Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych jí nikam netahala, max zavolala svému gyndaři, zda je to stále ok a čekala bych. Podle metru je jí patnáct teprve měsíc, však jí nic neuteče.
Říká se, že menstruace přichází asi do dvou let od prvních známek růstu prsou.
Ahoj, já jsem to měla stejně jako tvoje dcera a čekala bych na MS asi jako na Godota - na gyndě mi už v tomhle věku našli PCO - bez vyvolávačky MS nedostanu. Ale aspon jsem už od puberty věděla, že je třeba se začít o děti snažit dřív. Já bych s ní na gyndu zašla - ublížit jí to nemůže
A budeš mít jistotu, že je v pořádku.
@pajinka111 Ahoj, já osobně dostala menstruaci v 16,5 letech. V 15ti me vzala mamka na gyndu kde me vysetrila pres konečník a udělala ultrazvuk. Řekla ze je to OK a ze to jednou přijde
. Byla jsem hubená a ani prsa jsem ještě neměla
tak to asi bylo tím ![]()
Šla bych podle toho, jak se k tomu dcera staví. Pokud jí představa prohlídky na gyndě nevadí, tak kontrolou určitě nic nezkazíš. Pokud je stydlivá, počkala bych do léta, podzimu. Pokud nějak rovnoměrně roste, přibírá, chlupatí a prsa rostou, tak je v tomhle prostě trochu pozadu. Co bych dala za první ms v patnácti ![]()
Ahoj, já sama jsem dostala menstruaci v 11 letech, ale vím, že moje kamarádky i později. Domluv se dcerou, jestli se cítí připravená jít na gynekologii, pokud ne, tak ještě počkej, třeba se mens. ukáže sama. Čekala bych ale max. do 16. narozenin, déle už ne.
Mimo téma - @pajinka111 prosím tě, změň si profilovku, řešíš tady dceřinu menstruaci pod svou vlastní fotkou, nemáš strach, že tě někdo pozná? Je to dost intimní…
Mimo téma - @pajinka111 prosím tě, změň si profilovku, řešíš tady dceřinu menstruaci pod svou vlastní fotkou, nemáš strach, že tě někdo pozná? Je to dost intimní…
taky pravda ![]()
@tumpach @Aamanda @Fima @AniNevim @WERISKA @radkka všem díky, ještě teda vyčkáme, třeba je to už na cestě:-),je celá po otci i s prsama
bude asi hodně dlouhá a hubená. Mám jít za 3 měsíce na kontrolu na gyndu, tak se jen tak optám když už tam půjdu, třeba to už i přijde..já to dostala sice ve 14 letech, ale hrozně nepravidelně, tak 1× za 3 měsíce, klidně i za půlroku, problémy jsem měla celý život, teda né že by mi to vydilo, ale byly obrovské problémy s početím dětí-už to vypadalo že žádné nebudou a nakonec mám 3 ![]()