Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Klaraslunicko nekompenzovaná cukrovka je v těhotenství pro miminko dost nebezpečná. Ale pokud budeš chodit na kontroly a hlídat si, aby ti nekolísaly hladiny cukru, bude vše v pořádku. V poradně dostaneš glukometr, vysvětlí ti dietu a budeš chodit na kontroly a také častěji na ultrazvuk. Měla jsem ji v obou těhotenstvích a děti jsou úplně v pořádku. Najdi si stránky tehotenskacukrovka.cz a také tady na emiminu speciální diskusi na toto téma. Je tam spousta tipů na jídlo. Jinak nevážíš nějak málo?? (myšleno 1300 g
a hlavou dolů se ti asi také špatně pohybuje.
Promiň, já si to nemohla odpustit…
Doktot mi říkal,že vážíme o fous víc než byjsme měli
Mě se dělá už všechno blbě..:D a děkuji za radu
..já se bojim ted cokoliv sníst
prosím tě, přestaň panikařit. V první fázi vynechej sladké jídlo a nápoje, nejez příliš pečiva a příloh a jez menší porce 5× denně. neomezeně můžeš maso, sýry, vajíčka, zeleninu (zde pozor na mrkev a kukuřici). Důležité je ale nehladovět. Fakt si pročti ty stránky, co jsem psala. Je tam vše hezky vysvětleno a jsou tam myslím i jídelníčky. Jo a vyhni se obloukem DIA výrobkům! Ty se v těhotenství nesmí.
A PROSÍM nepoužívej ten plurál. větší je asi miminko, ne také ty
nedá se to číst…
dík,ale muzu si pouzivat co chci…:)..a jestli ti to tak vadí,tak to přece nečti
@Klaraslunicko píše:
panebože to je vtipný…![]()
No, ony jsou hlavně strašně vtipný ty hlášky - už kakáme, už papáme, už rosteme.
![]()
@nozu tak to možná vtipný je ,ale nemyslím si ,ze zrovna takovéhle hlášky bych vypouštěla
@Klaraslunicko zatím píšeš, že vážíte a jste otočené hlavičkou dolů. Takže máš velmi dobře našlápnuto do dalšího levelu…
@nozu o co ti jde? Víš co, nejsem tvoje starost a i kdybych používala kakame apod, tak tobě je do toho ***, necti to, nazdar ![]()
edit admin - vulgarismus
@Klaraslunicko Já jsem měla těhu cukrovku v 1. těhotenství a úplně v pohodě. Cca od 26. týdne jsem dostala takovou sadu jehliček, kterými jsem se 3× denně píchla do prstu, abych zjistila hladinu cukru, a prostě jsem dostala nařízeno jíst vyváženěji a pravidelněji. Dali mi v poradně vzorový jídelníček a myslím, že 1× za 14 dnů jsem tam chodila na kontrolu, musela jsem si zapisovat, co a kdy jsem snědla. Syn se narodil po termínu, váhu měl 3 kg, 49 cm, takže úplně zdravý. Na kontrole po těhu už nebylo po cukrovce ani památky, a teď jsem těhotná podruhé, tak jsem zvědavá, jak to dopadne s cukrovkou tentokrát, test mě čeká za 14 dnů. Ničím se nestresuj, těhu cukrovku má spousta žen.
Ahojky holky, jaké máte zkušenosti s těhu cukrovkou? je to hodně nebezpečné? co smím a o ne? Do poradny jdu až příští týden, vuec nevim co mě čeká, jsem 29 tt. vážíme 1300 g a už jsme otočený hlavičkou dolů