Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mám doma dcerku je jí víc než 15 let, zatím ještě nedostala menstruaci, já to měla ve 14 letech, všechny její spolužačky to už mají, některé už od 11let, tak říká že je asi divná..začala se ted hrozně vytahovat-její otec měří 2m
,nevím jaký vliv má růst
jen jestli to mám začít nějak řešit na gyndě, nebo ještě počkat..?
Příspěvek upraven 06.05.14 v 20:53
@pajinka111
Co si budem povídat - není o co stát
Ale zase v 15 letech už je dost pozdě, ale asi bych to ještě teď nechala, zvlášť pokud roste a není úplně vyhublá (což by mohl být jeden z důvodů nedostavení).
@tumpach píše:
@Tom-Jerry no ten rok počkej a pak to řeš na gyndě
Nějak nechápu, proč já mám rok čekat ![]()
Ja jsem to taky dostala ve 14 letech. Píšeš, že jí je víc jak 15 let. chapu to správně, že ji bude brzo 16? Ja byt tebou zkusím zavolat na gyndu, co na to doktor
@zvidavajanca @tumpach @Tom-Jerry jasně že není o co stát, taky jí to říkám
já byla ve svých 14 taky mezi posledníma a myslela jsem si že su divná..měří 160cm a váží 44kg, hubená je, ale vychrtla není, sportuje-jízda na koni, atletika..prsa jí začaly růst před pár měsíci, myslím, že když začaly teprve růst prsa, tak ten hormon co to spouští teprve začne fungovat..jen jsem se chtěla zeptat, jak by ste to řešili, jestli ještě vyčkaly pár měsíců, nebo raději šly na gyndu..:-)
Příspěvek upraven 06.05.14 v 20:54
@pajinka111 za mě se říkalo, že první menstruace by se měla dostavit do 16 let a teprve potom řešit s lékařem. Sama jsem ji dostala asi 3-4 měsíce po 15 narozeninách.
@Tom-Jerry no tak myslela do ´. narozenn, ale máš pravdu je lepší na nic nečekat, návštěva gyndy ji nezabije ![]()
@tezi za mě též do 16.- narozenin, moje dcera jí dostala ve 14, 2 roky po 14. narozeninách
Počkala bych tak do necelých šestnácti (když jí začala růst prsa až nedavno, tak je možné, že to ještě přijde samo) a pak bych to řešila na gynekologii kdyby nic ![]()
No, já to mám už od 11 let. Asi bych se nejdříve zeptala pediatra a pak třeba tu gynekologii. ![]()
@pajinka111 pockala bych do 15,5. Jinak bych to mezi reci poresila se svym gynekologem…
Píšeš, že ji teprve začaly růst prsa… já bych vyčkala. Dostala jsem MS až v 16 letech.
Už jsem chodila do prváku na střední. Ještě v 9 třídě na ZŠ jsem byla plochá jak prkno, dlouho hodně drobná a malá, vedle svých spolužaček jsem vypadala poněkud divně, pak jsem se začala vytahovat, začaly růst prsa a dostala jsem MS. Ale žádná mařena ze mě teda není dodneška. ![]()
Četla jsem, že ms přichází, když dívka dosáhne hranici 50kg nebo se k ní aslespoň hodně přilbíží. Na mě to sedělo.