Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@eseta no co jsem cetla, tak u nas hned tlaci do IVF. Pockam co mi udela ten clostik a pak tam budu muset zajit
@ducki tak zkusit jiný CAR, kde se s nima dá mluvit. Já bych těba hned do IVFka nešla, i přesto co máme za problémy, jsem třeba inseminaci chtěla zkusit. Za prvé jsem byla po těch chemoškách a už tak tělo zhuntované a rvát hned do sebe koňské dávky hormonů…no mohl být ze mě třeba pak i chlap
a za druhé, za zkoušku se nic nedá. Sice rovnou řekli, že jsme případi, co mají skoro mizivou šanci i při IVF, ale co.
@eseta já bych zkusila když už tak nejdřív IUI i když ím, že to nemá moc vlkou šanci na úspěch
@ducki proč myslíš, že nemáš šanci, jestli máš jen lehčí PCO, tak to defakto nic není. A pokud má chlap dobrý spermio, tak ta šance je velká dost.
@eseta No to je to, že nevím co si mám pod tím pojmem lehčí PCO představit
ms sama nemám a ovu taky ne, tak nevím jestli je zrovna tohle lehčí PCO
…Šance s IUI tu je to neříkám, no počkám si co semnou udělá ten clostík a pak se uvidí ![]()
@ducki i kdybys měla PCO, tak to zas není nic tak hroznýho a nebrání to tomu jít do IUI. I když v hodně CARech rádi hnedka nabízí IVF i úplně zdravým párům. Taky proč ne, je to pro ně skara dobrej kšeft. Z inseminace nic nemaj.
Clostík s tebou nemusí udělat nic, nebo podpoří a u pár případů jako jsem i já, jen clostík v kombinaci s ovitrellem způsobí hyperstimulák.
@ducki MAm slabsi PCO a nemela jsem ani MS ani ovulku, uprimne nevim na co cekas kdyz chces ditko a to co beres ted ti nanastartovalo ani jedno, ja hned s clostikem mela ms i ovulku…a jinak zadarilo se na n3 pokus s clos. Jinak kdby ne tak jdeme na IUI ne na IVF.
Ahoj holky,
loni touhle dobou mi na gyndě našli polycystické vaječníky (ale prý to není syndrom polycystických vaječníků, jen mám na ovariích spoustu cyst) a po roce je ta mám pořád
Neřekla bych, že mám nějaké velké potíže - nebo jsem si už zvykla, ale v zásadě o těch cystách pomalu nevím
Každopádně mě to trápí, protože neovuluju, menses mám furt nepravidelný a jednou bych samozřejmě ráda miminko…
Doktor mi na to dal k užívání Inofolic (kyselina listová), že prý mám užívat jeden sáček denně 2-3 měsíce a pak mám přijít na kontrolu. Máte s tím někdo zkušenosti?
A je možný, že cysty můžou být způsobený kofeinem? Hodně piju kafe a na různých amerických fórech pro hypochondry to dávají do souvislosti…
Vyzná se někdo v cystách, proč vznikají a tak podobně? Prý je to vyšší hladinou estrogenu a nižší hladinou progesteronu, což asi sedí, mívala jsem kdysi problémy s malou hladinou progesteronu a nemenstruovala jsem kvůli tomu. Už fakt nevím… vždycky když přijdu a doktor mi řekne, že mám cysty a jsem v podstatě neplodná, tak mě to na dlouhou dobu docela dost srazí ![]()
Děkuju vám moc.
@Ptacik Ahoj, no já Inofolic brala a nic. Já beru na ms utrogestan. Nevím proč se cysty dělají, prý je to dědičné.
@Ptacik Ahojky,mam take PCo a je to syndrom s kterym se uz narodís takže je to proste neovlivnitelné, ja mela to same co ty a uzívaním clostibegytu mam jak menses tak ovulku ted tedy ne pac jsem ve 4 mesici tehotenství ale lecitelne to na pul cesty je o tom zadna
Hlavni bude kdyz se ti rozjedou mesicky a ovulka držím palečky! ![]()
Já jsem to právě doposud nikdy neměla
Objevilo se mi to loni, do té doby vždycky sono v pohodě. Faktem je, že jsem měla rok a půl předtím problémy s menstruací (reagovaly akorát na vyvolávačku), a nějak se toho ne a ne zbavit ![]()
On to není ten skutečný PCO syndrom, to mi i gyndař vysvětloval. Nemám akné ani chlupy a menstruuju. Akorát mám vaječníky obsypané spoustou malých cyst, jak se mi nesprávně uvolňujou vajíčka.
Hormonální léčba je podle mého Dr poslední resort (a to v případě, že bych za ním přišla s tím, že se už snažíme o miminko - to zatím nesnažíme, ale přijde den…
) no a zatím mi na to dal ten Inofolic, tak doufám, že to nějak zabere… Mám z toho trochu i obavy, protože cysty asi nejsou sranda.
@Ptacik Jsou 3 stupně PCO ja taky zadny chlupy a akne atd nemela
To neni jenom o tom ![]()