problém s udržením moči, doktorka mi napsala vložky na inkontinenci a doporučilacvičit s tím, že pokud by se to nelepšilo cca tři měsíce museli bychom uvažovat o operativní úpravě, někdy se to prý stává. Vzhledem k tomu, že první porod proběhl sekcí a po druhém porodu se mi uvolnily svaly a vznikl mi nevzhledný převis, tak mi bylo řečeno, že to může být i tím, protože to tlačí na močový měchýř. Cvičila jsem měsíc a pomohlo mi to moc, abych mohla fungovat bez vložek, ale ještě další tři měsíce trvalo než jsem udržela moč např. při skákání nebo kašlání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
11.5.14 17:24

Pomohli mi vaginální koule tzv. Venušiny. Nosím je pravidelně a jak se hýbám ta rotace donutí ten sval posilovat a udržet to vevnitř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.14 17:26

Holky, prosím, jaké jsou přesně ty cviky? KOlik denně cvičíte? Já znám jenom zkoušet zadržovat moč u čúrání, a pak v leže na zádech s pokrčenými nohami „zatínat“ spodek.

Taky s tím mám po porodech problém, Sice neteče, ale při skákání, běhání to ucvrkává, a to se snažím cvičit už několik měsíců…

• Citovat
  • Upravit
9022
11.5.14 17:47

Jsou to Kegelovy cviky- hod do vyhledavace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
11.5.14 17:48

http://www.kondomanie.cz/…kulicky.html

Objednej si tohle. Mě to přímo doporučila doktorka k posílení pánevního dna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
grepfruit
13.5.14 19:58
@kissi píše:
Pomohli mi vaginální koule tzv. Venušiny. Nosím je pravidelně a jak se hýbám ta rotace donutí ten sval posilovat a udržet to vevnitř

Taky je mám a taky doporučuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.18 00:27

Ahojky je mi 29jsem rok po porodu a neudrzim moc jestli du po mneste a nebo kdiz se v noci zdudym. Mam par kapek a kdiz utikam. Na zachod tak to muzu vzit rovnou do sprchy neudrzim to a to same odiz se mi zachce a uz musim utikat nevim co stim trapi mne to je to neprijemne dekuji. :nevim: :oops:

• Citovat
  • Upravit
2445
2.4.18 21:07
@Anonymní píše:
Ahojky je mi 29jsem rok po porodu a neudrzim moc jestli du po mneste a nebo kdiz se v noci zdudym. Mam par kapek a kdiz utikam. Na zachod tak to muzu vzit rovnou do sprchy neudrzim to a to same odiz se mi zachce a uz musim utikat nevim co stim trapi mne to je to neprijemne dekuji. :nevim: :oops:

Začni posilovat pánevní dno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Darija06
28.4.19 14:50

Taky s tím mám bohužel problém… dlouhodobý.. myslela jsem si, že se to dá dohromady poměrně rychle, ale to jsem se pěkně spletla. Navíc nevím tedy jak vám, ale ty velké vložky mi jsou už hrozně nepříjemné a při sportu mi to neuvěřitelně zavazí :(

• Citovat
  • Upravit
Leona.Mirkova
2.5.19 09:21

@Darija06 Zkus ty kalhotky od hartmanna - molicare ;) taky sportuju a je to mnohem pohodlnější a vložka ti nikam neutíká.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa