Tetování a počátek těhotenství

Anonymní
16.6.18 20:43

Tetování a počátek těhotenství

, jdu si sem pro radu, protože jsem nikde nic nenašla. Moje kamarádka si nechala tetovat nohu, od lýtka až nahoru na celé stehno, jednalo se o 3 sezení v rozmezí 2 měsíců, po druhém sezení zjistila, že je těhotná (cca 2 měsíce, ale příznaky žádné ) a šla pak i na třetí sezení…ráda bych jí uklidnila, že to mimču nemohlo ublížit…máte nějaké zkušenosti? s přítelem to neplánovali, takže opravdu nemohla vědět…tatér tvrdil, že infekce ani nic nehrozí, protože používá pouze kvalitní a schválené barvy…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1155
16.6.18 20:48

Nemusí se nic stát, samozřejmě se tetování v těhotenství nedoporučuje, ale když už se stalo :nevim: i když to 3. mohla vynechat když už věděla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
16.6.18 20:52

Tetování se nedoporučuje z důvodu možnosti zavlečení infekce do těla narušením kůže. Takže pokud vybrala kvalitního tatéra, kterej má čistý jehly atd, tak ať se o tetování dobře stará, ať jí to nezačne hnisat a neměl by být problém. Alergickou reakci mít taky nebude, to už by zjistila při prvním sezení. Takže klid a nohy v teple ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.18 21:03

to jsem jí taky tvrdila a vy jste mne tady malinko uklidnily. no já jsem jí od toho zrazovala (tetování mi nevadí, ale nemusím to prostě no) ale ona stejně šla a ted se trápí. naštěstí infekci neměla a hojí se jí to fakt pěkně. tak snad bude v klidu. ke své dr na kontrolu jde až za týden, tak se bude taky ptát, ale ted dost plašila

• Citovat
  • Upravit
1044
16.6.18 21:32

Jestli je kvalitní a je to prvni trimestr nemelo by se nic stat..jen se divim ze sla i na to treti kdyz uz to vedela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
16.6.18 21:34

No,můj doktor je třeba názoru,že určitým způsobem škodí i barva na vlasy a šminky,všechno jsou to prostě chemické látky. A když jsou aplikované přímo jehlou pod kůži,tak je to samozřejmě daleko větší koncentrace. To ale neznamená,že musí ublížit a nebo naopak,že neublíží…miminko se může narodit úplně zdravé a problémy( které si s tím člověk už ani nemusí spojovat) mohou přijít později..to poslední si ale opravdu mohla odpustit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
16.6.18 21:36

@venulka1 první trimestr je právě ten nejhorší…plod se kompletně vyvíjí. Proč se v 1. trimestru nedoporučují téměř žádné léky… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
16.6.18 21:48
@Anonymní píše: , jdu si sem pro radu, protože jsem nikde nic nenašla. Moje kamarádka si nechala tetovat nohu, od lýtka až nahoru na celé stehno, jednalo se o 3 sezení v rozmezí 2 měsíců, po druhém sezení zjistila, že je těhotná (cca 2 měsíce, ale příznaky žádné ) a šla pak i na třetí sezení…ráda bych jí uklidnila, že to mimču nemohlo ublížit…máte nějaké zkušenosti? s přítelem to neplánovali, takže opravdu nemohla vědět…tatér tvrdil, že infekce ani nic nehrozí, protože používá pouze kvalitní a schválené barvy…

Jak už bylo zmíněno výše, pokud má dobrého tatéra, který dodržuje správné hygienické podmínky, tak je to ok. Pak je tady ještě další věc. Četla jsem, že tetování zvyšuje v krvi hladinu stresu a tím se i zvyšuje riziko potratu. Z tohoto důvodu bych si to neriskla. Hygiena se dá pohlídat, ale toto ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
16.6.18 23:28

Ja treba zjistila ze jsem tehu az v 9tt mela jsem ms normalne a pila jsem kouřila a muj gyn rikal ze vetsina zen v prvni zezacatku ani nevi ze je v tom a ze o nic nejde @Aduš8

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
16.6.18 23:29

Taky jsem psala ze nechapu ze sla na dalsi kdyz vedela ze v tom uz je… @Aduš8

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.19 18:29

Potřebovala bych poradit od zkušenějších :roll:
V únoru jdu na další nativ (úmělé oplodnění), předchozí pokusy nevyšli, ale jsem objednaná na tetování. Kdyby se podařilo a zaváděli mi hotová embya vyšlo by to právě těsně předtím než mám jít na tetování. A teď mám strach abych tím něco nepokazila, ale zárověň termín nechci rušit.

• Citovat
  • Upravit
9800
11.2.19 18:46

Život je otázkou priorit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
11.2.19 18:48

V těhotenství se netetuje a ma to své důvody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
11.2.19 18:52

Potetovaná jsem hodně a čekací doba u našeho tatéra je asi půl roku, takže si vždycky říkám, aby všechno klaplo a po takovém čekání do toho něco nevlezlo, takže třeba s lehkým nachlazením bych tam asi šla. I když by se nemělo ani to. Ale tohle bych neriskla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12241
11.2.19 18:59
@Anonymní píše:
Potřebovala bych poradit od zkušenějších :roll:
V únoru jdu na další nativ (úmělé oplodnění), předchozí pokusy nevyšli, ale jsem objednaná na tetování. Kdyby se podařilo a zaváděli mi hotová embya vyšlo by to právě těsně předtím než mám jít na tetování. A teď mám strach abych tím něco nepokazila, ale zárověň termín nechci rušit.

neriskovala bych..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky