Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, poprosila bych o radu.
Nástup na mateřskou mám 29.8.2018,takže neschopenku mám ukončit 28.8?Když mám klidový režim a hrozí mi předčasný porod, dají ukončenou neschopenku přítelovi?
Příspěvek upraven 23.07.18 v 23:14
Nema to datum vyplnit zamestnavatel? Ja jsem byla taky na neschopence a vubec si nevybavuju, ze bych nad timhle premyslela
ja asi vyplnovala jen datum nastupu na PPM, ale treba kecam ![]()
edit: ukonceni jsem mela den pred nastupem na PPM a byla jsem zrovna na kontrole. Jinak myslim, ze pokud zavolas a domluvis se s nima, tak tu neschopenku daji priteli ![]()
@minonka30 No s ukončenou neschopenkou ti dají i žádost na PPM. Tam jsem psala jen datum nástupu na MD, tj.den po ukončení PN. To zaměstnání jsem nevyplňovala. Dokonce si mslím, že je tam hvězdička, že to vyplní zaměstanvatel.
@minonka30 ja teda datum, kdy jsem byla naposled v praci nevyplnovala. Jdu na materskou primo z RD a fakt si nepamatuju presne datum, kdy jsem byla pred skoro 3 lety v praci, takze spoleham na to, ze to doplni ucetni, ktera si to dohleda. Myslim, ze to je dokonce kolonka pro zamestnavatele.
@Ellabela píše:
@minonka30 ja teda datum, kdy jsem byla naposled v praci nevyplnovala. Jdu na materskou primo z RD a fakt si nepamatuju presne datum, kdy jsem byla pred skoro 3 lety v praci, takze spoleham na to, ze to doplni ucetni, ktera si to dohleda. Myslim, ze to je dokonce kolonka pro zamestnavatele.
Jj, na neschopence se to taky nevyplňuje.
@P4ja píše:
Jj, na neschopence se to taky nevyplňuje.
Není to o tom, že by se to na neschopence nevyplňovalo, ale vyplňují to pouze osoby dobrovolně účastné nemocenského pojištění, tedy OSVČ a případně zahraniční zaměstnanci.
@minonka30 Ono si někdy stačí přečíst tu vysvětlivku, která je přímo na formuláři.