Neumím to a bolí to

Anonymní
17.6.18 21:17

Neumím to a bolí to

Zdravím, mám takový dotaz, především na maminky, které v těhotenství trpěly nevolnostmi a zvracením. Je mi 29 a za celý svůj život jsem zvracela asi třikrát. Když jsem byla opilá a při nějaké té střevní chřipce a vždycky jsem s tím měla problém. Teď když jsem těhotná ( 9tt) mi to velmi komplikuje život. Prostě neumím zvracet. Trpím silnými nevolnostmi a bohužel denně zvracím. Můj problém je, že nepoznám, kdy to přijde. Prostě je mi špatně, bolí mě žaludek a najednou to jde ven. Pořád u sebe musím mít kýbl, protože ani nestíhám doběhnout na záchod. Pořád mě natahuje, ale vrací se to zpět do žaludku a pálí mě žáha.
Asi jsem fakt divná, ale potřebovala bych nějakou radu, jak to zvracení zvládnout relativně v pohodě. Předem moc díky. Hezký večer

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3224
17.6.18 21:22
@Anonymní píše:
Zdravím, mám takový dotaz, především na maminky, které v těhotenství trpěly nevolnostmi a zvracením. Je mi 29 a za celý svůj život jsem zvracela asi třikrát. Když jsem byla opilá a při nějaké té střevní chřipce a vždycky jsem s tím měla problém. Teď když jsem těhotná ( 9tt) mi to velmi komplikuje život. Prostě neumím zvracet. Trpím silnými nevolnostmi a bohužel denně zvracím. Můj problém je, že nepoznám, kdy to přijde. Prostě je mi špatně, bolí mě žaludek a najednou to jde ven. Pořád u sebe musím mít kýbl, protože ani nestíhám doběhnout na záchod. Pořád mě natahuje, ale vrací se to zpět do žaludku a pálí mě žáha.
Asi jsem fakt divná, ale potřebovala bych nějakou radu, jak to zvracení zvládnout relativně v pohodě. Předem moc díky. Hezký večer

mě pomahaly lizatka z lekarny…nic víc asi neporadím , po 16 tt to asi ustane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
17.6.18 21:24
@Anonymní píše:
Asi jsem fakt divná, ale potřebovala bych nějakou radu, jak to zvracení zvládnout relativně v pohodě. Předem moc díky. Hezký večer

Také neumím zvracet a pokud si vyloženě nestrčím prsty do krku, tak mě bude neustále natahovat a vracet se to zpět. V těhotenství mi proti tomu hodně pomáhal zázvorový čaj a Coca-Cola a třeba něco na zklidnění, něco jako Rennie nebo jak se to jmenuje. Poptej se v lékárně, ale ten zázvorový čaj byl pro mě vyloženě spása.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
17.6.18 21:26

Mne pomáhala u syna kofola a u dcery mléko.Pri synovi jsem zvracela az do porodu,při dcerce uz to bylo lepší.Plus zazvorova lizatka,tusim z DM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
17.6.18 21:30

Asi te moz nepovzbudim,ja od malicka nesnasim zvraceni.Jako mala jsem zvracela a brexela jsem u toho ze urcite umru.Opila jsem se asi jen dvakrat tak ze jsem se z toho :poblion: .Jsem ve 36tt,a zvracim tak cca 1×-2× tydne,a kvuli nadmernemu zvraceni jsem byla kolem 10tt v nemocnici na kapackach.Pomohlo me to jen nachvily,zvracela jsem treba i 10× denne.Zkousela jsem vsechno mozny bohuzel nic moc nepomohlo.A musela jsem to prezit,zkus zazvorova lizatka pro tehotne,nebo cokoli se zazvorem,muzou pomoci i esencialni oleje,ja mela grep a kdyz bylo hodne zle treba v buse potrebovala jsem vydrzet do zastavky tak jsem k nemu pricichla a aspon stihla vystoupit.Musis zkusit co na Tebe zabere,preji at je brzo lepe. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
17.6.18 22:03

Tak to jsem ráda, že nejsem sama. Taky neumí zvracet, vždycky jsem s tím měla problém. Ale kvůli mimču vydržím hodně. Mě pomáhala ledová coca cola po lžičkách na zklidnění žaludku, ale až když jsem měla odzvracenou denní dávku, jinak mi nezabíralo vůbec nic. Musela jsem to ze sebe prostě dostat a pak bylo dobře. Hodně jsem si pomáhala, když jsem byla u mísy, si zmáčknout a jakoby nadzvednout žaludek, potom Tě nebude tolik natahovat. Jinak si to asi musíš tzv. odzvracet no.
Ať je brzy líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
17.6.18 22:18

Mě na nevolnosti taky hodně pomáhala kofola nebo cola, ale asi víc ta kofola jak je trochu kyselejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
17.6.18 22:22

Coca vola, led a vychlazene mandarinky. Zvracela jsem 3×7 měsíců. Fakt nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8290
17.6.18 22:34
@Taciras píše:
Vítej do klubu, já když čekala druhý, tak jsem si dvakrát poblila první, jak to vylítlo :roll: . On se pokadil, já ho šla umejt a nedala jsem to a nestihla se ani otočit. Naštěstí do vany a on se tomu hrozně smál a pištěl „ještě“, naštěstí z toho trauma neměl a už si to ani nepamatuje, je to skoro 5 let. Nezbývá než vydržet, většinu žen to do tří měsíců přejde. :hug:

poblejt vlastni dite,
to se snad nepovede ani zavislakum,
pardon za smich, omlouvam se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
17.6.18 23:09

Je to te lituji. Já u prvního a druhé občas měla ráno zaludek na vodě a obracel se na prázdno a musela jsem vynechat ranní kafe to by šlo ven hned. Ale za to teď u třetího jsem zažila nove nevolnosti od cca 7tt-13tt a žila jsem jen na cole. Nic jineho jsem nemohla pozřít. Cokoliv jsem si dala kdyz se mi hlady kroutil zaludek šlo hned ven. Nejhorší to bylo i v noci. Budilo mě jak je mi špatně a behala jsem se davit do umyvadla a šly jen sliny. Naštěstí to přešlo ale modlila jsem se za to protože jsme měla kamarádky co blily třeba půlku těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
17.6.18 23:48

Já zvracet umím, ale v těhotenství mě také přepadala nevolnost náhle a prudce… Nebylo, než jít na homeoffice a vydržet. Ano, byla jsem schopná hodit ve vteřině kdekoli, žádné varování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
17.6.18 23:57

Ahoj
Tak já zvracela až do konce druhýho trimestru, fakt paráda do toho jsem ještě slintala jak bernardýn ( nesmějte se je to tak :lol: :lol: :lol: ) takže fakt pecka..a to jsem od malička „poblijon“ :zed:
Každopádně já musela mít nonstop kybl u sebe nešlo to jinak. Pomáhala mi Coca Cola a pak sice paradox, ale chce to jíst.. prostě něco, kousek rohliku, suchary, banán apod.

Ať je brzy lépe :hug:

Edit: ještě jsem si vzpoměla, že jsem stále nosila pytlíky na zvracení a návštěva gyndy a čekat v čekárně to bylo peklo na zemi…350× otčenáš abych tam nehodila oblouk :lol: :lol: pomáhalo cucat bonbony a musli tyčinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8290
19.6.18 13:30
@Taciras píše:
Omlouvá mě, že jsem v druhém těhotenství blila často a to dítě bylo tak hrozně pos… až mezi lopatkama a vylítlo to naprosto nezvladatelně, že mi to šlo i nosem :oops: . Dítě to kupodivu přežilo, trauma nemá, vlastně si to nejspíš ani nepamatuje. V ruce jsem zrovna měla tekoucí sprchu, takže jsem to hned napravila.

mito pripomelo toho Galuskova stryca, kterak zlity z tej slivovice, na latrine nevedel, kterym koncem to prve pujde, nez se stihl otocit, uz to slo druhym koncem a tak poblil I posral celou latrine z tej slivovice :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí