Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Potrebuji radu… Tak tri tydny nekojim, mala ma rok. Ke konci jsem kojila jen 1× denne cca. A menstruace nikde. Jeste dobiram kojici antikoncepci Azalia.. mely jste to tak nektera? Diky.
Omlouvám se, že se vtírám, ale nechci zbytečně zakládat další diskuzi -
jsem 7 týdnů po porodu, malou jsem „kojila“ jen první týden, od druhého týdne je na UM a mě by zajímalo kdy mám bajvoko očekávat ms.. já myslela že když nekojím, že dorazí a ono nic zatím ![]()
@kaspluc počkala bych 6 týdnů a pokud by nedorazila tak bych navštívila gynekologa. Mléko se ti pořád tvoří? Asi bych počkala do úplného zastavení laktace.
MS může přijít po uknčení kojení klidně až za půl roku a je jedno, že jsi kojila třeba už jen jednou denně. S HA neporadím, jestli na to má vliv.
Já nekojím už skoro 4.měsíce a MS taky nemám, i když u mě je to trochu o ničem jiným, tělo se asi zase vrátilo ke svému původnímu,,fungování,, ![]()
A chybí ti? Pokud teď hnedokamžitě nechceš otěhotnět, neřeš, tělo se časem srovná. Já dostala msdva měsíce po odstavu a to jsem HA nebrala, při téhle HA ms vůbec být nemusí. Vyvolávačky nic nevyřeší, jen vzbudí dojem, že je problém vyřešen
@kaspluc syna jsem kojila 14 měsíců a brala antikoncepci Cerazette a vůbec nemenstruovala. Po skončení kojení mi ještě skoro celé balení na 3 měsíce zbylo, tak jsem ho dobrala, bylo mi líto to vyhodit (až později jsem se dozvěděla, že tahle kojící HA při nekojení snad nefunguje
) no a první MS jsem dostala přesně 28 dní po dobrání poslední tabletky. Takže myslím, že až dobereš tu Azalii, MS dorazí ![]()
Znám jednu, která kojila dva měsíce, pak to syn začal odmítat, a když ještě půl roku po porodu nedostala MS, šla na gyndu a ukázalo se, že je ve 4. měsíci. Jsem asi nepotěšila, co? ![]()
@kaspluc měla jsem u prvorozeného, dokud se mi úplně nezastavila laktace, tak MS nenaběhla..teď naběhla i při laktaci ![]()
@Terulisekk šestinedělí je období očistků, jsi masochista, když toužíš po MS hned po něm
ale vím dle těch zkušeností ostatních tady, že je to naprosto rozdílné ![]()
Buď ráda. Nebo chybí??? Mě teda po ní smutno není. U první dcery přišla až když měla 18 měsícu a teď u druhé mám 12 měsíců a pořád nic
![]()
@ncc1701 píše:
Znám jednu, která kojila dva měsíce, pak to syn začal odmítat, a když ještě půl roku po porodu nedostala MS, šla na gyndu a ukázalo se, že je ve 4. měsíci. Jsem asi nepotěšila, co?
ty dneska jedes ![]()
Tri tydny mi neprijdou zase az tak moc. Asi bych zavolala na gyndu a poptala se.
@kozisek
jako nevadilo by mi kdybych to nedostala třeba ještě rok
..ale ráda bych byla tak nějak připravená kdy může tak mrcha přijít..
děsím se toho ![]()
(hlavně jsem byla deset let zvyklá jen na tampony a teď se bojim a děsí mě představa že bych je měla vzít.. ovšem vložky fakt nééééé)
@kaspluc jo jo, já to právě zažívám, synek má 15. měsíců, MS nikde a minulý týden jsem zjistila, že jsem zhruba v 15.tt, no mazec!
Ty blaho holky, jdu udelat test…to snad neeeeee. Ja prave ms radeji chci, at vim, ze nejsem tehu. Jinak je mi fuk kdybych ji nemela rok. Hlavne, at neotehotnim.