HA - Velmari, krvácení v půlce platíčka

6.5.14 21:00

Ha - Velmari

Ahoj, ma nekdo z vas jake koliv zkusenosti s Ha. Velmari - ja ji beru trictvrte roku. Driv jsem brala 4 roky Minervu. Nemam zadne vedlejsi ucinky naopak jsem spokojena s ni. Jen jsem dnes zacala krvacet v pulce rozebraneho platicka. Ma nekdo podobnou zkusenost? Dekuji za rady a nazory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3
11.6.14 08:48

Ahoj, beru ji teď skoro rok, doteď dobré, ale minulé pondělí jsem začala krvácet uprostřed platíčka a trvá to už 10.den. Jak dlouho to bylo u tebe a šla jsi s tím k doktorce? Jsem rozhodnutá s HA přestat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.14 09:02

Ja jsem krvacela v celku 14 dni. Par dni to uz pak bylo slabsi a jen jako spineni. K doktorovy jsem nesla, mel dovolenou a pak byl vikend. Cetla jsem o tom vice diskuzi a docetla se ze by na krvaceni mimo cyklus pomohly prasky Ascorutin - volne prodejne, zabranuje krvaceni.. ted beru dalsi platicko a zatim problem nemam. Take bych nejradeji s Ha prestala, ale musim ji brat, mam pritele, rodinu neplanujem a jine ochrane neverim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.6.14 14:10

Ahoj, díky za odpověď. Já už to taky vidím na těch 14 dní a to je teda mazec. Nemyslím si, že je to normální, jak mi řekla doktorka po telefonu. Brala jsem kdysi Marvelon, pak Mercilon a nikdy se nic takového nestalo. My máme už 2 děti a taky už další nechceme, tak nevím… Stejně mě to vždycky zarazí, co všechno už se vymyslelo - televize v hodinkách a já nevím, co všechno, ale 100% ochrana bez nežádoucích účinků prostě neexistuje :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.14 13:57

Také si myslím že to normální není, ale nenapadá mě jak to vyřešit, když potřebuju mít 100 procentní ochranu před početím, práškama se pěkně ničíme, nic zdravého na tom není, ale jinak to šetrně vůči tělu vyřešit nejde, když nepočítám kondom, na který jsem ale bohužel alergická - alergie na latex a neni mi to ani příjemné. Pak jsem uvažovala o tělísku, ale toho se v mém věku bojím ani gynekolog mi to nedoporučuje. Já jsem dříve brala 4 roky Minervu, a po té jsem přibrala 13 kg :( a měla jsem i oteklé nohy a vylezlé žíly, tak sem ji změnila, Velmari mi nijak nevadí, a nepřibrala jsem ani 1 kg jen mě také dost vyplašilo to krvácení v půlce platíčka.. Ale napadlo mě že já to můžu mít tím, že nemívám menstruaci každý měsíc, ale jen 4 x do roka, beru vždy 3 platíčka po sobě - gynekolog mi tvrdí že to nevadí. Tak já to mohla mít možná z toho že to mám jen 4× do roka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.6.14 10:54

Mě právě napadlo, že během užívání jsem měla většinou dost slabou menstruaci, takže to tělo si to prostě protlačilo takhle… A s tím potlačováním menses bych si moc nehrála, určitě budeš jednou chtít mít děti, tak aby se ti to nevymstilo. A doktoři, ať si říkají co chtějí, jsou ovlivnění a podplacení farmaceutickými firmami, a to není jen planá domněnka, známý to dělá a tak něco málo víme. Není to žádná výhra, mít to každý měsíc, ale prostě to tak je a člověk je podle mě krátký na to, aby to měnil a všechny takové zásahy do přirozených procesů se lidem leda tak vymstí. No ale s tou antikoncepcí je to pořád oříšek. Nemyslím, že každá HA je špatná, a jestli nemáš jinou možnost, tak určitě, stačí si najít takovou, která ti bude co nejvíc vyhovovat. Já jsem si už pro další prášky nešla, zkusíme to a snad se třetí mimi nezadaří :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.14 12:25

Zdrave to pro telo urcite neni a prospesne take ne, ale dokud nemam nejake vetsi zdravotni potize tak si to oddaluju, je to pro me prijemnejsi mit to 4× rocne a telo zatim souhlasi :D a nestezuje si. A pokud bych mela mit do budoucna potize s otehotnenim tak mi to nevadi. Muj zdravotni stav nedovoluje mit mimi ( mam dedicnou vadu, mela jsem rozstep patra ) a genetik mi otehotneni nedoporucil, ze by to mel i muj potomek. A ja ani deti nikdy neplanovala. Tak pokud mi Ha neublizi jinak tak ji budu uzivat asi zatim dal. Ponecham si i stejnou znacku. O zmene zacnu uvazovat pokud se objevi jeste nejaky problem.. vam preji hodne stesti a zdravi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí