Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ducki Ještě se chci optat z jakeho duvodu ti da clostibegyt až v letě? na co čeka? Ten postup tveho Gyn.se mi zdá takovy zvláštní teda, byly jste na spermiogramu? Me teda hnedka nasadil lečbu, kazdy mesic kontroloval folikuly atd ale rozhodne na nic necekal… ![]()
@Terka20 on se me ptal jestli ho chci hned a ja rekla, ze ne, protoze to je posledni vec kterou mi muze dat nez me posle do CAR. Tak chci zkusit do leta pit ten inofolic a zkusim i akupunkturu a pak si zajdu pro clostik. Spermiogram mame v poradku
@ducki Me teda clostik pomohl a hodně nastartoval ja by jsem se ho teda rozhodně nebala a nechala si ho dat prece jen s clostikem na to mate pul roku takže do CAR by jste sli za pul roku kdyby se nepodarilo a kdyby clostik nezabral muzes zkusit neco jineho, do CAR zaleží na tobe kdy pujdes ![]()
@Terka20 no prave me doktor rek za pul roku a ja si rekla ze tam zajdu na zacatku leta, ze to do leta zkusim jen s inofolicem
a ty mas pco?
@Terka20 ted jsem si vsimla, ze jsi psala uz predtim
a ty jsi brala jak dlouho ten nosifol?
@ducki CHVILICKU vubec nic mi to nedalo akorat vyhazovaní penez podle mě tak jsem rada že jsem mela ten clostík a se zvysenou davkou se zadarilo ![]()
@ducki píše:
@eseta ja jsem se prave ptala jestli mi ho udelaji. Doktor mi rekl, ze podle toho jak budou vajecniky vypadat. No nedelali mi ho, protoze tam mam jen par cysticek. Taky mi to vadi, ze mi ho nedelali. Tak snad se da jeste udelat ten drilling i pozdeji ne?
jasně, že jde udělat později, jen je to zbytečný tě hnát na laparku a neudělat ho.
Ten se dělá skoro automaticky i lidem bez PCO. Napomáhá prostupu vajíček, není to jen o tom odstranit cysty. Při drilingu nařežou vaječník a odloupnou tu tlustou vrstvu aby vaječník zase vypadal jako svráštělá houba.
@eseta aha tak to jsem nevedela, ale ted uz s tim nenadelam nic ![]()
@eseta zeptam se za jak dlouho muzu jit zase na operaci. Ja do sebe moc ty hormony cpat nechci
Nejsem doktor, ale určo dřív jak za půl roku bys neměla. Po laparce by se mělo dodržet něco jako 6ti nedělí (alespoň tak to říkají u nás) a pak nechat chvíli tělo se zberchat. Znám holky, co jim jí udělali nejdřív za dva roky. Spíš by to chtělo probrat s gyndařem, nebo jestli chodíš do CAR.
Já to vždy vše probírala, mám za sebou i nádor dělohy a ozařování, takže jsem se ptala, když jsem měla tu potřebu.
@eseta tak mě řekli, že jak příjdu domů, tak na to můžem vlítnout
do CAR nechodím, tomu se chci zatím vyhnout
@ducki to je sice taky divný, ale pokud ti zas nic moc nedělali, tak proč ne.
Já bych se CAR nebránila, naopak jsou to větší odborníci než klasický gyndař.
Já jsem s naším byla moc spokojená a jestli někdy budeme chtít druhý, tak si pro něj půjdu zase tam.
@eseta no co jsem cetla, tak u nas hned tlaci do IVF. Pockam co mi udela ten clostik a pak tam budu muset zajit