Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chci se zeptat. Mate nektera lehci formu PCo? A jak se to u Vas projevuje? Me dr rekl, ze u me to pco neni tak hrozne, ze na vajecnikach tech cyst mam malo, ale sama ms nemam a ovulku uz vubec ne. Tak to moc nechapu, ze mam lehci formu ![]()
Kdyby to bylo horší, asi by tě poslal na laparku. Snažíš se teď o miminko?
@ducki Aha už koukám na podpis, laparka už byla tedy..tak nevim, co považuje za lehčí..já mám PCO a nikdy mi neřekli, jestli lehčí nebo nějakou horší formu.
@Kyslíková na laparce jsem byla pred 14- ti dny a delali jen pruchodnost bez drillingu. O mimi se snazime vic jak rok
AHOJ, JA MAM TAKE HRANICNI, ALE MS MAM. CYSTY TAKE, ALE JA MAM SPIS PROJEVY, JAKO ABDOOBEZITA, VICE OCHLUPENI. SKOUSELA JSEM NOSIFOL, ALE NIC MOC A TAKE METFORMIN. JINAK TO V CAR MOC NERESILI.
@ducki Mně dělali průchodnost jen ambulantně bez laparky. Co je u vás v plánu teď? Já brala clostil bez reakce i na dávku 2×2 (max velikost folikulu 10mm a sliznice žádná) a pak jsme začli stimulovat gonadotropinama v injekcích a to pomohlo. Po 3. IUI jsem těhotná ![]()
@Kyslíková ja slysela, ze je lehci a horsi forma Pco. U te lehci je treba ms a obcas ovulka. Proto nechapu, ze me rekl doktor, ze mam lehci formu kdyz nemam ms ani ovulku ![]()
@martina 153 tak ja mam jen lehci obezitu jinak zadne vnejsi priznaky. Ja brala Nosifol a pomohl mi jednou k ms jinak nic. Ted zkousim prvni mesic inofolic
@ducki Nosifol jsem brala bez účinku
MS ani ovulaci bez vyvolání nemám a jiné příznaky PCO syndromu taky ne.
@Kyslíková ja ho dostanu na zacatku leta, tak se bojim, ze mi nezabere a budu muset na umele. Jak se divam, tak ty jsi byla na IUI coz zabralo. Cetla jsem, ze u pco se IUI se nedoporucuje, ze se ma jit hned do IVF, jak ale vidim u tebe, tak na tom moc pravdy nebude
@ducki já jen nechápu, že ti nedělali driling, když máš mít PCO. To je první věc, co se u toho dělá. Pak je celá laparka skoro k ničemu, když ti dělali jen průchodnost, to ti mohli už udělat ambulatně.
Ahojky také mám pco, nedocházelo k ms ani ovulce vše se mi během měsíce brání clostiku srovnalo, každý měsíc 13.Dc byl folikul 18mm na prave nebo levé straně až po zvýšené dávce 2-0-2 jsem v 10tt, jinak nosifol k prdu zbytečně vyhazujes penízky… ![]()
@eseta ja jsem se prave ptala jestli mi ho udelaji. Doktor mi rekl, ze podle toho jak budou vajecniky vypadat. No nedelali mi ho, protoze tam mam jen par cysticek. Taky mi to vadi, ze mi ho nedelali. Tak snad se da jeste udelat ten drilling i pozdeji ne?