Cukrovka v těhoteství

Klaraslunicko
16.6.18 16:52

cukrovka v těhoteství

Ahojky holky, jaké máte zkušenosti s těhu cukrovkou? je to hodně nebezpečné? co smím a o ne? Do poradny jdu až příští týden, vuec nevim co mě čeká, jsem 29 tt. vážíme 1300 g a už jsme otočený hlavičkou dolů

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21602
16.6.18 16:57

@Klaraslunicko nekompenzovaná cukrovka je v těhotenství pro miminko dost nebezpečná. Ale pokud budeš chodit na kontroly a hlídat si, aby ti nekolísaly hladiny cukru, bude vše v pořádku. V poradně dostaneš glukometr, vysvětlí ti dietu a budeš chodit na kontroly a také častěji na ultrazvuk. Měla jsem ji v obou těhotenstvích a děti jsou úplně v pořádku. Najdi si stránky tehotenskacukrovka.cz a také tady na emiminu speciální diskusi na toto téma. Je tam spousta tipů na jídlo. Jinak nevážíš nějak málo?? (myšleno 1300 g ;-) a hlavou dolů se ti asi také špatně pohybuje. :mrgreen: Promiň, já si to nemohla odpustit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klaraslunicko
16.6.18 17:03

Doktot mi říkal,že vážíme o fous víc než byjsme měli :D Mě se dělá už všechno blbě..:D a děkuji za radu :)..já se bojim ted cokoliv sníst

• Citovat
  • Upravit
27670
16.6.18 17:04

jaké jsi měla hodnoty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klaraslunicko
16.6.18 17:06

5…10,6…8,3

• Citovat
  • Upravit
21602
16.6.18 17:11

prosím tě, přestaň panikařit. V první fázi vynechej sladké jídlo a nápoje, nejez příliš pečiva a příloh a jez menší porce 5× denně. neomezeně můžeš maso, sýry, vajíčka, zeleninu (zde pozor na mrkev a kukuřici). Důležité je ale nehladovět. Fakt si pročti ty stránky, co jsem psala. Je tam vše hezky vysvětleno a jsou tam myslím i jídelníčky. Jo a vyhni se obloukem DIA výrobkům! Ty se v těhotenství nesmí.
A PROSÍM nepoužívej ten plurál. větší je asi miminko, ne také ty ;-)nedá se to číst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klaraslunicko
16.6.18 17:13

dík,ale muzu si pouzivat co chci…:)..a jestli ti to tak vadí,tak to přece nečti

• Citovat
  • Upravit
427
16.6.18 17:14

a na ogtt jsi byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
16.6.18 17:34

@Klaraslunicko Tak kdyz zhubnes tak budete vazit mene.

• Citovat
  • Upravit
Klaraslunicko
16.6.18 18:59

panebože to je vtipný… :dance: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
21602
16.6.18 19:49
@Klaraslunicko píše:
panebože to je vtipný… :dance: :pocitac:

No, ony jsou hlavně strašně vtipný ty hlášky - už kakáme, už papáme, už rosteme. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klaraslunicko
16.6.18 20:16

@nozu tak to možná vtipný je ,ale nemyslím si ,ze zrovna takovéhle hlášky bych vypouštěla

• Citovat
  • Upravit
21602
16.6.18 20:33

@Klaraslunicko zatím píšeš, že vážíte a jste otočené hlavičkou dolů. Takže máš velmi dobře našlápnuto do dalšího levelu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klaraslunicko
16.6.18 20:57

@nozu o co ti jde? Víš co, nejsem tvoje starost a i kdybych používala kakame apod, tak tobě je do toho ***, necti to, nazdar :pocitac:

edit admin - vulgarismus

• Citovat
  • Upravit
17.6.18 10:13

@Klaraslunicko Já jsem měla těhu cukrovku v 1. těhotenství a úplně v pohodě. Cca od 26. týdne jsem dostala takovou sadu jehliček, kterými jsem se 3× denně píchla do prstu, abych zjistila hladinu cukru, a prostě jsem dostala nařízeno jíst vyváženěji a pravidelněji. Dali mi v poradně vzorový jídelníček a myslím, že 1× za 14 dnů jsem tam chodila na kontrolu, musela jsem si zapisovat, co a kdy jsem snědla. Syn se narodil po termínu, váhu měl 3 kg, 49 cm, takže úplně zdravý. Na kontrole po těhu už nebylo po cukrovce ani památky, a teď jsem těhotná podruhé, tak jsem zvědavá, jak to dopadne s cukrovkou tentokrát, test mě čeká za 14 dnů. Ničím se nestresuj, těhu cukrovku má spousta žen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí